ΚΚΕ: 8 μήνες χωρίς παθολόγο στην Κω των ρεκόρ τουριστικών αφίξεων! Κάντε προσλήψεις στο νοσοκομείο – δε θα περιμένουμε να γίνουμε σφαγείο!

ΚΚΕ: 8 μήνες χωρίς παθολόγο στην Κω των ρεκόρ τουριστικών αφίξεων!  Κάντε προσλήψεις στο νοσοκομείο – δε θα περιμένουμε να γίνουμε σφαγείο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τομεακής Επιτροπής Β Δωδ/σου ΚΚΕ

8 μήνες χωρίς παθολόγο στην Κω των ρεκόρ τουριστικών αφίξεων!

Κάντε προσλήψεις στο νοσοκομείο – δε θα περιμένουμε να γίνουμε σφαγείο!

Κάθε μέρα που περνά επιδεινώνεται δραματικά η κατάσταση των δομών Υγείας στο νησί της Κω , μεγαλώνοντας και τους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων.

Η κατάσταση αυτή είναι άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος της ζωής των κατοίκων.

Συμπληρώθηκαν 8 μήνες χωρίς Παθολόγο!. Χωρίς πνευμονολόγο, ΜΕΘ ή ΜΑΦ, χωρίς παιδίατρο,με έναν καρδιολόγο, έναν ακτινολόγο και πάει λέγοντας και το προσωπικό φυσικά στα όρια κατάρρευσης. Ουσιαστικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ανύπαρκτη σε υποδομές και στελέχωση .Πρόσφατα ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου και τώρα η διακοπή της ΤΟΜΥ ,δομή που προβλέπονταν στην τρίτη αξιολόγηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να λειτουργήσει ως «κόφτης» συγκράτησης των δαπανών ,και λειτουργούσε με έναν γιατρό παθολόγο και 4 εργαζόμενους (νοσηλευτικό & διοικητικό προσωπικό).

Κύριος  υπεύθυνος για  το  χάλι  και  του  νοσοκομείου ,των Κέντρων Υγείας,των υπόλοιπων δημόσιων δομών υγείας στην Κω είναι οι πολιτικές  που  ανοίγουν  πεδία  επιχειρηματικής  κερδοφορίας στον  χώρο  αυτόν , η  σκανδαλώδης   ευνοϊκή μεταχείριση μεγάλων  ομίλων που  εμπορεύονται το  δικαίωμα  του  λαού στην  υγεία.

Μόνο κατά το διάστημα 2009 – 2022 οι συνολικές περικοπές στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με κυβερνήσεις αυτοδύναμες ή συνεργασίας όλων σχεδόν των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ -ΑΝΕΛ,ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή το κράτος έδωσε ως «ζεστό» χρήμα στις επιχειρήσεις μόνο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κατά το διάστημα 2000 – 2020.

Οι  ζωές που χάθηκαν , η  ταλαιπωρία  και  το  οικονομικό  κόστος  του  Κωακού λαού  που  διαρκώς  αναγκάζεται  να  αναζητεί  την υγειά του στις ιδιωτικές δομές,συναντούν  την  προκλητική  αδιαφορία  της κυβέρνησης  αλλά  και της τοπικής διοίκησης.

Είναι λοιπόν θράσος και πρόκληση για τον λαό της Κω υποψήφιοι ή στελέχη παλιά και νέα όλων των άλλων κομμάτων να εμφανίζονται ως «ανήξεροι για το έγκλημα και σωτήρες», προτείνοντας την διαχείριση της υποστελέχωσης με την κινητικότητα από άλλα νοσοκομεία ή ακόμα και από τον στρατό, ανακαλύπτοντας μάλιστα και θετικά σε νόμους που έχει σωρηδόν καταδικάσει ο ιατρικός κόσμος όπως ο τελευταίος της κυβέρνησης ΝΔ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο δημόσιο σύστημα Υγείας αυξάνοντας έτσι την «πελατεία» στις ιδιωτικές κλινικές.

Δεν  πάει  άλλο.

Το δίλημμα που τίθεται είναι αμείλικτο. ‘Η θα συνεχίσουμε να μετράμε νέες απώλειες και θύματα στο πλαίσιο της πολιτικής που κοστολογεί την ζωή και τα δικαιώματα του λαού ή θα διαλέξουμε τον δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Το  ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για αυτό.

Είναι ζήτημα ζωής

Οι  κινητοποιήσεις  φορέων ,  του  εργατικού  κέντρου ,  των  σωματείων ,μεμονωμένων κατοίκων ή κινήσεων και ομάδων μπορούν να ενωθούν και να γίνουν μαζικότερες. Να δημιουργήσουν νέα δυναμική ενάντια στην σχεδιασμένη υποβάθμιση και εγκατάλειψη των δομών υγείας στο νησί μας.  

Η αγανάκτηση να  γίνει  οργανωμένος αγώνας. 

Εδώ και τώρα:

  • Προκήρυξη όλων των αναγκαίων θέσεων ώστε να στελεχωθεί πλήρως το νοσοκομείο - ΚΥ της Κω με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό
  • Πλήρη στελέχωση του ΚΥ Αντιμάχειας και των Περιφερειακών ιατρείων
  • Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ώστε να εξασφαλίστεί η 24 ωρη λειτουργία 365 μέρες το χρόνο , με ανανεωμένο σύγχρονο στόλο ασθενοφόρων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του νησιού
  • Αύξηση της χρηματοδότησης της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μην εξαρτάται κανένα νοσοκομείο – ΚΥ από επιδόματα από την Τοπική Διοίκηση και χορηγούς που συντηρούν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης.
  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος ζωής στο νησί μας
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

11/3/2023

-

ADVERTORIALS