Γ. Υψηλάντης: ''Οι Απόκριες πέρασαν, αλλά η «Κως Προοπτική» ξέχασε να βγάλει τη μάσκα της!''

Γ. Υψηλάντης: ''Οι Απόκριες πέρασαν, αλλά η «Κως Προοπτική» ξέχασε να βγάλει τη μάσκα της!''

Δήλωση Γιώργου Υψηλάντη, Εκπροσώπου Τύπου της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου

 

Οι Απόκριες πέρασαν, αλλά η «Κως Προοπτική» ξέχασε να βγάλει τη μάσκα της!

Αγαπητέ δήθεν ανώνυμε (όχι για εμάς), ενεργέ πολίτη και πολιτικοποιημένε κάτοικε του νησιού της Κω (όπως αυτοπροσδιορίζεσαι), αλήθεια σε ποια εποχή έχεις ξεχαστεί;

Αν θέλεις να μας «υποβαθμίσεις» από Περιφέρεια σε ΟΤΑ Α! βαθμού, κατηγόρησέ μας τουλάχιστον πως τη μετατρέψαμε σε Δήμο. Αλλά σε Κοινότητα; Έλεος. Αυτές καταργήθηκαν ως αυτοτελείς οντότητες το 1997! Αλήθεια, σε ποια δεκαετία έχεις ξεμείνει;

Εμείς δεν κρυβόμαστε στην ανωνυμία και δεν μεταμφιεζόμαστε ούτε τις Απόκριες, πόσο μάλλον γενικώς! Γιατί απλά έχουμε πρόσωπο. Αυτό που δείχνετε στο άρθρο σας στο «Κως Προοπτική». Καθαρό και ξάστερο. Με ονοματεπώνυμο. Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Αλήθεια πότε αρνηθήκαμε σε κάποιον Δήμο, να εκτελέσει ο ίδιος ένα ώριμο και αναγκαίο για τον τόπο του έργο; Πότε αρνηθήκαμε να του μεταβιβάσουμε την χρηματοδότηση για να το κάνει; Πότε και σε ποιον Δήμο, επιβάλαμε να το κάνουμε εμείς για λογαριασμό του; Γιατί η πραγματικότητα δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουμε πνιγεί και ασφυκτιούμε από την πίεση των 34 Δήμων της Περιφέρειάς μας, να ανταποκριθούμε σε αιτήματα υποστήριξής τους, σε έργα και δράσεις που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά μας, αλλά στη δική τους!

Παρά την πίεση και τα ελλιπή μέσα που διαθέτουμε, εμείς το κάνουμε με χαρά! Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο αντέχουμε. Γιατί εμείς έτσι αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση, ως ενιαία. Αυτοδιοίκηση είμαστε εμείς, είναι και οι Δήμοι της Περιφέρειάς μας. Και μαζί, σε αγαστή συνεργασία που δεν έχει επιτευχθεί πουθενά αλλού στη χώρα, σχεδιάζουμε και κυρίως υλοποιούμε την ανάπτυξη του τόπου μας. Ανάπτυξη ορατή και μετρήσιμη που μας κατατάσσει στην κορυφή των Περιφερειών της Ευρώπης.

Εσείς τι μας προτείνετε; Να αρνηθούμε τη βοήθεια στους Δήμους των νησιών μας; Να αρνηθούμε τη συνεργασία; Είναι φανερό ότι έχετε ξεχαστεί σε μια αλήστου μνήμης εποχή, του περιβόητου «δημοκρατικού προγραμματισμού» σας, με τα κατεβατά και τις λίστες έργων στα χαρτιά, τα παζάρια και τις μοιρασιές των πόρων στους ημέτερους και φίλους δημάρχους και στους αποκλεισμούς των άλλων. Τόσο δημοκρατικός ήταν! Το αποτέλεσμα; Αποδειχθήκατε ανίκανοι να αξιοποιήσετε την εποχή των παχιών αγελάδων και αφήσατε τα νησιά μας γυμνά από πάσης φύσεως υποδομές. Αυτά ήταν τα επιτεύγματά σας!

Φαίνεστε ενοχλημένος γιατί δήθεν η Περιφέρεια έγινε νοικοκύρης του «δικού σας» σπιτιού. Αλήθεια τώρα; Αν μιλάτε για την προσωπική σας ιδιοκτησία, καλώς. Δεν την θέλουμε και δεν μας χρειάζεται. Αν μιλάτε για την Κω, πρέπει να σας θυμίσουμε ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, δεν είναι διορισμένη, αλλά εκλεγμένη όπως και η Δημοτική Αρχή της Κω, με συντριπτικό ποσοστό από τον λαό της Κω, για τα επιτεύγματα και τη συμβολή του οποίου στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι. Στην Κω, δεν είμαστε ούτε ξένοι, ούτε μουσαφίρηδες, ούτε καταληψίες. Η Κως, όπως και όλα τα υπόλοιπα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, είναι σπίτι μας! Ο διχασμός που καλλιεργήσατε σαν μέσο παραμονής σας στην πολιτική ζωή, δεν είναι παρά το κρησφύγετο του πολιτικού σας κενού, της σημερινής σας ανυπαρξίας.

Μόνο που η συνταγή σας, σήμερα πια δεν περνά.

Υ.Γ. Οι ενεργοί, πολιτικοποιημένοι πολίτες, δεν κρύβονται στην ανωνυμία. Υπογράφουν ευθαρσώς την άποψή τους, την στηρίζουν και μάχονται γι’ αυτήν. Οι τυφλοπόντικες της πολιτικής, κρύβονται στα λαγούμια της ανωνυμίας.

Κι ας τους γνωρίζει κι η τελευταία πέτρα στην Κω.

 

ADVERTORIALS