Χ. Κόκκινος: "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να σεβαστεί τις περιουσίες των νησιωτών μας "!

Χ. Κόκκινος: "Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να σεβαστεί τις περιουσίες των νησιωτών μας "!

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Σύρος 24.3.23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να σεβαστεί τις περιουσίες των νησιωτών μας "!

Με αφορμή την " προβληματική" Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΜΠ) που εκπονήθηκε πρόσφατα στη Σύρο επισημάνουμε τα εξής:

Α) δημιούργησε μεγάλη κοινωνική αναστάτωση εμφανίζοντας το 45% της έκτασης του νησιού ως περιοχή Νatura 2000 , αδιαφορώντας για τις περιουσίες πολιτών που υπάρχουν επί σειρά ετών σε αυτές τις εκτάσεις.

Β) επιτρέπει δόμηση ξενοδοχειακων μονάδων αλλά..όχι ανέγερση οικίας!

Γ) οι μελετητές επιχείρησαν προσχηματικό και όχι ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των φορέων της τοπικής μας κοινωνίας .

ΚΑΛΟΥΜΕ και ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος που για λογαριασμό της πραγματοποιείται η παραπάνω μελέτη :

- να λάβει σοβαρά υπόψη την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών που βλέπουν περιουσίες τους να διακυβεύονται. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχες κωμικοτραγικές στιγμές ζήσαμε προ ολίγων ετών με την έκδοση των δασικών χαρτών όπου εμφανίζονταν δασικές εκτάσεις στα νησιά μας περιοχές που έψαχνες να βρεις δέντρο με....."τα κιάλια "!

- να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους θεσμικούς φορείς των νησιών μας ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να μην λάβει βιαστικές και λανθασμένες αποφάσεις, αποτέλεσμα των άστοχων και αντικοινωνικών μελετών που εκπονούνται.

- να δώσει σαφέστατες εντολές και κατευθύνσεις σε όλους τους μελετητές Νatura 2000 που βρίσκονται στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και πραγματοποιούν μελέτες αντίστοιχες με αυτή του νησιού της Σύρου.

- να αξιολογήσει τα Πολεοδομικα Σχέδια που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα ή ολοκληρώνονται στα νησιά μας.

- να συνεργαστεί και να ενεργοποιήσει τις αρχές της πολιτείας στο Ν.Αιγαίο ώστε να σταματήσει η παράνομη και άναρχη δόμηση στις ακτές και τις παραλίες των νησιών μας και να προχωρήσουν τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος που εδώ και μερικά χρόνια " καρκινοβατούν"!

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ότι αντιμετωπίζουμε με σεβασμό το περιβάλλον και με υπευθυνότητα και ευαισθησία τα ζητήματα που το "πληγώνουν " . Συγχρόνως, συμπαραστεκομαστε στον αγώνα των νησιωτών μας να προασπίσουν τις περιουσίες τους από άδικες και λανθασμένες μελέτες που δεν λύνουν... αλλά δημιουργούν ή μεγιστοποιούν προβλήματα!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού" ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

ADVERTORIALS