Δήμαρχος Λέρου: Ανακοινώνουμε τη «Χάραξη Αιγιαλού στο Λακκί»

Δήμαρχος Λέρου: Ανακοινώνουμε τη «Χάραξη Αιγιαλού στο Λακκί»

Με αίσθημα ικανοποίησης ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ανακοινώνει τη «Χάραξη Αιγιαλού στο Λακκί».

Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, επιτεύχθηκε η χάραξη του αιγιαλού στο Λακκί, ξεπερνώντας δυσκολίες λόγω ακυρωμένων κτηματολογικών μερίδων για τις οποίες επιτεύχθηκε η επανασύσταση, αποχαρακτηρίστηκαν ως κοινόχρηστες και μεταγράφηκαν στο Κτηματολόγιο Κω - Λέρου.

Η χάραξη του αιγιαλού σημαίνει ότι η περιοχή του Λακκίου θα αποκτήσει χερσαία ζώνη λιμένα (ή εξομοιούμενη με αυτή ) δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες πλέον να εκμεταλλευτούν τους χώρους και στο λιμενικό μας ταμείο να αποκτήσει δικαιοδοσία και να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα, αλλά κυρίως να εισπράττει τα λιμενικά δικαιώματα.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά ο οποίος προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με το Κτηματολόγιο Κω, που έδωσε τη δυνατότητα μηχανικός του Δήμου Κω να υλοποιήσει τη χάραξη εν έλλειψη μηχανικού του κτηματολογίου, τον οποίο και ευχαριστεί.


Επίσης, ευχαριστεί τον Διευθυντή Κτηματολογίου κ. Αναστάσιο Στεφάνου, τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Τριανταφύλλα , τους μηχανικούς του Δήμου μας και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση χάραξης, που πλέον δίνει τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή να εκμεταλλευτεί ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου ποικιλοτρόπως.

ADVERTORIALS