Η. Καματερός: ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΥΣ η ανακοίνωση της κυρίας Μενδώνη για τα μνημεία στην Κω

Η. Καματερός: ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΥΣ η ανακοίνωση της κυρίας Μενδώνη για τα μνημεία στην Κω

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΥΣ

η ανακοίνωση της κυρίας Μενδώνη για τα μνημεία στην Κω

 

Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια η κυρία Μενδώνη σε επίσκεψη της στην Κω υποσχέθηκε έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα μνημεία από το σεισμό του 2017. Από τότε αρκετές φορές μας υποσχέθηκε για σύντομη έναρξη των εργασιών.

Και τώρα παραμονές εκλογών μας υπόσχεται πάλι έναρξη, για μετά τις εκλογές.

Και δεν φτάνει αυτή η κοροϊδία. Για να δικαιολογηθεί, συνοδεύεται από ψέματα ότι τάχα δεν είχε γίνει τίποτα επί ΣΥΡΙΖΑ.

Το θράσος όμως και η απάτη έχουν να κάνουν με την επιμονή στα ψέματα παρά την τεκμηριωμένη απάντηση που δώσαμε τότε και ισχύει και τώρα. Για αυτό επαναλαμβάνουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα από την τότε απάντηση:

«Ούτε ένα ευρώ δεν έβαλε η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό στην Κω

Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην πόλη της Κω, υποτίθεται για την αποκατάσταση των ζημιών στα μνημεία μας από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, θα μείνει στην ιστορία σαν μνημείο πολιτικού θράσους και πολιτικής απάτης.

Γιατί αποδείχθηκε ότι ούτε με ξένα κόλυβα δεν μπορούν να κάνουν έργο.
Γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κω.
Τα βρήκε όλα υπερ-χρηματοδοτημένα, άλλα τελειωμένα, άλλα δρομολογημένα.
Αντίθετα αφαιρεί και εγκεκριμένους πόρους, όπως π.χ. από το λιμάνι και μάλλον και από τα μνημεία.
14 μήνες τώρα δεν έχει κάνει τίποτα και βρίσκει δικαιολογία ότι δεν βρήκε μελέτες.
Μόνο με ψέματα μπορεί να καλύψει την ανικανότητά της.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά τον σεισμό το Υπουργείο Πολιτισμού διέθεσε τις απαιτούμενες δαπάνες για σωστικά μέτρα, στηρίξεις-αντιστηρίξεις με ειδικά συνεργεία από τη Ρόδο και σε λίγες ημέρες αποκαταστάθηκε η λειτουργία της πόλης.
Το ίδιο έγινε με το Μουσείο και την Casa Romana. Σύντομα φέραμε επί τόπου την Υπουργό κυρία Κονιόρδου και διαθέσαμε 1.200.000 ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις για τα μνημεία.
Με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων άρχισαν οι μελέτες τμηματικά ανά μνημεία και έγιναν προσλήψεις μηχανικών και προσωπικού.
Πρόσθετα διετέθη για τα μνημεία το μεγαλύτερο ποσό από τα 2 εκατομμύρια που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποκατάσταση των ζημιών.
Προς τούτο η Εφορεία Αρχαιοτήτων συνέταξε τεχνικά δελτία για έγκριση μελετών και αποκατάσταση για την Αρχαία Αγορά, για την περιοχή Βωμού του Διονύσου, για τον δυτικό αρχαιολογικό χώρο, τις μεσαιωνικές οχυρώσεις και την Πύλη του Φόρου, και δόθηκε από το υπουργείο προτεραιότητα για την αποκατάσταση τμήματος του Κάστρου, ώστε να είναι επισκέψιμο».

Έτσι για να μας εξηγήσουν πως για τριάμισι χρόνια δεν έκαναν τίποτα, ενώ βρήκαν και μελέτες και χρήματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ενάμιση χρόνο από τον σεισμό.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

τ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου

ADVERTORIALS