Μήνυμα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κας Διονυσίας Τελλή, για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Μήνυμα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κας Διονυσίας Τελλή, για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Μήνυμα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, κας Διονυσίας Τελλή, για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Δυστυχώς, αυτή η ημέρα έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου οι γυναικοκτονίες έχουν συγκλονίσει επανειλημμένα την κοινή γνώμη.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία.

Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια, ένα σημάδι ντροπής για όλες μας τις κοινωνίες και ένα σημαντικό εμπόδιο για μια συνεκτική, ισότιμη και αειφόρο ανάπτυξη.

Πρόκειται για ένα ζήτημα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται επίσης για ένα πολιτικό ζήτημα.

Η βία κατά των γυναικών συνδέεται με ευρύτερα θέματα εξουσίας και ελέγχου στις κοινωνίες μας.

Ζούμε σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από άνδρες. Οι γυναίκες γίνονται ευάλωτες στη βία μέσω των πολλαπλών τρόπων με τους οποίους τις κρατάμε άνισες.

Η αυξανόμενη δημοσιοποίηση από γυναίκες από όλες τις περιοχές και όλα τα κοινωνικά στρώματα φέρνει στο φως το μέγεθος του προβλήματος και καταδεικνύει τη δύναμη των γυναικείων κινημάτων να κινητοποιήσουν για να οδηγήσουν τη δράση και την ευαισθητοποίηση που απαιτείται για την εξάλειψη της παρενόχλησης και της βίας παντού.

Απέναντι σ’ αυτήν την απίστευτη μεγέθυνση του φαινομένου οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την οπτική και τους στόχους μας, ώστε να ανατρέψουμε τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, να αποβληθούν οι κοινωνικές παθογένειες.

Οφείλουμε να εμφυσήσουμε, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, τη μηδενική ανοχή στη βία, το σεβασμό στην αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Τούτο αποτελεί υποχρέωση τόσο της Πολιτείας και των Φορέων που ενεργοποιούνται σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, όσο και του καθένα από εμάς.

Αν επιμείνουμε, θα έχουμε αποτέλεσμα.

Γιατί όσο κινδυνεύει η γυναίκα θα κινδυνεύει η Δημοκρατία και ο Πολιτισμός μας.

Κως, 25.11.2022

ADVERTORIALS