Δύναμη Αλλαγής: «Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Λονδίνου WTM – ή Αλλιώς …. Κως Αγνοείται.»

Δύναμη Αλλαγής: «Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Λονδίνου WTM – ή Αλλιώς ….  Κως Αγνοείται.»

«Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Λονδίνου WTM – ή Αλλιώς ….  Κως Αγνοείται.»

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε η εκκωφαντική απουσία της Κω από την Διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, όπου έγινε και η ολική επαναφορά του Τουρισμού.

Μετά από 2χρόνια Πανδημίας, είχαν φροντίσει όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδος, μικροί και μεγάλοι, την παρουσία τους στην έκθεση.

Όλοι, εκτός από την Κω, όπου με ευθύνη του Δήμου και των άστοχων και ερασιτεχνικών χειρισμών της Αντιδημάρχου τουρισμού, σε συνεργασία πάντα με την ΚΩΑΝ, η Κως απείχε από την μεγαλύτερη τουριστική συγκέντρωση του κόσμου.

 

Mπορεί ο μόνιμος αντίλογος να είναι ότι οι εκθέσεις δεν έχουν την ίδια βαρύτητα που είχαν παλαιότερα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Δήμος δεν είχε την υποχρέωση να παρευρίσκεται εκεί ώστε να προσφέρει τα ουσιώδη και τα ελάχιστα που μπορεί στους επιχειρηματίες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν περίπτερο αλλά που πρέπει λόγο υποχρεώσεων να βρίσκονται εκεί.

Η κατρακύλα όμως δεν σταματά εδώ, αφού δεν φρόντισε κανείς να αγοράσει τουλάχιστον ένα σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, δεν νοιάστηκαν καν να στείλουν ενημερωτικό υλικό της Κω για το σταντ που είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ΕΟΤ.

Ούτε αυτό δεν σκέφτηκε κανείς από την Δημοτική Αρχή που κοπιάζει νυχθημερόν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό……

Και βέβαια την ντροπή να αναγκάζονται οι Κώοι να ζητούν χώρο στο περίπτερο της Ρόδου ή να κάνουν την δουλειά τους όρθιοι στους διαδρόμους του εκθεσιακού κέντρου δεν την είδε κανένας από τον Δήμο της Κω, αφού η Αντιδήμαρχος Τουρισμού ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να πετάξει στο Λονδίνο χωρίς διαβατήριο μόλις 2 ημέρες πριν την πτήση της.

 

Από αυτήν την καταπληκτική οργάνωση του Δήμου προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα.

  1. Ποιος θα πληρώσει τα ακυρωτικά που θα χρεωθεί ο Δήμος, δηλαδή οι Δημότες, για τα εισιτήρια και το ξενοδοχείο που έκλεισαν; Θα αφαιρεθούν από τον μισθό της Αντιδημάρχου ή θα τα χρεωθεί η ΚΩΑΝ αφού έτσι και αλλιώς δεν ελέγχεται από κανέναν;
  2. Ποια ακριβώς είναι η εργασία των στελεχών της ΚΩΑΝ πέραν του γεγονότος ότι βολέψαμε τους συγγενείς και τους κολλητούς των συμβούλων μας;
  3. Έχει αναλάβει η ΚΩΑΝ την υλοποίηση της προώθησης της τουριστικής ταυτότητας της Κω; Αν Ναι, γιατί αυτή η θορυβώδης αδιαφορία και κακός προγραμματισμός; Αν όχι, ποιος ευθύνεται για αυτό το αποτέλεσμα και γιατί είναι ακόμη στην θέση του;

Φανταζόμαστε δεν θα βρεθεί κανένας που να αναλάβει την ευθύνη, ούτε καν να απαντήσει στα ερωτήματα μας, όπως είμαστε και σίγουροι στο ότι οι τουριστικοί φορείς του νησιού μας θα μείνουν σιωπηλοί για τους δικούς τους προφανώς σκοπούς.

Το σίγουρο είναι πως, όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση προειδοποιούσε για την σκοπιμότητα της δημιουργίας της ΚΩΑΝ, είχε απόλυτο δίκιο που υποστήριζε ότι δημιουργείται από τον Δήμαρχο και την παράταξή του για να εξυπηρετήσει αδιαφανείς σκοπούς χωρίς ελέγχους και να εξυπηρετήσει δικά τους συμφέροντα μακριά από τα αδιάκριτα μάτια της αντιπολίτευσης.

Γιατί μαζί με την Κω στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου, αγνοείτε και η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα της ΚΩΑΝ.

Μόνο οι μισθοδοτικές καταστάσεις υπάρχουν να δηλώνουν την ύπαρξή της και το ενοίκιο του μεγάρου που εξασφάλισε ο Δήμαρχος από ιδιώτη.”

ADVERTORIALS