Έφυγε από τη ζωή ο Αριστοτέλης Παυλίδης - Ένας πολιτικός της προσφοράς, ένας ''ταξιδιώτης νησιώτης''!

Έφυγε από τη ζωή ο Αριστοτέλης Παυλίδης - Ένας πολιτικός της προσφοράς, ένας ''ταξιδιώτης νησιώτης''!

Η κηδεία του θα γίνει στην Κω, τις επόμενες ημέρες (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση αύριο).

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης έφυγε από τη ζωή σήμερα 25 Οκτωβρίου, σε ηλικία 79 ετών, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Ένας πολιτικός που τίμησε με την παρουσία του τα Δωδεκάνησα και το αγαπημένο του νησί την Κω.

Άνθρωπος της προσφοράς, έβαλε τη σφραγίδα του στα μεγαλύτερα έργα ανάπτυξης τόσο του νησιού μας όσο και των υπόλοιπων Δωδεκανήσων.

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης γεννήθηκε το 1943 στην Κω. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος. Τέλειωσε το Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω το 1961 με άριστα και στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο του φυσικού το 1966. Είχε επιμορφωθεί σε θέματα προγραμματισμού και ανάλυσης δια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, διεύθυνσης επιχειρήσεων στο Πολυτεχνείο του Λονδίνου, marketing και στατιστικής για επιχειρηματικά στελέχη.

Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιω­ματικός Πυροβολικού. Εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος σε εταιρεία του τομέα των τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικών εξοπλισμών και οικονομοτεχνικών μελετών. Υπήρ­ξε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Ερευνών και εφαρμογών, Κώων Αθηνών «Ο Ιπποκράτης» και πρωτοστάτησε στην προσπάθεια για συνένωση των δωδεκανησιακών σωματείων σε μια πανδωδεκανησιακή ομοσπονδία, ενώ μέχρι και σήμερα υπήρξε Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.

Πολιτεύτηκε με την ΝΔ και διετέλεσε Βουλευτής Δωδεκανήσου από το 1977 έως το 1996 (εκλογές 1977,1981, 1985, 1989 -Ιούνιος και Νοέμβριος 1990 και 1993). Επίσης εξελέγη στην Βουλή του 2000 όσο και σε αυτή που προέκυψε από τις εκλογές του Μάρτη του 2004 και τις εκλογές του 2007. Εξελέγη Γραμματέας της Βουλής (1977 και 1979) και Κοσμήτωρ το 1982.

Υπήρξε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ανέλαβε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Τζανή Τζανετάκη (1989) και στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1990-1992), καθώς επίσης και το Υφυ­πουργείο Οικονομικών στην ίδια Κυβέρνηση. Ορίσθηκε κοινοβου­λευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής πολ­λών νομοσχεδίων.

Έλαβε μέρος σε αποστολές στο εξωτερικό και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε αποστολές του εξωτερικό και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Ε. του Διεθνούς Ινστιτούτου του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Ο Αριστοτέλης Παυλίδης έθεσε και υποψηφιότητα για Δήμαρχος Κω το 2014, δημιουργώντας την παράταξη ''ΚΩΣ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ'', προσφέροντας τα μέγιστα από τη θέση της αντιπολίτευσης.

ADVERTORIALS