Ιωάννα Ρούφα: Ο κόμβος της Πειραιώς και η απύθμενη- εγκληματική ανευθυνότητα.

Ιωάννα Ρούφα: Ο κόμβος της Πειραιώς και η απύθμενη- εγκληματική ανευθυνότητα.

Το κείμενο της επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ιωάννας Ρούφα


Ο κόμβος της Πειραιώς και η απύθμενη- εγκληματική ανευθυνότητα.

Δεν προτίθεμαι να πολιτικολογήσω, ούτε να ηθικολογήσω προπάντων ούτε να καπηλευτώ άλλωστε –λιγότερο ή περισσότερο- όλοι έχουμε τις διαχρονικές ευθύνες μας.

Συνεχίζοντας τη σημειολογική μου προσέγγιση αναφέρομαι στα παρακάτω σημεία – δεδομένα:

- 22-07-2021 η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει τη μελέτη 19 /2021 και αποφασίζει τον τρόπο εκτέλεσης του έργου: «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΩ (ΚΟΜΒΟΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΡΑΙΩΣ – 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ »

Πρώτο ΛΑΘΟΣ: Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου- και όχι της οικονομικής επιτροπής - ήταν απαραίτητη (άρθρο 52 του Ν4313/2014 αλλά και πιο πρόσφατης νομοθεσίας περί κανονιστικών αποφάσεων κτλ.)

Δεν εννοούν να το καταλάβουν και συνεχίζουν… Η φοβικότητα και αλλεργία στο διάλογο τους οδηγεί σε επικινδύνους δρόμους…

- 26-08-2021 η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης και τη συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού του έργου. Ψηφίζω παρών επισημαίνοντας το πρώτο λάθος.

Συνεχίζουν απτόητοι τα λάθη.

-29-10-2021 η Οικονομική Επιτροπή εισηγείται την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του έργου με μέση προσφερόμενη έκπτωση 37,51 % και ποσό κατακύρωσης 401.372,37 € (με ΦΠΑ 17%).

- 02-12-2021 η Οικονομική Επιτροπή τροποποιεί την υπ’ αριθ. 532/29.10.2021 απόφαση της για τον προσωρινό μειοδότη ζητώντας εξηγήσεις από τον ανάδοχο για την προσφερόμενη έκπτωση…

-15-04-2022(ξαναθυμήθηκαν το θέμα) η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει την ανάδειξη του οριστικού μειοδότη που είναι ο ίδιος με τον προσωρινό.

-14/6/22 επιτέλους, ένα χρόνο μετά, φέρνουν , αναγκαστικά ,το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο!

Μας φέρνουν να ψηφίσουμε μια μελέτη της οποίας το έργο που είχε οριστικό ανάδοχο ενώ ψευδώς(πάγια πρακτική τους) αναφέρονται σε προσωρινό…

Άλλο ένα «σημείο» -γιατί όλα θα τα βρίσκουν μπροστά τους και πίσω από την αλαζονεία τους- εκείνης της συνεδρίασης συμπυκνώνεται στην επιστολή μου προς στην πρόεδρο του δ/σ για την παράτυπη δεύτερη παράταση που προκάλεσε την αποχώρηση του συνόλου της μειοψηφίας.

Με την επιστολή μου αυτή (18/6) καθιστούσα το προεδρείο του δ/σ υπόλογο για τις μη σύννομες αποφάσεις που έλαβε.

Καμιά δεύτερη σκέψη για τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των θεμάτων. Καμιά απάντηση. Καμιά διορθωτική κίνηση.

Η καθυστερημένη κατά 1 ολόκληρο χρόνο «απόφαση» του δ/σ αναρτήθηκε στις 5/7/22 .

- 5/10/22 η μόνιμη επιτροπή ΤΕΕ Κω ανακοινώνει:

«Μετά την απώλεια ενός νεαρού συμπολίτη μας στον κόμβο μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς, η Μόνιμη Επιτροπή ΤΕΕ Κω θεωρεί αναγκαία τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στον συγκεκριμένο κόμβο που είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου του νησιού. Προτείνει τη σύσταση έκτακτης επιτροπής για την άμεση λήψη μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας έως ότου γίνει η σχετική  κυκλοφοριακή μελέτη και εφαρμοστεί.»

Και όμως! Η εγκληματική τους ανικανότητα, τέλος δεν έχει:

-17/10 /22 μόλις την προηγούμενη Τρίτη ανακαλύπτω μια απόφαση στο διαύγεια που τροποποιεί την «απόφαση» του Ιουλίου χωρίς ποτέ το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει για να αποφανθεί για την τροποποίηση.

Πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου!

Δεδομένου ότι η αρχική απόφαση δεν έχει καμιά ισχύ όχι μόνο για όσα αρκούντος ισχυρά περιγράφω και τρομερά έπραξαν αλλά κυρίως γιατί δεν υπήρχε ΦΕΚ, πως αυτή τροποποιήθηκε;

Ποιος ερήμην του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να τροποποιήσει απόφαση δημοτικού συμβουλίου;

Αν αυτή η διαχείριση δεν είναι εγκληματική μην απορείτε για το «έγκλημα».

Να γιατί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μίλησα για απύθμενη υποκρισία και μετά, μπροστά στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής… σιώπησα.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας όχι όμως και για την ανοχή σας.

Ρούφα Ιωάννα

ADVERTORIALS