Πολιτική Προστασία Δήμου Κω: Η Τηλεδιάσκεψη με τον Υπεύθυνο Πρόληψης & Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πολιτική Προστασία Δήμου Κω: Η Τηλεδιάσκεψη με τον Υπεύθυνο Πρόληψης & Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Με οργάνωση, εκπαίδευση & εθελοντισμό προστατεύουμε τον τόπο μας

Σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας στην Κω απασχόλησαν χθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Υπεύθυνο Πρόληψης & Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ανδρέα Αντωνάκο.

Από το Δήμο Κω συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Νίκος Καλυμιοναρής, η Γενική Γραμματέας Μαρία Κρητικού και συμπατριώτες μας εθελοντές που συμμετέχουν στις δράσεις πολιτικής προστασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δομών Πολιτικής Προστασίας και ο νέος τρόπος καταγραφής των εθελοντικών οργανώσεων.

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση επικείμενης άσκησης προληπτικής απομάκρυνσης κατοίκων στη Ζιά.

Στη Ζιά εν΄τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Αντιδημάρχου Σταμάτη Καμπουράκη και της Γ.Γ. Μαρίας Κρητικού, με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστο Ευστρατίου, για ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές και την εφαρμογή των σχεδίων πολιτικής προστασίας στην Κω.

Γραφείο Τύπου

Πολ Προστ Καμπουράκης_Ευστρατίου 2022 10 12.jpg

ΠολΠροστ τηλεδιάσκεψη 1 2022 10 11.jpg

ΠολΠροστ τηλεδιάσκεψη 2 2022 10 11.jpg

ADVERTORIALS