ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023: ''Το 3ο Γυμνάσιο Κω (και όχι μόνο) χρειάζεται λύσεις άμεσα''

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023: ''Το 3ο Γυμνάσιο Κω (και όχι μόνο) χρειάζεται λύσεις άμεσα''

‘’ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΩ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ.’’

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από την δημοτική σύμβουλο Σμαραγδή Παρισίδη και τα στελέχη της παράταξης Ειρήνη Χατζηχριστοφή και Πόπη Κιαπόκα , επισκέφτηκε σήμερα 01/10/22 τις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Κω, όπου είχαν ενημέρωση για τα προβλήματα και το μέλλον του σχολείου από τον Διευθυντή του κ. Σωτήρη Μπάρδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

« Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου κ. Σωτήρη Μπάρδα .

Ακούσαμε και καταγράψαμε τα προβλήματα αλλά πάνω απ’ όλα γίναμε κοινωνοί του οράματος και του σχεδιασμού του για το παρόν και το μέλλον του σχολείου.

Όραμα και σχεδιασμός που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και επιβεβαιώνει την πίστη μου για την αγάπη και την ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών μας στο έργο που επιτελούν.

 

Θέλω άλλη μια φορά να διαβεβαιώσω τους γονείς ότι τα παιδιά τους είναι σε πολύ καλά χέρια.

Η ίδρυση και λειτουργία του 3ου Γυμνασίου, γνωστή δύο χρόνια τώρα, αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα από τον σημερινό Δήμο.

Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και πιέσεις του Διευθυντή (ο οποίος ακόμα περιμένει συνάντηση με τον κ. Νικηταρά) η παρουσία των υπευθύνων του δήμου για την Παιδεία και το ενδιαφέρον τους εξαντλήθηκε σε μια συνάντηση(!)

Η αρμόδια σχολική επιτροπή έχει μήνες να συνεδριάσει και ποτέ ουσιαστικά δεν μπήκε το θέμα του σχολείου.

Το 3ο και το 1ο Γυμνάσιο, που συνυπάρχουν στον ήδη προβληματικό μικρό χώρο ασφυκτιούν.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, τάξεις του 3ου πήγαιναν μέρα παρά μέρα και οι υπάρχοντες στο κεντρικό κτίριο χώροι με τη βία εξυπηρετούν τα δύο σχολεία.

Μαθημένοι στο ΜΗ έργο, οι άνθρωποι που διοικούν το δήμο, λαϊκίζουν αναζητώντας ακόμα ακίνητα όπου θαα κτιστεί νέο κτίριο. Λύση που, με τα δεδομένα και τις αποδόσεις τους, απαιτεί τουλάχιστον μια επταετία. Τι θα γίνει μέχρι τότε τους είναι αδιάφορο.

Του χρόνου όμως και τα επόμενα χρόνια οι μαθητές, που πολλαπλασιάζονται, θα στριμώχνονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες με ημερομηνία λήξης και οι εκπαιδευτικοί σε ένα γραφείο καθηγητών όταν ακόμα και σήμερα δεν χωράνε σε αυτό που διαμορφώθηκε.

Συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Διευθυντής και καλούμε τους υπεύθυνους να ασχοληθούν σοβαρά και μεθοδικά με το 3ο Γυμνάσιο και τα παιδιά μας.

Ο χώρος της Παιδείας δεν αντέχει άλλη αδιαφορία κρυμμένη πίσω από επικίνδυνους λαϊκισμούς. Ας το καταλάβουν και ας μη παίζουν με το μέλλον της Κω που είναι οι νέοι μας.»

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ.jpg

ADVERTORIALS