Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Χάλκη

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Χάλκη

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το νησί της Χάλκης είχε την τιμή να υποδεχθεί την Α.Ε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και να την ανακηρύξει σε Επίτιμη Δημότη Χάλκης. 

Στην συνέχεια ακολούθησε μια μαγευτική μουσική βραδιά στην μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού στο 1ο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής Χάλκης το οποίο τελούσε υπο την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ακολουθεί ο λόγος του Δημάρχου Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελου :

 "Στην άκρη του Αιγαίου, στο όμορφο και ευλογημένο νησί μας, με την μακραίωνη ιστορία, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και την εξέχουσα γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση για την πατρίδα μας, με σεβασμό στους προγόνους μας και τις θυσίες τους, νιώθουμε σήμερα την ύψιστη τιμή με την παρουσία της Α.Ε Π.τ.Δ κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Δήμο Χάλκης Δωδεκανήσου. 

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά και για ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, να στεκόμαστε σε αυτό εδώ το βήμα απέναντί σας, εκπροσωπώντας μια  περήφανη νησιωτική κοινωνία.

Στο πρόσωπό σας, καταθέτουμε το σεβασμό μας στο θεσμό της Δημοκρατίας, που με σθένος και σύνεση υπηρετείτε, προσηλωμένη στη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των δημοκρατικών μας αξιών, υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό. 

Ο Δήμος Χάλκης, σας τιμά σήμερα ως την πρώτη Ελληνίδα που κοσμεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας. 

Με την σημερινή τελετή και διάκριση εκφράζουμε την βαθιά εκτίμηση και τον σεβασμό μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας στην Δημοκρατία, την απονομή της δικαιοσύνης και τον δημόσιο βίο. 

Εκφράζουμε τις βαθιές ευχαριστίες μας για την συμβολή σας στην πολιτιστική και ιστορική αξία του τόπου μας, αποδεχόμενη την πρόταση μας να γίνετε επίτιμη Δημότης του Δήμου μας. 

Τούτος εδώ ο τόπος, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ως το νησι της ειρήνης και της φιλίας των νέων όλου του κόσμου, φέρει μια μακρά ιστορία, με έντονο αποτύπωμα και αξιοσημείωτη πρόοδο και πορεία στο πέρασμα των χρόνων.

 Ο Χαλκίτικος λαός διαφυλάσσει τεκμήρια υλικού και άυλου πολιτισμού, εδώ στην άκρη της Ελλάδος και της Ευρώπης, όπου ο ελληνικός παλμός χτυπά δυνατά και η Ελληνική σημαία κυματίζει πάντοτε ψηλά. 

Μας διακατέχει η βαθιά πεποίθηση ότι θα συνεχίσετε να βρίσκεστε δίπλα στην Χάλκη και τους ανθρώπους της. "

Ο Δήμος Χάλκης λόγω της εγγύτητας και της αμεσότητας, αφουγκράζεται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει σε αυτές.

 Οι ανάγκες των μόνιμων κατοίκων, η ποιότητα ζωής και η κοινωνική πρόοδος είναι ο άξονας πάνω στον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά. 

Ο πολιτισμός μας, περικλείει τις αξίες, τις παραδόσεις, τα επιτεύγματα, την σύγχρονη δημιουργία και καινοτομία, την κουλτούρα, την πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας. 

Με συνέπεια, σοβαρότητα και προγραμματισμό κάνουμε άλματα μπροστά, προνοούμε και προλαμβάνουμε.

Image-1.jpg

IMG_6149.JPG

IMG_6148.JPG

IMG_6147.JPG

IMG_6146.JPG

IMG_6145.JPG

ADVERTORIALS