Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, για απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του και παρακολούθησης

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, για απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του και παρακολούθησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, για απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του και παρακολούθησης.

Θα δώσουμε μάχη με τις σκοτεινές δυνάμεις.

Σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, μόνο η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη εντοπίστηκε. Από τον έλεγχο που έγινε στην συσκευή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το Predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου. Επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή κωδικών, αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας. Μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης, να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη, να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Δίνοντας τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα του Πρόεδρου μας. Ενός νέου ηγέτη και Πρόεδρου του τρίτου κόμματος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι δημοκρατικό μας καθήκον, να αγωνιζόμαστε με διαφάνεια, στο φως και στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με μισόλογα και με υπεκφυγές, ούτε ο Πρόεδρός μας κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ούτε εμείς ως μέλη του ΠΑΟΚ - Κινήματος Αλλαγής. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη και την Κυβέρνηση, για κάθε αντίστοιχη περίπτωση, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες, να υπάρχει προστασία από τέτοιες παρακρατικές μεθόδους παρακολούθησης και ενδεχομένως εκβιασμού. Αφορά τον απλό πολίτη και την ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος.

Αναμένουμε σύντομα την έμπρακτη διάθεση της Κυβέρνησης να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Πρέπει με κάθε νόμιμο τρόπο να ελεγχθεί, ποιος έβαλε το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης στον αρχηγό του τρίτου κόμματος της χώρας και γιατί το έβαλε μόνο σε αυτόν.

Για τη Ν.Ε. Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Ο Γραμματέας                                                                    Ο Υπ. Επικοινωνίας

Μιχάλης Χατζηγιακουμής                                                   Αντώνης Ζαμάγιας

ADVERTORIALS