ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023: Να επιστραφούν τα λεφτά σε όσους πλήρωσαν - Δωρεάν πρέπει να γίνονται οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023: Να επιστραφούν τα λεφτά σε όσους πλήρωσαν - Δωρεάν πρέπει να γίνονται οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ‘’ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ -ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ’’

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ - Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από το 2020 με τον νόμο 4685/20 (άρθρο 96), κανένας πολίτης που συνδέεται με το δίκτυο αποχέτευσης δεν πληρώνει στην ΔΕΥΑΚ ούτε ένα ευρώ για τη σύνδεση και για της εργασίες από την ρυμοτομική γραμμή και μέχρι τον αγωγό.

Αυτό το γνώριζαν οι άνθρωποι που διοικούν τον δήμο.

Όμως εισέπρατταν, από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις προκειμένου να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης των οικισμών. 

 

Με νεότερο νόμο, 4951/22  ΦΕΚ 129Α/4.7.22, η δωρεάν σύνδεση ισχύει από το 2014 και μετά.

Η νομοθεσία αυτή που εναρμονίζει τα δεδομένα με τις οδηγίες της Ε.Ε. πρέπει υποχρεωτικά να εφαρμοστεί και από την ΔΕΥΑ ΚΩ στο σύνολο των δημοτών και των επιχειρήσεων, χωρίς επιλεκτικές διακρίσεις.

Με το δεδομένο αυτό,  ΟΛΕΣ οι συνδέσεις σε ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ-ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ-ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ-ΚΕΦΑΛΟ που είναι σε εξέλιξη, όπως και ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ-ΠΥΛΙ πρέπει να γίνονται δωρεάν.

Με τον ίδιο νόμο προβλέπεται και οικονομική ενίσχυση για κάθε συνδεόμενη οικοδομή, για τις εργασίες που απαιτούνται να γίνουν στο εσωτερικό των κτιρίων ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση με το δίκτυο.

Η διαδικασία για την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα με αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Τόσο η ΔΕΥΑΚ όσο και ο Δήμος Κω όφειλαν να ενημερώσουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ώστε να επιταχυνθούν οι συνδέσεις και να απαλλαγούν από το κόστος λειτουργίας των βόθρων, αλλά και να μην εισπράττουν για όσους έκαναν αιτήσεις σύνδεσης.

Αντί αυτού επέλεξαν με τα παπαγαλάκια της ομάδας που διοικεί τον δήμο, να ειδοποιούν τους «κολλητούς» που ήδη συνδέονται και παρουσιάζουν ως «χάρη» και «δώρο» της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένων στελεχών της την υποχρέωση της δωρεάν σύνδεσης από την ΔΕΥΑΚ.

Καλούμε όλους τους πολίτες να προχωρήσουν στις συνδέσεις τους με τα δίκτυα και όσους έχουν πληρώσει να καταθέσουν αιτήσεις για επιστροφή των χρημάτων τους που είναι υποχρεωμένη η ΔΕΥΑΚ να κάνει.

 

Η επιστροφή είναι υποχρεωτική και αναδρομικά για όσα έργα έχουν γίνει από το ‘14 και μετά.»

 

ADVERTORIALS