Με τους δημότες της Κεφάλου συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κω

Με τους δημότες της Κεφάλου συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κω

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του Δήμου Κω


Με τους δημότες της Κεφάλου συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Κω

Αναλυτικός, τεκμηριωμένος και ενημερωτικός προς τους κατοίκους της Κεφάλου, σε όλο το πλέγμα έργων και δράσεων του Δήμου που αφορούν την περιοχή, ήταν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, σε ανοιχτή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, ώστε να γνωρίζουν έγκυρα και υπεύθυνα για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Δήμος στην περιοχή αλλά και το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για έργα που ξεκινούν εφέτος και την επόμενη χρονιά.

Ο Δήμαρχος Κω, παρουσιάζοντας αδιάψευστα στοιχεία και τεκμήρια, αποκάλυψε ενώπιον των δημοτών της Κεφάλου τα ψεύδη του Προέδρου της Κοινότητας Γιώργου Κοκαλάκη και της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής», αναγκάζοντας τον τέως δήμαρχο και επικεφαλής της, κ.Κυρίτση, να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους της Κεφάλου για όσα δεν έκανε.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι, η Κέφαλος, όπως και όλο το νησί, έχει ανάγκη έργων υποδομής και εξωραϊσμού, για αυτό και η δημοτική αρχή υλοποιεί έργα παντού και σχεδιάζει δράσεις με προοπτική, ξεπερνώντας καθυστερήσεις χρόνων.

Στον τομέα υδροδότησης έκανε λόγο για ανεπάρκεια και αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τονίζοντας ότι μέσα σε πέντε χρόνια ξόδεψε μόλις 118.860€ για την υδροδότηση της Κεφάλου, δημιουργώντας μάλιστα μια γεώτρηση που δεν λειτούργησε ποτέ και ένα δίκτυο που επίσης δεν λειτουργεί λόγω αστοχίας υλικού.

Αντίθετα, μέσα σε δυόμιση χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΚ υπό την Προεδρία Κώστα Ζαχαρού, με ζήλο, σχέδιο και προγραμματισμό, αγωνίζεται να επιλύσει τα προβλήματα επαρκούς υδροδότησης, με την ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων, τοποθέτηση νέας δεξαμενής 330 m3, εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και δημιουργία δικτύων αρκετών χιλιομέτρων που κατασκεύασε, επενδύοντας σε δυόμιση χρόνια ποσό 255.000€.

Παράλληλα συνεχίζει σοβαρά έργα, που ολοκληρώνονται έως το τέλος του έτους, με νέα γεώτρηση, νέο δίκτυο και ενίσχυση των γεωτρήσεων με ηλεκτρογεννήτριες, φτάνοντας τις επενδύσεις στην υδροδότηση της Κεφάλου στο ποσό των 396.660€ μέσα σε 3 χρόνια, από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ.

Εν΄τω μεταξύ απόλυτα ξεκάθαρος ήταν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, με παράθεση στοιχείων για τα έργα που ήδη έχουν γίνει στην Κέφαλο, εκτός από αυτά της ΔΕΥΑΚ, αλλά και για αυτά που έχουν δρομολογηθεί και θα εκτελεστούν μέχρι το επόμενο έτος, ξεπερνώντας το 1.100.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου, όταν σε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο η τότε δημοτική αρχή από ίδιους πόρους διέθεσε στην Κέφαλο μόλις 593.954€ μέσα σε 5 χρόνια.

Μέχρι τώρα: τοποθετήθηκαν 250 νέα φωτιστικά led, συντηρήθηκαν τα σχολικά κτίρια, αποκαταστάθηκε το αλιευτικό καταφύγιο του Λιμιώνα, συντηρήθηκε η οδός προς Λιμιώνα, επισκευάστηκε η γλίστρα σκαφών, κατασκευάστηκε δημοτικός χώρος στάθμευσης, ιδρύθηκε σταθμός Πολιτικής Προστασίας, διαμορφώθηκε το γυμναστήριο στα σφαγεία, δημιουργήθηκε ανοιχτό γυμναστήριο στην Τσιγγούρα, διανοίχθηκε νέος δρόμος για την εγκατάσταση του Βιολογικού.

Όλων αυτών έπεται συνέχεια: ξεκινά σε λίγες ημέρες ασφαλτόστρωση οδών για περισσότερα από 7 χιλιόμετρα, προϋπολογισμού 270.000€, ετοιμάζονται νέα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού αξίας 330.000€ αλλά και ο νέος τάπητας του γηπέδου, για τον οποίο εγκαθίσταται ο ανάδοχος, κόστους 310.000€. Επιπλέον αυτών προετοιμάζεται η ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού στην περιοχή «Βολκάνια» άνω των 2,5 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 500.000€ και η τοποθέτηση ράμπας για τη εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.

Όσον αφορά στη συνέχεια, η δημοτική αρχή, δίχως να δίνει σημασία στις αντιπολιτευτικές προκλήσεις, με μοναδικό ενδιαφέρον τους συμπατριώτες μας και την οικονομία του τόπου μας, συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού της, για την αντιμετώπιση των αναγκών σε έργα υποδομής και βελτίωσης των λειτουργιών του νησιού μας.

Γραφείο Τύπου

Δήμαρχος Κέφαλος 1 συνάντηση 14 7 2022.jpg

Δήμαρχος Κέφαλος συνάντηση 14 7 2022.jpg

ADVERTORIALS