Δήμος Κω: Κρεσέντο κινδυνολογίας από τον κ. Κυρίτση!

Δήμος Κω: Κρεσέντο κινδυνολογίας από τον κ. Κυρίτση!

Κρεσέντο κινδυνολογίας από τον κ. Κυρίτση!

Όποιος δεν έχει τίποτα καλό να προτείνει για τον τόπο μας καταφεύγει στην κινδυνολογία για να μη ξεχαστεί από την πολιτική ανυπαρξία του.

Έτσι, δεν εκπλήσσει κανέναν ότι σε μια τέτοια τακτική προσφεύγει για μια φορά ακόμη ο κ. Κυρίτσης, κινδυνολογώντας στο ζήτημα ασφάλισης των οχημάτων του Δήμου.

Όταν γνωρίζει πολύ καλά πως έχει η διαδικασία, αφού η σχετική διακήρυξη εγκρίθηκε ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με τις ψήφους και των εκπροσώπων της μείζονος μειοψηφίας.

Μάλλον έτσι επαληθεύονται οι φήμες ότι δεν μιλούν μεταξύ τους τα στελέχη της παράταξης του.

Ας δούμε όμως πως έχουν τα πραγματικά γεγονότα και ποια είναι η αλήθεια.

Στις 14 Απριλίου αναρτήθηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού, για την ασφάλιση οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου για διάστημα 12 μηνών, με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών στις 29 Απριλίου.

Απολύτως έγκαιρα δηλαδή.

Περισσότερο από δυόμιση μήνες πριν λήξει η προηγούμενη σύμβαση που ήταν σε ισχύ έως την 1η Ιουλίου.

Στις 27 Απριλίου, δύο μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού, ασφαλιστικός πράκτορας εκτός Κω προσφεύγει στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.) κατά των όρων διακήρυξης, που προέβλεπαν ως όρο η εταιρεία που θα κερδίσει το διαγωνισμό να έχει εγκατεστημένο ασφαλιστικό πράκτορα στην Κω, όπως αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή με γνώμονα την στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Στη συνέχει η Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. ακύρωσε τη διαδικασία στο σύνολό της και κοινοποίησε την απόφαση της στο Δήμο Κω στις 2 Ιουνίου.

Κατόπιν αυτής της αρνητικής εξέλιξης, με κίνδυνο καθυστέρησης στην ασφάλιση των οχημάτων, αποφασίστηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με κατάθεση προσφορών.

Κλήθηκαν να συμμετάσχουν επτά (07) ασφαλιστικά γραφεία της Κω, με ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών έως τις 30 Ιουνίου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ την 1η Ιουλίου έληγε η προηγούμενη σύμβαση ασφάλισης.

Με λίγα λόγια, όλα έγιναν νόμιμα.

Μέχρι να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία διασφαλίστηκε η νόμιμη και ασφαλής κίνηση των οχημάτων, με προτεραιότητα στην ασφάλιση των απορριμματοφόρων, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αποκομιδή απορριμμάτων.

Όλα τα άλλα αποτελούν ιστορίες κινδυνολογίας και τίποτα άλλο.

Κλείνοντας, μια τελευταία απάντηση στον κ. Κυρίτση.

Αυτός ήταν που μεθόδευσε την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, όταν δεν προσέλαβε, ενώ μπορούσε να πάρει πάνω από 50 μόνιμους εργαζόμενους για την υπηρεσία καθαριότητας, όπως δόθηκε δικαίωμα σε όλους τους Δήμους το 2018.

Όλα τα άλλα είναι για να κρύβει την ανικανότητα και την πολιτική ανυπαρξία του.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS