Η τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ιωάννας Ρούφα στην ειδική συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων για τα έτη 2019- 2020- 2021

Η τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ιωάννας Ρούφα στην ειδική συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων για τα έτη 2019- 2020- 2021

Η τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ιωάννας Ρούφα στην ειδική συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων για τα έτη 2019- 2020- 2021.


Τον περασμένο Οκτώβριο απέστειλα επιστολή στον πρόεδρο του δ/σ για σύγκλιση της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2019-2020.

Δεν έλαβα καμιά απάντηση. Η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι μόνο καθυστερημένη είναι και εκτός θέματος καθώς εξαντλείται σε μιαν απλή έκθεση ιδεών.

Ο ρηματικός λόγος του εισηγητή σε ενεστωτικό χρόνο, «σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, προχωράμε», τα ατελείωτα θα… και τα οσονούπω… επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να καλύψουν το κενό. Απουσιάζουν τεχνηέντως και ανά έτος όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείκνυαν το τραγικό αποτέλεσμα.

Όπως η Στοχοθεσία, ποσοστά απόκλισης υλοποίησης του προϋπολογισμού, στοιχεία τακτικών εσόδων και κυρίως των ανταποδοτικών τελών που έχουν καταβληθεί από την αφαίμαξη και το υστέρημα του δημότη. Απουσιάζουν τα έκτακτα έσοδα και τα εκατομμύρια ευρώ που εισέπραξε ο δήμος μας τόσο από την αύξηση των ΚΑΠ όσο και από τις έκτακτες επιχορηγήσεις λόγω covid για τις οποίες η δημοτική αρχή αρνείται πεισματικά να δηλώσει το ακριβές ποσό αλλά κυρίως να αποδείξει προς ποια κατεύθυνση δαπανήθηκαν.

Απουσιάζει κυρίως ο απολογιστικός πίνακας έργων της τελευταίας τριετίας. Τέτοιος πίνακας δεν μπορεί να υπάρξει και τούτο γιατί τρία χρόνια κανένα έργο δεν υλοποιήθηκε στο νησί μας.

Απολογιστική ομολογία πλήρους ακινησίας και επανάληψης με προεκλογικό ύφος. Απολογείστε για όσα δεν κάνατε δίκην προεκλογικής ομιλίας.

Όταν δε, επιχειρείται η αλλαγή φωτιστικών ή και κάποιες πάγιες προμήθειες να αναδειχθούν σε έργο τότε ο πήχης κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα.

Η ανεκτέλεστη αντιγραφή των τεχνικών προγραμμάτων και των προϋπολογισμών στους οποίους ντρέπονται οι αριθμοί και κυρίως τα μηδενικά συμβάλουν στην απώλεια του ετήσιου χαρακτήρα τους (άλλωστε σήμερα ακούσαμε για πρόγραμμα 12 εκατίας οπότε συνιστούμε υπομονή…) αποδεικνύει την απουσία οργάνωσης, σχεδιασμού και το έλλειμμα παραγωγής έργου.

«από τα 159 έργα -συνεχιζόμενα και νέα- του 2021 έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2021 μόνο 6! » Και από αυτά τα 6 το μόνο που ξεκίνησε είναι αυτό που πήρε παράταση μέχρι το 2023 δηλαδή το ημιτελές του Τιγκακίου! (στοιχεία από την εισήγηση του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών.)

Από τα 21 εκ. ευρώ που είχαν προϋπολογίσει για έργα το 2021,με απολογιστικά στοιχεία, δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν πάνω από 1εκ. ευρώ και αυτό όχι για έργα αλλά για απευθείας αναθέσεις για παροχή υπηρεσιών και προμήθειες γιατί σε αυτά τα τελευταία έχουν μιαν ευκολία… Βρίθουν οι απευθείας αναθέσεις..

Να συνυπολογίσουμε επίσης τα 4,5 εκ ευρώ συνεχιζόμενα έργα της προηγούμενης δημοτικής περιόδου;

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 ψηφίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2020 . Ξέρετε πότε αναρτήθηκε η απόφαση , απόφαση; Στις 16 Μαρτίου του 2021! Αναρτήθηκε γιατί εμείς θέσαμε το ζήτημα.

Στα αζήτητα ήταν το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 μέχρι τον Μάρτη και μετά φταίει η πανδημία ή μήπως και γι αυτό φταίει η αντιπολίτευση;

Το δε στρατηγικό σχέδιο το δήμου για το 2019- 2023 εμφανίστηκε, δεν είμαι σίγουρη ότι ψηφίστηκε, μόλις στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση που την υπογράφει ο κύριος Νικηταράς ως υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2019!.

Λέτε ότι δεν βρήκατε πολλά όμως το ταμείο όταν αναλάβατε είχε 20 εκ ευρώ.

Πρόκειται περί θράσους να μιλάτε ακόμα για την Απομάκρυνση στοιχείων αμιάντου από τον χώρο του παλιού Οινοποιείου.

Την ώρα που υπήρχε έτοιμη μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την ώρα που το έγγραφο Βενέρη από τη διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας από το Σεπτέμβρη του 2019 σας έδινε οριστική παράταση 6 μηνών και προειδοποιούσε με διοικητικές κυρώσεις… Έχουν περάσει τρία χρόνια και ακόμα ο αμίαντος και η απειλή του καρκίνου στη δημόσια υγεία είναι εκεί. Είναι άλλες οι προτεραιότητες σας. Στείλατε τους Κώους πολίτες να φωτογραφίζονται στο κατά την προσωπική μου άποψη εκτρωματικό κατασκεύασμα που στήσατε στο λιμάνι της Κω.

Ένα έργο που να ανοίγει μια θέση εργασίας κάματε ή έχετε σκοπό να κάμετε;  

Κοινωνική ηρεμία και ομόνοια χωρίς δικαιοσύνη δεν γίνεται.

Λένε ότι πόρτες τους είναι ανοιχτές! Παράξανε, λένε, κοινωνική πολιτική με τις προσλήψεις λόγω covid.

Ξεδιάντροπη ψηφοθηρία παράξατε με τις προσλήψεις των 24 ωρών για να προσλάβετε αδέρφια, πατεράδες, μανάδες υποψηφίων σας και εκλεγμένων στελεχών σας. Προσβάλλοντας το δικαίωμα στην εργασία του Κώου πολίτη την ισονομία την δικαιοσύνη.

Να θυμίσω την πρόσληψη υποψηφίου σας ως ειδικού συμβούλου, τις φοβερές προσλήψεις στην ΚΩΑΝ, τις δια παραθύρου στο ΔΗΡΑΣ υποψηφίων σας.

Αυτές είναι πρακτικές που δεν συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή αν είχατε προτάξει κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για αυτές τις εκατοντάδες προσλήψεις θα διαφωνούσαμε ;

Όσο για την κοινωνική πολιτική δυστυχώς είναι ανύπαρκτη μας διασώζει το πρόγραμμα με την ιερά μητρόπολη Κω το οποίο σας προτείναμε να το διευρύνουμε και σε άλλους τομείς και το αρνηθήκατε.

Κυρίες και κύριοι,   Παιδιά ειδικής αγωγής και νήπια φοιτούν στο πουθενά… Σε κτήρια χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο και χωρίς καμιά απολύτως ασφάλεια. Σε κτήρια στα οποία ο δήμος δεν έχει καμιά απολύτως νόμιμη δικαιοδοσία πάνω από δυόμιση χρόνια! 

Γιατί δεν μπορούν να πράξουν τα αυτονόητα, γιατί πέρα βρέχει, γιατί δεν μπορούν αντιληφθούν τους κινδύνους που απειλούνται και τη στοιχειώδη ευθύνη τους! 

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο , (ΕΕΕΕΚ)  4ο Νηπιαγωγείο Κω, νηπιαγωγείο Ζηπαρίου οι συμβάσεις των τριών πρώτων έχει λήξει από τον Ιανουάριο του 2020! Ενώ το νηπαγωγείο Ζηπαρίου που μισθώθηκε επί επαρχίας Κυπραίου για πρώτη φορά βρίσκεται στον αέρα την ώρα μου ιδρύουν σχολεία σε προκάτ!

Ψηφίζουν επί σειρά ετών αποστεωμένους, άοσμους, άχρωμους, πλασματικούς, διαχειριστικούς και κοινωνικά άδικους προϋπολογισμούς .

Ένας δήμος με 24 εκ. ευρώ ταμείο δεν μπορεί να κάνει ένα έργο το 2020 και κανένα το 2021!

Είδαμε το βίντεο με το μισθωμένο λεωφορείο -με απευθείας ανάθεση και αυτό - της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ η είδηση θα ήταν να βλέπαμε τον κύριο Νικηταρά να κάνει βόλτα με τα δημοτικά τρένα. Που βρίσκεται άραγε αυτό το περιουσιακό στοιχείο που απέδιδε ετησίως μισό εκ. ευρώ έσοδα τα τρία τελευταία χρόνια;

ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ:Αν δεν πάρει επιχορήγηση από το δήμο οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. 1,250 εκ έχει ήδη πάρει από το δήμο και 1,200 εκ ευρώ που παρέλαβε ως ταμείο από την προηγούμενη διοίκηση την έχετε βάλει μέσα 2.450 εκ ευρώ.

Αυτά είναι τα πεπραγμένα σας. Αλλάξατε και πρόεδρο και έτοιμη η κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Για το ΧΥΤΑ και την κατάντια του που τον εκχωρήσατε στον ΦΟΔΣΑ που έλαβε ήδη 200.000 ως μετοχικό κεφάλαιο, χρωστάτε τις ετήσιες συνδρομές που ξεπερνούν τις 500.000 χιλιάδες ευρώ και όλα ερήμην του δημοτικού συμβουλίου

Τι κέρδισε ο δήμος της Κω από τον ΦΟΔΣΑ; Τίποτα απολύτως. Με χρήματα των δημοτών της Κω 3 χρόνια τώρα επιχειρείτε την αποκατάσταση από τη ζημιά που υπέστη το 2016. Κυρίως όμως αποκρύπτεται ότι από το επενδυτικό πρόγραμμα της ΦΟΔΣΑ για το 2021 το οποίο ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ ο δήμος της Κω θα έπαιρνε μόλις 50.000 ευρώ για κάτι… μελέτες! Τελικώς ούτε αυτά τα ψίχουλα δεν καταφέρατε να πάρετε.

 Που ακριβώς βρίσκεται το θέμα της ΒΙΜΕΛ;  

Που βρίσκεται το θέμα του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού που δεν καταλαβαίνετε ούτε τα στοιχειώδη; Ορίσατε και δ/σ την ώρα που ο δήμος της Κω έχει αποχωρήσει από τον ΕΦΤ από το 2014!

Κυρίες και κύριοι, το θέμα της χωροθέτησης για το νέο νοσοκομείο ήρθε 6 φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Φταίει η αντιπολίτευση για τις παλινωδίες και την έλλειψη σοβαρότητας σε τέτοια μεγάλα θέματα;

Η αρχική απόφαση την οποία η παράταξή μας ψήφισε ανακλήθηκε μετά από 17 μήνες. Θυμάστε πόσες φορές ζητήσαμε διαπαραταξιακό για αυτό το θέμα; Αν διαθέτατε πνεύμα συνεργασίας γιατί το αρνηθήκατε;

Αθλητικό κέντρο Δικαίου:

- το ακίνητο στο οποίο είχε χωροθετηθεί παραχωρήθηκε για την ανέγερση νέου νοσοκομείου (την ανταλλαγή της ΚΜ από το υπουργείο ακόμα την περιμένουμε… πάλι εξαπατήσατε το δ.σ/),

-η χρηματοδότηση των 930.000  Ευρώ για την ανέγερση του δεν εμφανίζεται στον τρέχοντα προϋπολογισμό και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται,

- εκπονούνται μελέτες από ίδιους πόρους χωρίς να υπάρχει, πλέον, φυσικό αντικείμενο μελέτης. Είναι το πρώτο αθλητικό κέντρο που θα αιωρείται!

Δεν ήταν εύλογο να ζητήσουμε να μπει το θέμα στο δ/σ, να συζητήσουμε τις διορθωτικές ενέργειες και να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί; Ποιούν τη νήσσα…

Τα ψέματα οδηγούν σε αδιέξοδα και παραληρηματικές ύβρεις.

Υπόθεση θερμά:

Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί απόφαση αξιοποίησης από το δήμο μας καθώς η καταληκτική ημερομηνία ήταν 6 μήνες από την ισχύ του 4875 που ψηφίστηκε το 2021. Με ένα κατάπτυστο δελτίο τύπου στο όνομα των δημοτών με καθύβρισαν… με πίκρα αναρωτιέμαι γιατί άραγε; Μήπως γιατί αποκαλύφθηκε η αδράνεια τους ή μήπως γιατί τους χαλάσαμε κάποιο άλλο σχέδιο;;

Δεν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και σύνθεσης και όποτε αυτό εμφανίζεται έχει χρηστικό, χειριστικό, ωφελιμιστικό ιδιοτελές, ευκαιριακό… κίνητρο και χαρακτήρα.

Διεκδίκηση των 70 στρεμμάτων ΝΟΚ.

Προσέξτε:

Ξεχνάνε να γράψουν την απόφαση διεκδίκησης,

Ξεχνάνε να γράψουν την ανάκληση της απόφασης Κυρίτση του 2018.

Παρουσιάζουν τη μελέτη αξιοποίησης του ΤΕΕ χωρίς να περάσει από δημοτικό συμβούλιο!

Μιλάμε κυριολεκτικά για φιάσκο.

Ο πιο σύντομος δρόμος είναι ό δρόμος της αλήθειας.

Τους είπαμε: Φέρτε το θέμα στο συμβούλιο να ληφθούν αποφάσεις νόμιμες ισχυρές που θα αναρτηθούν στο διαύγεια.

Λέω ευθαρσώς ότι η απόφαση Κυρίτση δεν πρέπει να ανακληθεί αφού έτσι και αλλιώς ξέχασαν να την ανακαλέσουν γιατί έτσι αποδεικνύεται το διαχρονικό ενδιαφέρον του δήμου. Όταν αγαπάς τον τόπο δεν υποκύπτεις στην παραταξιακή ιδιοτέλεια αν με εννοείται…

Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση η έγκυρη πληροφορία ότι ο ΝΟΚ τριχοτομείται -φιλέτο γαρ- και απορώ πότε σκοπεύει ο κύριος Νικηταράς να ενημερώσει τους Κώους πολίτες και να πει την αλήθεια,,,

 

Όταν μια δημοτική αρχή επιδίδεται καθημερινά σε καθαρά επικοινωνιακή πολιτική και παραστάσεις είναι βέβαιο ότι αναλώνετε και δεν δουλεύει για τον δημότη για να μην πω ότι μάλλον τον δουλεύει και μάλιστα με επιτυχία…

Θυμάστε τη παρουσίαση – μακέτα – μελέτη για το πάρκινγκ στην Καζα Ρομανα; Γιατί δεν ρωτάει κανένας δημότης για αυτό; Σας λέμε λοιπόν ότι επειδή οι δημότες το είδαν σε φωτογραφίες δεν σημαίνει ότι έγινε κιόλας γιατί δεν πρόκειται να γίνει.

 

Σχέδιο εκκένωσης Ζιάς: στέλνουν ένα φορτωτή να ανοίξει «δρόμο» μέσα από το παράνομο πάρκινγκ της Ζιάς για το οποίο καμιά προσπάθεια νομιμοποίησης από το 2017 που σφραγίστηκε από την Περιφέρεια δεν έγινε και… έτοιμο το σχέδιο εκκένωσης της Ζιάς. Όσοι όμως εκτός από το ρεπορτάζ είδαν και τον δρόμο μιλάνε για σχέδιο εγκλωβισμού. Αυτές τις φωτογραφίες έπρεπε να μας δείξετε.

Ειρήσθω εν παρόδω περίπου 134.000 χιλιάδες ευρώ μισθώματα για αυτό το αναγκαίο «πάρκινγ» έχουν πληρώσει οι δημότες από το 2014 μέχρι σήμερα.

Καταλαβαίνει άραγε ο δημότης ότι κάθε φορά που βγαίνετε  και κατηγορείτε την αντιπολίτευση ότι, τάχα μου, είναι τροχοπέδη, κακιά και μεμψίμοιρη είναι ακριβώς για καλύψετε τα λάθη, τις παραλήψεις, την αδράνεια, τον ετσιθελισμό αλλά και τη στενοκεφαλιά σας;

Ελάχιστα από τα θέματα που φέρνουν στα δημοτικό συμβούλιο είναι τεκμηριωμένα ενώ τα περισσότερα είναι εκπρόθεσμα. Αιτήματα δημοτών εκκρεμούν από το 2019!

Για τη σημειολογία.

Θέλησαν να μας πείσουν ότι το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε να λάβει απόφαση καταβολής των μισθωμάτων που θα συνοδευόταν και με μεταγραφή της ΚΜ στην οποία βρίσκεται το δημοτικό αθλητικό κέντρο στο Δήμο ενώ η απόφαση του δικαστηρίου μιλούσε για καταβολή μισθωμάτων 1.400 εκ ευρώ, ενώ είχαν λάβει απόφαση αρκούντος νόμιμη και ισχυρή  της οικονομικής επιτροπής.

Τους είπαμε δεν διαφωνούμε : φέρτε μια δήλωση των ιδιοκτητών που να επιβεβαιώνει τα περί της συμφέρουσας συμφωνίας που δήθεν κάνατε μαζί τους και ανακαλέστε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αφορούσε στην καταβολή του 1400εκ ευρώ καθαρά και μόνο για μισθώματα.

Μερικά 24ωρα αργότερα ανέβηκε στο διαύγεια νέα απόφαση της οικονομικής επιτροπής εκ διαμέτρου αντίθετη και δυσμενέστερη με αυτά που μας εισηγήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Με αίολες, ανεδαφικές, και τετριμμένες εισηγήσεις ασχολείται το δ/σ.

Η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας: οργανωμένο, εν εξελίξει σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Πέρσι ο ένας και μοναδικός εργολάβος υπέγραψε σύμβαση 283.551,84€ .

Φέτος το ποσό αυξήθηκε στα 788.580,00 €.

Εντούτοις ο εργολάβος δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό! Γιατί άραγε;

Μα γιατί «αποφάσισαν» την προσφυγή σε απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση και χωρίς προηγούμενη δημοσίευση!

Θα διαπραγματευτούν(;) δηλαδή στο όνομα των Κώων πολιτών και της ανταποδοτικότητας των τελών καθαριότητας με τον εργολάβο που δεν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό!

Η παράτυπη αυτή διαδικασία ακόμα δεν ολοκληρώθηκε. Και τους ενοχλεί που μιλάμε για ανικανότητα και για deal.

Η πρωτοβουλία των τριών παρατάξεων έφερε το θέμα των δημόσιων δομών υγείας στο δ/σ. Εκεί παρείχαμε πλήρη στήριξη στη δημοτική αρχή και να είστε απόλυτα βέβαιοι πως αυτή θα ήταν η στάση μας σε όλα τα μείζονα ζητήματα που μας ξεπερνούν παραταξιακά αν μας άκουγαν και αν ο πολιτικός τους ναρκισσισμός τους το επέτρεπε. Εκείνη η απόφαση δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.

Για το κέντρο υγείας της Αντιμάχειας προτείναμε:

Να επικαιροποιηθεί η απόφαση παραχώρησης και να δώσουμε στο υπουργείο Υγείας άλλον ένα χρόνο για να δρομολογηθεί η λειτουργία του ΚΥ. Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύει και δεσμεύεται μέσα στη θητεία του να επαναφέρει το θέμα σε ένα χρόνο, αν το κράτος δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, το δημοτικό συμβούλιο με τη σημερινή του σύνθεση και όχι κάποιο επόμενο, να ανακαλέσει την παραχώρηση του κτηρίου και του ακινήτου και να αποφασίσει τη χρήση του.

ΚΩΑΝ - παραμάγαζο :Παραφράζοντας τον Μπρεχτ έχω πει ότι μεγαλύτερο έγκλημα από  τη λειτουργία  μια ΑΕ είναι η  ίδια η ίδρυσή της.

Στους δημότες που πίστεψαν το παραμύθι σας που δεν είναι διόλου αθώο ως παραμύθι λέω με πλήρη γνώση θα έρθει ο καιρός που θα θυμηθούν τα λόγια μας και τις ενστάσεις μας. Φοβάμαι όμως ότι το έγκλημα έχει ήδη διαπραχθεί εις βάρος μας. Που είναι το ταμείο ανάκαμψης . Εκατομμύρια ευρώ έφυγαν και θα φεύγουν με υπογραφή του κυρίου Νικηταρά ως δήμαρχος από το ταμείο του δήμου για να τα εισπράξει πάλι ο κύριος Νικηταράς ως πρόεδρος του παραμάγαζου. Για να ανατεθούν έργα και μελέτες σε ιδιώτες χωρίς καμιά διαγωνιστική διαδικασία. Χωρίς να τους ελέγχει κανείς…

Ξεκαθαρίζω: Από λογικές και πρακτικές που είναι μακριά από τα πραγματικά προβλήματα  της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κωακού λαού που βιώνει ένα φαύλο κύκλο λιτότητας αλλά και από αυτές που αποπνέουν δυσάρεστη οσμή απέχουμε. 

Καμιά πολιτική βούληση το νησί της Κω να αποκτήσει χωροταξικό σχεδιασμό να αξιοποιηθούν με περιβαλλοντικούς όρους οι περιουσίες των μικρομεσαίων πολιτών της Κω. Δεκαετίες περιμένουν οι κάτοικοι του Μαρμαρίου τον οικισμό. Στο έλεος του all inclusive και των ανισοτήτων το νησί.

Δεν τολμούν να φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο την περιβαλλοντική της Αλυκής. Επιβεβλημένη η Δημιουργία φορέα διαχείρισης βιοτόπων Αλυκής Δικαίου, Κω, ορεινού όγκου Δικαίου και περιοχών NATURA. Τα έχουμε επαρκώς στοιχειοθετήσει. Δεν χωράνε τέτοια στο περιβαλλοντικό τους ισοζύγιο. 

Κουφάρι παραμένει το υπό ανέγερση δημαρχείο στο Ζηπάρι. Το κτήριο μπορεί να ενταχθεί στο πράσινο ταμείο ανάπτυξης και να ολοκληρωθεί ως το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημοτικό κτήριο– διοικητήριο που θα στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες του δήμου και στο πλαίσιο της ισόνομης και ισόρροπης ανάπτυξής. Πρωτοβουλία που θα αμβλύνει την αίσθηση της υπερσυγκέντρωσης των υπηρεσιών στο κέντρο και της απομόνωσης των χωριών.

Χαμηλή πολύ χαμηλή η απορρόφηση κονδυλίων από το πράσινο ταμείο.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έργα για αλλά ούτε και για πολιτικές.

Η τοπική οικονομία πρέπει να στηρίζετε σε μια πολυεπίπεδη βάση πιο ισχυρή που να υπηρετεί το πολυχρησιμοποιημένο level playing field

Που είναι ο πρωτογενής τομέας; Για πρώτη φορά ο αγροτικός σύλλογος δεν εκπροσωπείται στην επιτροπή διαβούλευσης. Καταθέσαμε πρόταση – πλαίσιο στήριξης - οργάνωσης της τοπικής παραγωγής. Περί άλλων τυρβάζουν. Και για το ελαφρύνουμε ακόμα θα θυμούνται οι αγρότες την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του αρδευτικού που εισηγήθηκαν ως τροποποίηση αυτό ακριβώς που έλεγε ο υφιστάμενος κανονισμός γιατί δεν τον διάβασαν γιατί δεν δουλεύουν γιατί δεν φέρνουν σχεδόν ποτέ μια σωστή εισήγηση…

Αναρωτήθηκε κανείς πως δουλεύει το δημοτικό σφαγείο. Όλα στον αυτόματο…

Δεν θα βρείτε ούτε μια σταγόνα αντίκρισμα στην παροχολογία, στην φανφαρολογία, στην είδηση της στιγμής φρέσκιας ή κατεψυγμένης ή και κλεμμένης. Λέτε πράγματα που δεν τα πιστεύετε, για αυτό δεν καταβάλετε καμιά προσπάθεια για αυτά.

Όλα μένουν σε επίπεδο δηλώσεων και φωτογραφιών.

Θυμάστε τα περί ανάδειξης της ιπποκρατικής ιδέας;

Ποτέ δεν υπεγράφη η σύμβαση με το ΔΙΙΚ για την αναβάθμισή του. Θυμάστε τις φωτογραφίες από την υπογραφή της σύμβαση; Όταν τους είπαμε ότι δεν το περάσατε από το δημοτικό συμβούλιο μας είπαν ότι υπογράψαμε αλλά τελικά δεν υπογράψαμε… μας έμειναν οι φωτογραφίες. Το θέμα έκλεισε.

Άλλη μια καινοφανής επικοινωνιακή παραδοχή.

Τα ίδια ακριβώς κάνετε και με το μεταπτυχιακό που αγοράσατε με μισό εκατομμύριο ευρώ, ζεστό χρήμα του Κώου δημότη. Η σύμβαση με το ΠΑΔΑ δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο. Ποιος εξουσιοδότησε τον δήμαρχο για την υπογραφή της σύμβασης; Ποιος υπάλληλος της οικονομικής υπηρεσίας υπέγραψε το πρώτο ένταλμα των 100.000 χιλιάδων ευρώ;; Απαντήστε μας σήμερα που απολογείστε.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής περιορίστε τον πολιτικό ναρκισσισμό σας, απαλλαγείτε από το πολιτικό αυτισμό σας, δείτε τα ξεχασμένα χωριά μας ο χρόνος σας τελειώνει, τα χειροκροτήματα και το φλας τελειώνουν, οι προσδοκίες εξαντλήθηκαν, οι ανάγκες και τα προβλήματα διογκώνονται και είναι κρίμα για το νησί να χαθεί μια ολόκληρη τετραετία. Οι ασφαλτοστρώσεις δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Σας είπα ότι εκπαιδεύετε τους πολίτες να σας χειροκροτούν για το τίποτα. Προσθέτω: Έχει μηδενιστεί η απόσταση από το χειροκρότημα στο τίποτα.

Χρειαζόμαστε ιεράρχηση των ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, συγκεκριμένα έργα και δράσεις που να επανακαθορίζουν τον εννοιολογικό προσδιορισμό των όρων ανάπτυξη, όραμα, κοινωνική δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή.

Η Υπέρβαση είναι μια εσώτερη, και επώδυνη διαδικασία που προϋποθέτει αυτοκριτική, αναθεώρηση, παραδοχή, επαναπροσδιορισμό, ρεαλισμό, νηφαλιότητα. Στοιχειώδης αυτοκριτική διάθεση, δυστυχώς, δεν διαφαίνεται.

Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων της Κω να βάλουμε τον τόπο πάνω από την απολίτικη, ετσιθελιστική αυταρέσκεια μας ή αν θέλετε ακόμα- ακόμα να ξεπεράσουμε και όσα μας πλήγωσαν- και εμείς σας το εγγυώμαι προσωπικά και στο όνομα της αγάπης που έχω για αυτόν τον τόπο θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την Κω που μας ενώνει..

ADVERTORIALS