Δύναμη Αλλαγής για την Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κω: Δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας προσφέρουν χάντρες

Δύναμη Αλλαγής για την Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κω:  Δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας προσφέρουν χάντρες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΩΣ 2023 : ‘’Δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας προσφέρουν χάντρες.’’

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Στις 6 Μαΐου, με Δελτίο Τύπου, είχαμε ζητήσει από τους πολίτες να ετοιμάζονται να δουν να παίζεται και πάλι η παράσταση των εξαγγελιών για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω.

Δεν πέρασε ένας μήνας και αυτό επαληθεύτηκε. Το λυπηρό είναι ότι η παράσταση αυτή έγινε με τη συμμετοχή Πρωθυπουργού, Υπουργών και με τη σύμπραξη του  κ. Νικηταρά και της μικρής του ομάδας που έχει μετατραπεί σε ουρά των μικροπολιτικών σχεδιασμών.

Άνθρωποι που αυτοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται χωρίς να έχουν πετύχει ή χωρίς να έχουν κάνει τίποτα.

Όλοι θέλουμε να γίνει το νέο νοσοκομείο της Κω.

Αυτό που έγινε σήμερα, είναι μια εξαγγελία χωρίς να συνοδεύεται:

α) Από χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μελετών και της κατασκευής του έργου.

β) Από την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα (που είναι το σημαντικότερο). Από που θα χρηματοδοτηθεί δηλαδή.

Τίποτα δεν ακούστηκε για όλα αυτά.

Φαίνεται, από το στήσιμο που έγινε, ότι στόχος είναι να αγοράσουν κάποιοι χρόνο με αυτή την εξαγγελία. Χρόνο που θα τους επιτρέψει να πάνε στις εκλογές με αυτή την εξαγγελία.

Και εδώ θα είμαστε για να δούμε τι θα γίνει.

Από εκεί και πέρα, στη σημερινή συνάντηση των φορέων με τον Πρωθυπουργό:

-Αποκλείστηκαν οι δημοτικές παρατάξεις ( προφανώς για να μην ακουστούν ενοχλητικές αλήθειες).

-Δεν έγινε καμία αναφορά, καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την ενίσχυση με προσωπικό του υπάρχοντος νοσοκομείου. Όταν συνεχίσει να παραμένει χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές το Νοσοκομείο της Κω να δούμε που θα πάνε να κρυφτούνε αυτοί που συμμετείχαν στη σημερινή παράσταση.

-Δεν ακούστηκε λέξη για το Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας. Οι κλακαδόροι και η δημοτική αρχή της ουράς, δεν θεώρησαν καλό να πάνε τον Πρωθυπουργό να δει το εγκαταλελειμμένο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας.

Από τις τοποθετήσεις των φορέων, οφείλουμε να εξάρουμε την ειλικρινή και τεκμηριωμένη τοποθέτηση της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Φραζάκη.

Από εκεί και πέρα.

Για όσους πανηγυρίζουν, για όσους αυτοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται θα πρέπει να τους πούμε ότι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί έφυγαν. Τα προβλήματα όμως παραμένουν και εμείς θα ζούμε μαζί τους.

Δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας προσφέρουν χάντρες. Γιατί η απόσπαση μιας παθολόγου ιατρού για 10 μόνο μέρες είναι κοροϊδία.

Όπως κοροϊδία και πρόκληση είναι να μιλάνε για το νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία πρόσωπα, στενά συνδεδεμένα με τη δημοτική αρχή, που έχουν δημιουργήσει ένα συγκρουσιακό κλίμα, κατηγορώντας  τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.’’

ADVERTORIALS