Τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός  στη σύσκεψη με τους φορείς στο Δημαρχείο της Κω  ανακοίνωσε την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί  και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η πατρίδα του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ θα αποκτήσει το νοσοκομείο που της αξίζει, στο χώρο που υπέδειξε το δημοτικό Συμβούλιο της Κω.Το νοσοκομείο της Κω θα μοιάζει με αυτό της Λευκάδας συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ ο δήμαρχος της Κω τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Κωακού Λαού. 

 Παράλληλα ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα και η στελέχωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου στο οποίο υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. 

Να σημειωθεί ότι με  απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Κω προτείνει για την ανέγερση του νοσοκομείου έκταση στην περιοχή Λινοπότη.  

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη

«Θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, θα μιλήσει ο υπουργός μετά με λεπτομέρειες για τα βήματα που έχουμε κάνει και όσα θα κάνουμε. Θα συμπράξουμε με την Περιφέρεια έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και μέσα στο πιο σύντομο δυνατό χρονικό διάστημα θα αποκτήσετε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού. Το γεγονός ότι φέτος θα υποδεχτεί παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες του Κωακού λαού, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανέγερση νέου νοσοκομείου στο χώρο που μας έχει υποδείξει ο Δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι μονόδρομος».

«Κι αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας που αποτελεί ένα μοντέλο πρότυπο, σύγχρονη υποδομής, για να φανταστείτε περίπου πως θα είναι το νοσοκομείο που θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως».


«Ξέρω ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις αναγκαστικές με τη μετακίνηση των εξωτερικών ιατρείων σε χώρο του Κέντρου Υγείας. Αλλά γνωρίζω επίσης ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν και θα καλυφθούν αμέσως. Το συντομότερο δυνατόν έτσι ώστε μέχρι να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές».


Στη συνέχεια  ο Πρωθυπουργός έδωσε το λόγο στους αρμόδιους υπουργούς για να εξιδικεύσουν. Ο Υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης  ανακοίνωσε ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την ανέγερση του νοσοκομείου  από πόρους Περιφέρειας, Ταμείου ανάκαμψης Έσπα και από πόρους του. Υπουργείου Υγείας. Όπως δήλωσε  θα ξεκινήσουν αμέσως  οι μελέτες και σε συνεργαία με την περιφέρεια και το Δήμο θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η ανέγερση του νέου νοσοκομείου στο νησί. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε γίνεται προσπάθεια  ώστε να στελεχωθεί το υπάρχον νοσοκομείο και με τη σύμπραξη ιδιωτών ιατρών.

 Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στη μεταφορά των εξωτερικών ιατρείων στο Πλατάνι και την τοποθέτηση POS έτσι ώστε να μπορούν να πληρώνουν οι τουρίστες. Επανέλαβε ότι θα προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία και έκλεισε την τοποθέτησή της λέγοντας χαρακτηριστικά  "Σας ακούμε". 

ADVERTORIALS