Η απάντηση της Δύναμης Αλλαγής στη Δημοτική Αρχή: Νεκροθάφτες όχι ενός αλλά δύο χρηματοδοτούμενων έργων -‘’'Eθαψαν’’ και το έργο της κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Δ.Ε Ηρακλειδών

Η απάντηση της Δύναμης Αλλαγής στη Δημοτική Αρχή: Νεκροθάφτες όχι ενός αλλά δύο χρηματοδοτούμενων έργων -‘’'Eθαψαν’’ και το έργο της κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Δ.Ε Ηρακλειδών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 

‘’Νεκροθάφτες όχι ενός αλλά δύο χρηματοδοτούμενων έργων. Μετά το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Δ.Ε Δικαίου , ‘’έθαψαν’’ και το έργο της κατασκευής κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη Δ.Ε Ηρακλειδών.’’

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1992 είχε πει ‘’ Δύο ανίκανους Πρωθυπουργούς είχε η χώρα: τον Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο ( Πρωθυπουργό της Χούντας του Ιωαννίδη) και τον Μητσοτάκη ( εννοούσε τον πατέρα Μητσοτάκη).

Για την Κω δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς για το ποιος είναι ο πιο ανίκανος Δήμαρχος. Είναι ολοφάνερο από την απραξία, την αδράνεια και την ανικανότητα που τον χαρακτηρίζει.

Έχουμε να κάνουμε με ένα νεκροθάφτη όχι ενός αλλά δύο κλειστών γηπέδων μπάσκετ.

Η σημερινή δημοτική αρχή ματαίωσε την κατασκευή δύο γηπέδων μπάσκετ που είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα:

1ον-Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Δ.Ε Δικαίου που είχε ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση και ο ίδιος ο κ.Νικηταράς το έθαψε.

Είναι τόσο γνώστης των θεμάτων του Δήμου που τη μια βδομάδα ψήφισε την ακύρωση του και δύο βδομάδες μετά ψήφιζε στην Οικονομική Επιτροπή την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για τις μελέτες του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Δ.Ε. Ενότητα Δικαίου εκεί ακριβώς που είχε χωροθετηθεί.

Σε χώρο που είχε εξασφαλίσει ο πρώην Δήμαρχος κ. Χατζηγιακουμής, ολοκληρώθηκαν από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση οι αρχιτεκτονικές μελέτες, το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε με 930.000 ευρώ. H Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κω είχε γνωματεύσει ότι οι εξειδικευμένες μελέτες στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών θα πρέπει να ανατεθούν σε εξωτερικούς μελετητές.

Όσο για το ειδικό ρυμοτομικό, αυτό είχε ήδη πάρει την κατ’ αρχήν έγκριση και απέμεναν οι γεωτεχνικές μελέτες για την οριστικοποίησή του.

Τρία χρόνια ούτε αυτές προχώρησαν.

Στην ουσία το ματαίωσε ο κ.Νικηταράς προκειμένου να παιχτεί η γνωστή παράσταση με την κατασκευή του νέου νοσοκομείου

2ον) Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη ΔΕ Ηρακλειδών που είχε ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου από τη δημοτική αρχή Γιώργου Κυρίτση με προϋπολογισμό 3 εκ.ευρώ και ανακοινώθηκε επισήμως από τον τότε Υπουργό κ.Χαρίτση στις 15 Μαρτίου 2018.

Το λάθος της αντιγραφής των ποσών χρηματοδότησης στο δελτίο μας είδε ο κ. Νικηταράς και όχι την ανικανότητα του να προχωρήσει τα έργα.

Παραθέτουμε το σχετικό link της χρηματοδότησης.

https://www.rodiaki.gr/article/386362/poia-erga-tha-ginoyn-sta-nhsia-apo-to-anaptyxiako-programma

Σήμερα αγνοείται η τύχη και του κλειστού στη Δ.Ε Ηρακλειδών.

Το έθαψε ο κ.Νικηταράς όπως έθαψε και το κλειστό γήπεδο στη Δ.Ε Δικαίου.

Νεκροθάφτες δύο κλειστών γηπέδων στις Δ.Ε Ηρακλειδών και Δικαίου. Αυτοί είναι.

Σε ότι αφορά στο έργο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του παλαιού σταδίου «Ανταγόρας», το έργο Κυρίτση από τη πρώτη θητεία του, ακυρώθηκε από τον ίδιο τον κ. Νικηταρά, την περίοδο της αντιδημαρχίας του, φανταζόμαστε εν αγνοία του ιδίου του κ. Καϊσερλη, με αποτέλεσμα ο δήμος να πληρώσει και ρήτρες στον ανάδοχο.

Το έργο που ακόμα (!!) δεν ολοκληρώθηκε στηρίζεται σε επικαιροποιημένη μελέτη που έγινε και ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή του Γιώργου Κυρίτση τον Απρίλιο του 2019.

Το μόνο που έκανε ο κ Νικηταράς ήταν να υπογράψει τη νέα σύμβαση για το έργο, όταν ανέλαβε μετά τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αυτοί οι άνθρωποι πήγαν την Κω πίσω. Πρέπει να φύγουν.

Η Κως αξίζει καλύτερης τύχης.’’

ADVERTORIALS