Μ. Γιωργαλλής: Ο κ. Νικηταράς οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη - Το αγαπημένο μας νησί είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο και χωρίς καπετάνιο στην γέφυρα (Δεν υπάρχει κανείς)

Μ. Γιωργαλλής: Ο κ. Νικηταράς οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη - Το αγαπημένο μας νησί είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο και χωρίς καπετάνιο στην γέφυρα (Δεν υπάρχει κανείς)

          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΗ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ


ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ   ΣΤΟΝ   ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΣΤΗΝ  ΓΕΦΥΡΑ ( ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !! )

Δυο ημέρες έμειναν πλέον   πριν την επίσημη έναρξη της   τουριστικής   σεζόν 1 Μαΐου 2022, αν και η τουριστική έναρξη ξεκίνησε βεβαία τέλος Μαρτίου και συνεχίζεται σε πολύ καλό επίπεδο με αυξητική τάση μέχρι και σήμερα.

Όλοι γνώριζαν ότι έρχεται μια πολύ καλή τουριστική σεζόν και η πανδημία covid έφθανε στο τέλος της .

Οι επίσημες δηλώσεις του κ. Νικηταρά   ήταν οι εξής : (η φετινή τουριστική σεζόν έχει καλλιεργήσει αυξημένες προσδοκίες για ανάκαμψη στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, μετά από τα δυο τελευταία δύσκολα καλοκαίρια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Δημοτική Αρχή καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια να είναι έτοιμο το νησί από κάθε άποψη για να προσφέρει στους τουρίστες ποιοτική διαμονή, θέτοντας σε πρώτο πλάνο έργα που επείγει να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου).

Το αγαπημένο μας νησί είναι πλέον ένα βομβαρδισμένο   τοπίο και δεν είναι μόνο τα έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και η απραξία ,η άγνοια, η εγκατάλειψη και ο αποσυντονισμός της δημοτικής αρχής  που δεν μπορεί να βάλει την μια πετρά επάνω στην άλλη. Από τον Αγιο Φωκά έως την Κέφαλο και από την Καρδαμαινα έως Μαστιχάρι –Αντιμάχεια και από Πυλί προς Ασφενδιού μια εικόνα χίλιες λέξεις Χόρτα που δεν έχουν αποψιλωθεί ,σκουπίδια για αποκομιδή ,ογκώδη αντικείμενα σε όλο το νησί παρατημένα σε όλα τα σημεία, οι λακκούβες κάνουν το δικό τους καλοκαιρινό πάρτη σε όλους τους δρόμους   ( ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !! ).

Τιγκακι ώρα μηδέν : Ποιος έχει την ευθύνη άραγε για την αποπεράτωση του συγκεκριμένου έργου που θα έπρεπε να είχε τελειώσει έως 20 Μάρτιου όπως διαβεβαίωναν τον χειμώνα τους επαγγελματίες της περιοχής? Εύλογα λοιπόν τα παράπονα από επιχειρηματίες της περιοχής που είναι στα κάγκελα και είναι στο κόκκινο βλέποντας μια πολύ καλή τουριστική σεζόν να είναι μπροστά τους και να μην μπορούν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, 2 χαμένες τουριστικές σεζόν λόγω πανδημίας και σήμερα τους αποτελειώνει η απραξία ή και ίσως η ανικανότητα του κ. Νικηταρά να κουμαντάρει το πλοίο !!

Ο κύριος Νικηταράς τον Αύγουστο 2021 προφορικά με διαβεβαίωνε ότι το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την 28 Οκτώβριου και τελικά ξεκίνησε στα μέσα Νοέμβριου από την ΔΕΔΔΗΕ και μετά την πρωτοχρονιά ξεκίνησε επίσημα ο εργολάβος για την επέκταση του έργου. Ήδη έφυγαν δυο μήνες απραξίας τότε ‘’ το αντιλήφτηκε αυτό άραγε ο κ. Νικηταρας η παρίστανε τον πόντιο Πιλάτο ?

Σε κάθε   περίπτωση είχε το δικαίωμα ο Δήμος κατόπιν συνεννόησης με τον εργολάβο   να μην ξεκινήσει το έργο αφού δεν έβγαινε το χρονοδιάγραμμα και να ξεκινήσει 15 Οκτώβριου 2022. Που θα ήταν το πρόβλημα να δοθεί μια παράταση λίγων μηνών?

Και σαν να μην έφτανε αυτό με την εξέλιξη του έργου ,Αγνοείται  η αποκομιδή σκουπιδιών και η απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων στο   Τιγκακι περιμετρικά από τις επιχειρήσεις και ξενοδοχεία τις περιοχής ξεχειλίζουν   από σκουπίδια αλλά και από οργή!!!! Οι επαγγελματίες στις παραλίες περιμένουν εδώ και μέρες ένα μηχάνημα έργου    φορτωτή για την επίστρωση των παράλιων’ Ακόμα το ψάχνουν και το περιμένουν ! !!

Έχουμε ζητήσει εγγράφως να γίνει πλύσιμο της κεντρικής πλατείας και αγνοείται και το βυτίο ! Ίσως φοβούνται όπως με ενημέρωσε δημοτικός υπάλληλος έχει πολιτική εντολή ότι απαγορεύεται ως πρόεδρος να παίρνω την μάνικα και να πλένω ,καθώς επίσης απαγορεύεται να οδηγάω υπηρεσιακά οχήματα και να μην δίνω εντολή σε εργαζόμενους!! ( Η δημοκρατία του κ.Νικηταρά είναι εδώ σε όλο της το μεγαλείο) .

Έγινε και αυτό αγαπητοί συμπατριώτες /σες αφού το μηχάνημα έργου ερχόταν με κατεύθυνση το Τιγκάκι Πέμπτη πρωί τελικά έλαβε εντολή να βρεθεί στο Μαστιχάρι όμως πηγαίνοντας για Μαστιχάρι άλλη εντολή ήθελε να το πάει αλλού και αφού δεν συνεννοήθηκαν τελικά το μηχάνημα έφτασε Μαστιχάρι .Ευτυχώς στο Τιγκακι επιχειρηματίες με μηχανήματα έργου δικά τους ,φορτηγάκια, τρακτέρ ξεκίνησαν μονοί τους τον καθαρισμό .

Ποιος θα αποζημιώσει τους επιχειρηματίες στο Τιγκάκι Ηθικά και οικονομικά ???

Στην Ζιά και στο Τιγκακι μετά την απομάκρυνση υπηρεσιακών οχημάτων της κοινότητας μας σήμερα οι οδοκαθαριστές δεν μπορούν να μεταβούν για τις καθημερινές εργασίες καθαρισμού, τα καλαθάκια έχουν ξεχειλίσει και αγνοείται ποιος θα τα μαζέψει . Να υπενθυμίσω ότι τα προηγούμενα χρόνια η μεταφορά  γινόταν από τον πρόεδρο κοινότητας 07:30 με επιστροφή στις 13:30 κατά την διάρκεια τις τουριστικής σεζόν.

Ο Δρόμος από το εργοτάξιο Κω με κατεύθυνση δεξιά προς Ξενοδοχειακές μονάδες ΑEOLOS HOTEL , Tέρμα φάρο παραλιακό   έως Τιγκακι και οι παράλληλοι δρόμοι περιοχής , καρνάγιο ,βρίσκονται   σε άμεση επικινδυνότητα   για την ασφάλεια μοτοσικλετιστών και διερχόμενων οχημάτων, στην συγκεκριμένη περιοχή πάνω από 2 μήνες έχουν πετάξει χώμα και χαλίκια χωρίς να κλείνουν με άσφαλτο τα σημεία που έχουν τελειώσει . Οι Επαγγελματίες οδηγοί ταξί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς όπως αναφέρουν όλο το νησί  έχει μετατραπεί σε χωματόδρομο μάλιστα ο συγκεκριμένος κλάδος έχει επενδύσει πολλά χρήματα για την αναβάθμιση του στόλου τους που βλέπουν να κάνουν αγώνες σαφάρι και τα επαγγελματικά τους οχήματα να πηγαίνουν συνεργεία για αποκαταστάσεις , το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους επαγγελματίες τουριστικών λεωφορείων .

Η προηγούμενη δημοτική αρχή έστησε και άφησε ένα πολύτιμο εργαλείο   έτοιμο για αναπαραγωγή   ασφάλτου το λεγόμενο ( Μπιλμπάο ) ούτε και αυτό δεν ήταν ικανοί να λειτουργήσουν για να καλύψουν οι κοινότητες και ο δήμος τις μικρές λακκούβες, στο νησί μας η άσφαλτος   έχει γίνει είδος πολυτελείας και αγνοείται   τους τελευταίους 6 μήνες ..

Που βρίσκονται άραγε τα   2 μηχανήματα τύπου RAM για την αποψίλωση   χόρτων στους δρόμους του νησιού μας ? Τα συγκεκριμένα μηχανήματα   μέχρι και πέρυσι   ήταν σε λειτουργία, που βρίσκονται σήμερα? μάλιστα έχοντας και σύμμαχο τον καλό καιρό από αρχές Μαρτίου με παρατεταμένη   ξηρασία έπρεπε να δουλεύουν πυρετωδώς (ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ).

Ποιος έχει την ευθύνη καθημερινότητας  για την σημερινή   αποτυχημένη εικόνα του νησιού μας ???

Ποιος έχει την ευθύνη για την ανεξέλεγκτη   κατάσταση στα έργα που γίνονται στο νησί μας από τους εργολάβους κάνοντας ότι θέλουν και αποπερατώνουν τις εργασίες όποτε θέλουν ??

Ποιος έχει την ευθύνη ότι στο δήμο Κω η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο 2021 έδωσε μέσο covid 45 υπάλληλους με παρατεταμένη συμβάσεις 2 μηνών έως 31/5/2022 και ταυτόχρονα 85 υπάλληλους ανταποδοτικού χαρακτήρα 8 μηνών που φεύγουν 30/4/22

Άραγε σχεδίασε κάποιος για να είναι όλα έτοιμα έχοντας πληθώρα προσωπικού ?

Καμιά απολύτως δικαιολογία δεν χωρεί εδώ !!

 και να αναλάβει την ευθύνη για την απογοητευτική και τραγική εικόνα που βρίσκεται για πρώτη φορά το νησί μας, σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να μας πει σε ποιον είχε αναθέσει την ετοιμότητα του νησιού μας !!

Αγαπητοί συμπατριώτες /σες μην περιμένετε τίποτα περισσότερο   σηκώστε τα μανίκια Έλατε να αναλάβουμε εθελοντικά ο καθένας την προετοιμασία του νησιού μας, Είμαστε μονοί μας!!!!!!!!!!!! (Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ), σήμερα κοινοτικοί σύμβουλοι ισχυρη Κω και στελέχη πρώτης γραμμής της ισχυρή Κω εγκαταλείπουν το πλοίο.

Στο πρώτο επίσημο   διαγώνισμα   με θέμα την καθημερινότητα κ.Νικηταράς απέτυχε να κάνει το αυτονόητο πράξη . Έμεινε μετεξεταστέος   για την επομένη τουριστική σεζόν.

Τελικά μετά την έναρξη της τουριστικής σεζόν τον Μάρτιο 2022 αυτό που μας έμεινε και θα έχουμε να θυμόμαστε θα είναι τα Μπακλαβαδακια ..Τουλάχιστον κάτι θα έχουν να θυμούνται οι τουρίστες μας !!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ   - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 0-1 ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 89΄’

                                                                   Ο

                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ

                                                    ΓΙΩΡΓΑΛΛΗΣ   ΜΙΧΑΗΛ

56ρυφγψω.jpg

;ςεχρψτωυ.jpg

ςεςσρτφγη.jpg

σδωβηξν.jpg

ργτυθινμ.jpg

ξβηγφδ.jpg

ςρεδργτηωυβ.jpg

ADVERTORIALS