Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Απαγορευτικές κι απάτητες για τους νησιώτες θα γίνουν οι παραλίες

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: Απαγορευτικές κι απάτητες για τους νησιώτες θα γίνουν οι παραλίες

Δελτίο τύπου

Απαγορευτικές κι απάτητες για τους νησιώτες θα γίνουν οι παραλίες

Οι καταλήψεις των παραλιών με νόμιμο ή παράνομο τρόπο έχουν «ρίξει στα βράχια» το δικαίωμα των νησιωτών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.

Κι αντί το περιφερειακό συμβούλιο να ζητήσει την κατάργηση της αντιπεριβαλλοντικής νομοθεσίας που παραχωρεί για εκμετάλλευση σε επιχειρηματικά συμφέροντα παραλίες, ακτές, δάση, περιοχές NATURA, αντί να απαιτήσει την κατάργηση της τροπολογίας που αναστέλλει την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλούς και παραλίες και να κατεδαφιστεί άμεσα το τερατούργημα στη Γλύστρα, όπως πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση, περιορίστηκε απλά στην «ανώδυνη» και βολική πρόταση για τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης, στη μεταφορά των αρμοδιοτήτων ελέγχου και κατεδάφισης των αυθαιρέτων στους δήμους.

Η περιφρούρηση της «νομιμότητας» της εκμετάλλευσης των παραλιών από επενδυτές , κυριάρχησε στη συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου, παρά τις διαπιστώσεις για αποκλεισμό των κατοίκων από περιοχές «εμβληματικών» επενδύσεων, που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στις παραλίες.

Η κούρσα αυτή στο όνομα της ανάπτυξης γίνεται διαρκώς πιο καταστροφική με την αντιπεριβαλλοντική νομοθεσία των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να εμπλουτίζεται εναλλάξ και ακατάπαυστα. Παραχωρούν περιοχές «φιλέτα» για τουριστικές επενδύσεις, νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες και ενθαρρύνουν την ασυδοσία.

Τα φαινόμενα με τις αυθαίρετες κατασκευές στη Ρόδο στη Μύκονο και σε άλλα νησιά, που δεν κατεδαφίζονται παρά τις αντιδράσεις, αποδεικνύουν ότι ακόμη και τα «λείψανα» που έχουν μείνει της νομοθεσίας για την περιβαλλοντική προστασία, ήρθε η ώρα να εξαφανιστούν.

Ένα είναι σίγουρο.

Ότι όσο προσαρμόζονται οι χρήσεις γης στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων η αναρχία θα συνεχίζεται, το περιβάλλον θα καταστρέφεται, τα δικαιώματα του λαού για αναψυχή και ελεύθερους χώρους θα εξαφανίζονται, γιατί σ’ αυτό το δρόμο ανάπτυξης προέχει το κέρδος.

Σ’ αυτή τη κούρσα της καταστροφής του περιβάλλοντος για τις κάθε λογής μπίζνες, μόνο οι αγώνες και οι παρεμβάσεις του λαού των νησιών μπορούν να βάλουν φρένο.

19/04/2022

ADVERTORIALS