Δύναμη Αλλαγής: “Με πυροτεχνήματα και κινήσεις όπως αυτές της δημοτικής αρχής δεν υπολογίζει κανείς την Κω.”

Δύναμη Αλλαγής: “Με πυροτεχνήματα και κινήσεις όπως αυτές της δημοτικής αρχής δεν υπολογίζει κανείς την Κω.”

“Με πυροτεχνήματα και κινήσεις όπως αυτές της δημοτικής αρχής δεν υπολογίζει κανείς την Κω.”

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η δημοτική αρχή του κ.Νικηταρά, που παριστάνει το Δήμαρχο, αφού συμμετείχε στην άθλια παράσταση της υποτιθέμενης κατασκευής νέου νοσοκομείου φωτογραφιζόμενη στην Αθήνα και στην Κω, χθες επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιάζονταν: ότι στόχος της είναι να καλύψει και να προστατέψει όσους έχουν ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια υγεία στην Κω.

Το ότι στη χθεσινή συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι προσκλήθηκε ο Υπουργός Υγείας απέφυγε να εμφανιστεί και να τοποθετηθεί , αυτό λέει πολλά.

Με πυροτεχνήματα και κινήσεις όπως αυτές της δημοτικής αρχής δεν υπολογίζει κανείς την Κω .

Η πρόταση του κ.Νικηταρά για κήρυξη γενικής απεργίας και συλλαλητήριο, όψιμα , καθυστερημένα, μέσα στο Πάσχα και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι τόσο φαιδρή όσο και η πολιτική που ασκεί και αντιπροσωπεύει.

Την ίδια ώρα η καταγραφή για άλλη μια φορά των γνωστών σε όλους προβλημάτων και η κατάθεση υπομνημάτων δεν αρκεί.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κατέθεσε πρόταση που ‘’βγάζει στη σέντρα’’ όσους λαμβάνουν αποφάσεις και τους θέτει προ τον ευθυνών τους.

Πρόταση που προσδιορίζει, πέρα από την καταγραφή και τα υπομνήματα, τρία βασικά βήματα για άμεση ενέργεια προκειμένου να αντιληφθούν όλοι ότι “ δεν παίζουμε άλλο με τις διεκδικήσεις μας”

Είναι μια πρόταση 3 σημείων που περιλαμβάνει:

1ον) Σε πρώτη φάση την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της ομαλότητες στο νοσοκομείο της Κω. Διορισμένα στη διοίκηση πρόσωπα και πρόσωπα στενά συνδεδεμένα με τη σημερινή δημοτική αρχή έχουν δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα έντασης στο νοσοκομείο κατηγορώντας το υγειονομικό προσωπικό για οτιδήποτε συμβαίνει.

2ον) Την ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμο Κω για την ουσιαστική επιστροφή στο Δήμο του ακινήτου του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

Το ακίνητο παραχωρήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Ηρακλειδών, με την προϋπόθεση ότι το Κ.Υ. θα λειτουργούσε μέσα σε τρία χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση αυτό επιστρέφει στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του τότε Δήμου Ηρακλειδών και ουσιαστικά την επιστροφή στη νομή του Δήμου του ακινήτου μαζί με το κτίριο και τον εξοπλισμό του.

Στη συνέχεια άμεσα να αποδείξει ο Δήμος ότι μπορεί να λειτουργήσει ο ίδιος τη συγκεκριμένη δομή υγείας ως δημόσια και δημοτική δομή υγείας.

Ο κύριος Νικηταράς είναι ο μόνος δήμαρχος στην ιστορία του Δήμου Κω που έχει 5 μισθοδοτούμενους από το Δήμο προσωπικούς, μετακλητούς συμβούλους.

Καλύτερα αυτοί να αντικατασταθούν από 5 γιατρούς για να πιάσουν τόπο και τα λεφτά των δημοτών.

3ον) Με δεδομένο ότι η κεντρική εξουσία, όποιο κόμμα και αν είναι στην Κυβέρνηση, δεν ιδρώνει το αυτί της, η δε δημοτική αρχή παίζει πολιτικά και κομματικά παιχνίδια χρειάζεται μια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που θα αναλάβει να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα στον υπέρτατο βαθμό, με αναφορές και καταγγελίες σε μέσα Πανελλήνιας εμβέλειας, θα καταθέσει προτάσεις, θα συσπειρώσει την κοινωνία.

Μια Ενωτική Συντονιστική Επιτροπή χωρίς κομματικά ή παραταξιακά χαρακτηριστικά. Αυτή η Συντονιστική Επιτροπή θα κάνει ουσιαστική δουλειά και κυρίως θα ενώσει την κοινωνία στον κοινό στόχο για να βελτιωθεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.’’

ADVERTORIALS