ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ: η διαχείριση του νερού απαιτεί σοβαρότητα την οποία πρέπει να δείχνουν όλοι και κυρίως αυτοίπου έχουν την ευθύνη

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ: η διαχείριση του νερού απαιτεί σοβαρότητα την οποία πρέπει να δείχνουν όλοι και κυρίως αυτοίπου έχουν την ευθύνη

‘’ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ: η διαχείριση του νερού απαιτεί σοβαρότητα την οποία πρέπει να δείχνουν όλοι και κυρίως αυτοί που έχουν την ευθύνη.

O δημοτικός σύμβουλος της παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ –Κως 2023 κ. Μηνάς Κιάρης έκανε την παρακάτω δήλωση:

“ Με άλλη μια δημόσια παρέμβαση μείγμα ψεύδους και ανακρίβειας, προσπαθεί ο κ. Νικηταράς να δικαιολογήσει την απραξία έργων και δράσεων για το νησί της Κω την τελευταία τριετία. Όταν όμως αυτή η απραξία αφορά στον ευαίσθητο τομέα της ύδρευσης γίνεται επικίνδυνη.

Παρουσίασε τις νέες δεξαμενές στο Πυλί, (οι οποίες έπρεπε να ήταν έτοιμες εδώ και 2 χρόνια) και μίλησε για νέα έργα.

Ξέχασε να πει ότι όλα αυτά δεν είναι νέα, πολύ περισσότερο δεν είναι δικά του, αφού είναι ενταγμένα από τη δημοτική αρχή Κυρίτση, σε ένα ολιστικό σχεδιασμό της επιχείρησης από το 2018, για τον οποίο μάλιστα παραλαμβάνει βραβεία, αν και τον υλοποιεί με μεγάλες καθυστερήσεις.

Του υπενθυμίζουμε:

  1. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 στον κωδικό 02.1405.43 εγγράφεται η «προμήθεια μεταλλικών δεξαμενών πόσιμου νερού για την περιοχή ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΛΙΟΥ με το ποσό των 60.000€ έργο που μπαίνει και το 2019 αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αύξησης της χωρητικότητας και της συντήρησης της παλαιάς δεξαμενής.
  2. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 στον κωδικό 02.1406.01 μπαίνει η «επέκταση συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού στο δίκτυο ύδρευσης Πυλίου με το ποσό των 60.000€, αριθμός μελέτης ΑΜ 23/2019.
  3. Στον κωδικό 02.1511.06 στο πρόγραμμα του 2019 μπαίνει η ανόρυξη υδρογεώτρησεων Δ.Ε Δικαίου και Ηρακλειδών ποσού 165.000€.

Αυτόν τον σχεδιασμό υλοποιεί τώρα, με τρία χρόνια καθυστέρηση, ο κ. Νικηταράς.

Μίλησε όμως και για το έργο της μεταφοράς νερού από το Πυλί προς την Αντιμάχεια.

Επειδή δεν του τα λένε όλα ή καταλαβαίνει ότι τον συμφέρει του λέω για να γνωρίζει ότι το έργο με κωδικό 02.1511.33 « κατασκευή δικτύου ύδρευσης από τις γεωτρήσεις «Πικουλα» και «Κουρουνη» για τη μεταφορά νερού από τη Δ.Ε. Δικαίου στη Δ.Ε. Ηρακλειδών ποσού 750.000 € μπήκε στον προϋπολογισμό του 2018 μελετήθηκε τους πρώτους μήνες του έτους και ήταν έτοιμο να ξεκινήσει με ίδιους πόρους.

Επειδή όμως βρέθηκε χρηματοδότηση εντάχθηκε σχεδόν αμέσως στο Φιλόδημος 1 με απόφαση ένταξης Α.Π 39136/ 27.07.2018 ως υποέργο ενός μεγαλύτερου έργου.

Μήπως ο κ. Νικηταράς ήθελε να το πληρώσουν οι δημότες και να αφήσουμε την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα;

Το έργο έπρεπε να έχει ήδη υλοποιηθεί.

Δυστυχώς είναι ακόμα ημιτελές και το υποέργο που προβλέπει την κατασκευή νέου δικτύου μήκους 4.818 μέτρων για την μεταφορά νερού από γεωτρήσεις του Τιγκακίου στη δεξαμενή Μπαγιάτη στο Ασφενδιού με προϋπολογισμό 357.000€ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη!!

Τόσο αποτελεσματικοί είναι οι σημερινοί διοικούντες που πήραν έτοιμα έργα και αδυνατούν να τα τρέξουν!

Μίλησε όμως και για τις συνθήκες στις δεξαμενές κινδυνολογώντας ανεύθυνα για την ποιότητα του νερού.

Τονίζω για να είναι σαφές ότι η ποιότητα του νερού του Πυλίου την περίοδο διοίκησης μας ήταν άριστη και εντός των ορίων της ανθρώπινης κατανάλωσης όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία για το πόσιμο νερό.

Και αυτό γιατί παρά την παλαιότητα της δεξαμενής (όπως και άλλων άλλωστε στο νησί), ακολουθούσαμε πιστά εκτεταμένο ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών και τοποθέτησης αυτόματων χλωριωτών, ώστε να διασφαλίζουμε με τακτικές μετρήσεις την ποιότητα του νερού.

Το ερώτημα στον κ. Νικηταρά είναι απλό:

Δυόμιση χρόνια που έχει την ευθύνη ο ίδιος και η παλιά δεξαμενή ήταν σε λειτουργία η επιχείρηση δεν έδινε καλό νερό στους πολίτες;

Ας απαντήσουν οι υπεύθυνοι. Γιατί μπορεί ο κ Νικηταράς να λέει ανακρίβειες, όμως αυτοί που έχουν την ευθύνη για την παροχή πόσιμου νερού στους πολίτες οφείλουν να είναι σοβαροί και υπεύθυνοι.

Τέλος το σημαντικότερο που πρέπει να γίνει και δεν το ξέρει ο κ. Νικηταράς, είναι να τρέξει άμεσα ο τηλεχειρισμός, ώστε να υπάρχει νερό στις δεξαμενές, να παραμείνει η παλιά δεξαμενή σε λειτουργία και να συντηρηθεί το χειμώνα γιατί αλλιώς το καλοκαίρι θα υπάρξουν προβλήματα.

Το ίδιο σημαντική είναι η συντήρηση των γεωτρήσεων της περιοχής ώστε μαζί με τη νέα γεώτρηση στους Ζαμάκους και το δίκτυο τροφοδοσίας που έγινε το 2018 να παραμένουν σε εφεδρεία για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Κλείνοντας τονίζω για ακόμη μια φορά ότι η διαχείριση του νερού απαιτεί σοβαρότητα την οποία πρέπει να δείχνουν όλοι και κυρίως αυτή που έχουν την ευθύνη.

ADVERTORIALS