Πρωτοβουλία Νικητιάδη για το All Inclusive - Σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Δ.Σ των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Κω και των Δ.Σ των Σωματείων Εστιατόρων Ρόδου και Κω

Πρωτοβουλία Νικητιάδη για το All Inclusive - Σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Δ.Σ των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Κω και των Δ.Σ των Σωματείων Εστιατόρων Ρόδου και Κω

Η ανακοίνωση του κ. Νικητιάδη

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ALL INCLUSIVE

Μετά από πρωτοβουλία του Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τ. Υφυπουργού Πολιτισμού - Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Δ.Σ των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου και Κω και των Δ.Σ των Σωματείων Εστιατόρων Ρόδου και Κω. Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν η πρόταση που απηύθυνε ο κ. Νικητιάδης προς τις Ενώσεις Ξενοδόχων Ρόδου και Κω προκειμένου να υπογραφεί Τοπικό Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων Ξενοδόχων του κάθε νησιού με τα αντίστοιχα σωματεία εστίασης ώστε να υιοθετηθεί ο θεσμός Dine Out που όπως ανέλυσε στην κοινή σύσκεψη ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού μπορεί αφενός να ενδυναμώσει την τουριστική αγορά που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια, αφετέρου να αποβεί συμφέρουσα και για τους ξενοδόχους πολλαπλώς.

Στην κοινή σύσκεψη όπου όλοι είδαν με θετικό τρόπο την πρωτοβουλία του κ. Νικητιάδη, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας, μία σε κάθε νησί, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι εναλλακτικές μορφές συνεργασίας ώστε να εξειδικευθεί ο καλύτερος τρόπος υλοποίησης τους.

Ο τ. Υφυπουργός, μετά τη σύσκεψη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Αποτελούσε πάντα πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ και του Τομέα Τουρισμού του κόμματός μας η υπογραφή τοπικών συμφώνων στις κατά τόπους τουριστικούς προορισμούς της χώρας προκειμένου να ενισχύονται οι αγορές και ο πρωτογενής τομέας σε κάθε περιοχή. Το All Inclusive, παρά το γεγονός ότι αποτελεί αναγκαιότητα για να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις άλλες τουριστικές χώρες, δεν παύει να προκαλεί μείωση στον τζίρο χιλιάδων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και χιλιάδων καταστημάτων τουριστικών ειδών. Το να επιδιώξουμε, να βοηθήσουμε ώστε οι επισκέπτες μας να έχουν κίνητρο για μία ημέρα εξόδου από τα ξενοδοχεία τους προκειμένου να απολαύσουν τις τοπικές κουζίνες μας στα εστιατόρια της περιοχής, και να πιούν ένα καφέ ή ποτό στα μπαρ και τις καφετέριες μας θεωρώ ότι αποτελεί επιθυμία όλων και μπορούμε όλοι να είμαστε κερδισμένοι. Χαίρομαι για το γεγονός ότι οι Ενώσεις Ξενοδόχων Ρόδου και Κω όπως και τα αντίστοιχα σωματεία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος προσέγγισαν κατ’ αρχήν με θετικό τρόπο την πρότασή μου. Ήδη ξενοδοχεία της χώρας εφαρμόζουν με ιδιαίτερη επιτυχία το Dine Out, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται αυτό το σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Τομέας Τουρισμού του Κόμματός μας και εγώ προσωπικώς θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και θα προσφέρουμε και όσες υπηρεσίες νομικές και άλλες χρειαστούν για την υλοποίησή της ».

ADVERTORIALS