ΣΥΡΙΖΑ Πάτμου: "Χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές το ΚΥ Πάτμου"

ΣΥΡΙΖΑ Πάτμου: "Χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές το ΚΥ Πάτμου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΑΤΜΟΥ

" Χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές το ΚΥ Πάτμου"

Ο πρόσφατος διορισμός νέου Προέδρου και Διοικούσας Επιτροπής στο Κ.Υ. Πάτμου, ασφαλώς δεν είναι η λύση που απαιτούν οι ανάγκες σε φροντίδα υγείας των κατοίκων της Πάτμου και των επισκεπτών της.

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει το Κ.Υ. της Πάτμου το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, εξανάγκασε σε παραίτηση τον μέχρι προ ημερών και για επτά χρόνια Πρόεδρο.

Αυτή τη στιγμή, με μία μόνο ιατρό ειδικότητας (Γενικής Ιατρικής) και τρεις νοσηλεύτριες, η υγεία και η ζωή των κατοίκων του νησιού μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάτμου ζητάμε την άμεση επάνοδο στην Πάτμο της Επιμελήτριας Α ´ Γενικής Ιατρικής κυρίας Λήδας Μητρογιάννη που το επιθυμεί και λόγω συνθηκών είναι πιο απαραίτητη στην Πάτμο από ότι στη Ρόδο. Και βέβαια άμεσα να διοριστούν ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο στην Πάτμο όσο και την Ρόδο και τα άλλα νησιά.

Το να αποστερείς ένα ιατρό από ένα νησί, για να καλύψεις κενό σε άλλο, δεν αποτελεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων.

Για τις αναγκαίες συγκρίσεις, θυμίζουμε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Κ.Υ. Πάτμου λειτουργούσε με δύο Παθολόγους, έναν Γενικής Ιατρικής, ένα Καρδιολόγο, έναν Παιδίατρο και οκτώ νοσηλεύτριες.

ADVERTORIALS