Δήμος Κω: Αλλάζει μορφή το κέντρο της Αντιμάχειας - Εμβληματική ανάπλαση στην Αγία Τριάδα. Φωτογραφίες

Δήμος Κω: Αλλάζει μορφή το κέντρο της Αντιμάχειας - Εμβληματική ανάπλαση στην Αγία Τριάδα. Φωτογραφίες

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Αλλάζει μορφή το κέντρο της Αντιμάχειας - Εμβληματική ανάπλαση στην Αγία Τριάδα

Σε ριζική αναμόρφωση του κέντρου της Αντιμάχειας, με ανάπλαση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και διαμόρφωση χώρου στάθμευσης που θα συνδέεται με την αναπλασθείσα ζώνη με πεζόδρομο, προχωρά ο Δήμος Κω, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση της εικόνας του χωριού.

Με την υπ΄ αριθμό 23 μελέτη του 2020 και προϋπολογισμό του έργου στα 210.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου, προβλέπεται ανάπλαση σε οικόπεδο μπροστά στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, εμβαδού 1.200 τ.μ., όπου θα κατεδαφιστούν, για να απελευθερώσουν την πλατεία, τα δυο υφιστάμενα κτίσματα (η ανενεργή βιβλιοθήκη και ισόγειο κτίριο Αγροτικού Συνεταιρισμού).

Η περιοχή θα αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, με ήπια χαρακτηριστικά, για εξωραϊσμό και αναψυχή κατοίκων και επισκεπτών, με χαμηλά στοιχεία και διαδρομές που να προκαλούν το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Η πλατεία θα χωριστεί σε τέσσερα επίπεδα που θα διαχωρίζονται με τοιχία και φράχτες πρασίνου, θα επικοινωνεί με διαδρόμους με στρώση βοτσαλωτό.

Στη διαδρομή του επισκέπτη έχουμε νησίδες χαμηλού πρασίνου, για να επικοινωνεί οπτικά με την πλατεία της Εκκλησίας, βραχόκηπο σε δυο επίπεδα με χαλίκι για φυσικό σκηνικό, και παιδική χαρά. Ο χώρος θα είναι παντού προσβάσιμος με ράμπες για ΑμεΑ.

Ο χώρος στάθμευσης, σε απόσταση περίπου 120 μέτρων από την πλατεία, θα ασφαλτοστρωθεί, θα δημιουργηθούν 20 θέσεις στάθμευσης και επιπλέον μία (01) θέση για στάθμευση ΑμεΑ ενώ θα συνδεθεί με πεζόδρομο πλάτους 1,5 μέτρου.

Το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ» δημοπρατείται, με ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών στις 14/03/2022 και ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών την Παρασκευή 18/03/2022.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS