Συνάντηση ΚΕΔΕ με Πανελλήνιο Δίκτυο Συμπαραστατών και κοινή δήλωση στήριξης του θεσμού

Συνάντηση ΚΕΔΕ με Πανελλήνιο Δίκτυο Συμπαραστατών και κοινή δήλωση στήριξης του θεσμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Συνάντηση ΚΕΔΕ με Πανελλήνιο Δίκτυο Συμπαραστατών και κοινή δήλωση στήριξης του θεσμού


Στα γραφεία της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της ΚΕΔΕ με το Πανελλήνιο Δίκτυο Δημοτικών & Περιφερειακών Συμπαραστατών προκειμένου να αναλυθούν ζητήματα που προκύπτουν από την λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη και να υποβληθούν από κοινού προτάσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αρτιότερη και αποδοτικότερη παρουσία του θεσμού εντός των Δήμων.


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γ. Κωνσταντέλλος, δεσμεύτηκαν να εξετάσει η ΚΕΔΕ την σύσταση για προκήρυξη της θέσης του Συμπαραστάτη σε όσους Δήμους δεν διαθέτουν τον θεσμό προκειμένου να υλοποιηθούν οι σχετικές εγκύκλιοι του ΥΠΕΣ, στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα μετά την σταδιακή άρση των μέτρων κατά της πανδημίας.
Το Δίκτυο Συμπαραστατών, που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του και Περιφερειακό Συμπαραστάτη Νοτίου Αιγαίου κ. Φίλιππο Τριομμάτη, τον αντιπρόεδρο και π. Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων κ. Β. Σωτηρόπουλο, την Γ. Γραμματέα και Συμπαραστάτη Δ. Μακεδονίας κ. Αικ. Τσιομπάνου, και το μέλος του Δ.Σ και Συμπαραστάτη του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μ. Καριώτη, δεσμεύτηκε για συνεχή επαφή με την ΚΕΔΕ προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση θεμάτων που άπτονται των σχέσεων Δήμου και πολίτη σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συστάσεις σχετικά με την διαμεσολάβηση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.


Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση κοινής επιτροπής που θα καταθέσει στο ΥΠΕΣ υπόμνημα με προτάσεις βελτίωσης του θεσμού της τοπικής διαμεσολάβησης.
Για την ΚΕΔΕ Για το Πανελλήνιο Δίκτυο Συμπαραστατών


O Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Παπαστεργίου Φίλιππος Τριομμάτης

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS