Μανώλης Γλυνός: Ο κύκλος μου στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει κλείσει

Μανώλης Γλυνός: Ο κύκλος μου στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει κλείσει

Δεν θα είναι υποψήφιος ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά από 23 χρόνια, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Μανώλης Γλυνός, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας στην παράταξή του αλλά και επιβεβαίωσε μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ».

Ο κ. Μανώλης Γλυνός αξίζει να σημειωθεί ότι θήτευσε 23 χρόνια στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, διετέλεσε 10 συνεχόμενα χρόνια στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου, καθώς επίσης και 6 χρονια στη θέση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, επί δημαρχίας του Γιώργου Γιαννόπουλου.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο ίδιος ερχόταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογικές αναμετρήσεις, γεγονός που τον κατέστησαν έτσι ως τον μακροβιότερο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Ροδίων.

Από της δηλώσεις του, ο κος Γλυνός κλείνει μεν το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για περιφέρεια και δήμο Ρόδου όχι όμως και για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ακόμη η ώρα για να καταλήξει σε κάποιες αποφάσεις ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και το ΚΙΝΑΛ στο οποίο ανήκει.

Επισήμανε συγκεκριμένα μιλώντας στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» ο κος Γλυνός:

Ποια είναι η απόφαση που ανακοινώσατε χθες στην ολομέλεια της παράταξής σας αναφορικά με το τι θα πράξετε εσείς στο μέλλον;

Ακούστε, έξι μήνες πριν από τις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, δημιουργήσαμε μια παράταξη, από το  «μηδέν» παρουσιάσαμε την πρότασή μας και μας εμπιστεύτηκαν 58.000 κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου.

Όλο αυτό το διάστημα, ασκούμε μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση.  Στηρίξαμε  όλα τα δίκαια αιτήματα των  νησιωτών και των νησιών μας και καταθέσαμε ως παράταξη, δεκάδες προτάσεις, οι οποίες είχαν μόνο έναν στόχο κι έναν σκοπό: το καλό των νησιών μας.

Δυστυχώς η περιφερειακή αρχή, δεν είχε τα κατάλληλα ώτα να ακούσει και να αφουγκραστεί τις προτάσεις μας,  οι οποίες κατατέθηκαν όλες με τεκμηρίωση και σοβαρότητα  από το σύνολο των περιφερειακών μας συμβούλων αλλά και από μένα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, δυστυχώς,  μας προέκυψε η πανδημία. Μια πανδημία που στέρησε σε όλους μας, να κάνουμε όσα θέλαμε και όσα είχαμε προγραμματίσει. Για μένα προσωπικά, ακύρωσε τον προγραμματισμό που είχαμε κάνει, να ταξιδέψουμε δηλαδή στα νησιά μας  όπως είχαμε σχεδιάσει και να βρεθώ δίπλα στον κόσμο, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια νέα δυναμική με νέα στελέχη που θα βρίσκονταν στο πλευρό μας και θα οδηγούμασταν από κοινού στις εκλογές. Δεν μπόρεσα δυστυχώς να το πετύχω αυτό.

Από αυτό το γεγονός και μόνο, με ώθησε να πάρω κάποιες αποφάσεις τις οποίες ανακοίνωσα στην ολομέλεια της παράταξής μου.

Η πρώτη από αυτές τις αποφάσεις,  την οποία σας εκφράζω ευθαρσώς και εντίμως και πολύ καθαρά, είναι ότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Για την απόφασή μου αυτή, ενημέρωσα  αναλυτικά την παράταξή μου, κάναμε μια μεγάλη συζήτηση και αποφασίστηκε ότι θα συνεχίσω να ηγούμαι της παράταξης μέχρι το τέλος της θητείας μας και ότι  θα εντείνουμε τον αντιπολιτευτικό μας λόγο, μέχρι να απαλλαγεί ο τόπος και οι πολίτες μας από αυτή την αλαζονική, τοξική και ανεπαρκή περιφερειακή αρχή,  η οποία ηγείται των νησιών μας.

Σχετικά με την απόφασή σας κι επειδή πολλά ακούγονται και  σχολιάζονται, να υποθέσουμε ό,τι κλείνει ταυτόχρονα και ο κύκλος σας και σε ότι αφορά τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Θα σας υπενθυμίσω και πάλι ότι είμαι 23 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχω υπηρετήσει τον τόπο μου από πολλά μετερίζια. Είμαι άνθρωπος γεμάτος από θετικά συναισθήματα και αισθάνομαι επίσης ότι οφείλω πολλά ευχαριστώ και μεγάλη ευγνωμοσύνη στον λαό της περιοχής μας, που μου έδειξε αυτή την απεριόριστη εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια και στάθηκε δυνατά στο πλευρό μου.

Το ίδιο και όλοι οι συνεργάτες μου, από τότε που ξεκίνησα μέχρι σήμερα. Από υπηρεσιακό μέχρι και πολιτικό επίπεδο. Χρωστάω πολλά σε όλο αυτόν τον κόσμο και είναι βέβαιο ότι ποτέ δεν πρόκειται να τους ξεχάσω για την τιμή που μου έκαναν.

Ο κύκλος μου στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κλείσει. Έτσι πρέπει να γίνεται με όλους μας, όταν ο χρόνος και η συγκυρία το απαιτεί. Τι γίνεται μετά; Μετά έρχονται οι νεότεροι. Οι άνθρωποι, που θα μπορούν να παρουσίασαν το δικό τους όραμα και που θα οικοδομήσουν με καθαρές πολιτικές και πρακτικές, νέα δεδομένα για να πάει ο τόπος μας ακόμα καλύτερα.

Δεν είναι τυχαίο που κάνω αυτές τις δηλώσεις τώρα, σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Το κάνω τώρα έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να κάνουν τους σχεδιασμούς τους τώρα, όσοι το επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, τόσο στην περιφέρεια όσο και στον δήμο της Ρόδου.

Είναι μια έντιμη πολιτική στάση,  κατά την άποψή μου, έτσι ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για όλους, να σχεδιάσουν, να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν αυτό που οι ίδιοι με τους συνεργάτες τους επιθυμούν, στις επόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Δεν θα είναι όμως μόνο περιφερειακές ή δημοτικές αυτές οι εκλογές. Είναι βεβαίως και οι βουλευτικές. Θα διεκδικήσει ο Μανώλης Γλυνός μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη είναι νωρίς για να πάρει κάποιος τέτοιες αποφάσεις, αλλά και για το ίδιο το ΚΙΝΑΛ στο οποίο ανήκω.  Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή, να είστε σίγουρος ότι θα ανακοινώσω έγκαιρα τις αποφάσεις μου».

ADVERTORIALS