Βασίλης Χαδούλης: Φτάνουν πια τόσα δάκρυα

Βασίλης Χαδούλης: Φτάνουν πια τόσα δάκρυα

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟΣΑ ΔΑΚΡΥΑ.

Ήθελα, ειλικρινά, σαν απλός πολίτης του νησιού μας, εδώ και μέρες να καταθέσω από τη ψυχή μου δυο λόγια για το τραγικό δυστύχημα και την απώλεια δυο μικρών παιδιών.

Να μιλήσω σαν θύμα και εγώ, προ ετών, τροχαίου ατυχήματος που άλλαξε τη ζωή μου και της οικογένειας μου.

Νιώθω τον πόνο για τον άδικο χαμό των παιδιών και η συμπαράσταση μας, όση μπορεί νάναι  αυτή, είναι δεδομένη και ειλικρινής.

Ξέρω τι σημαίνει πόνος. Τον ζω καθημερινά και γω και η οικογένεια μου και εύχομαι στους γονείς των παιδιών που χάθηκαν, να έχουν δύναμη και ο Θεός να τους βοηθά στις δύσκολες ώρες και μέρες που περνούν.

Να μιλήσω και σαν πολίτης αλλά και πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Κω και σήμερα απλός Κοινοτικός σύμβουλος, για τα απλά  πράγματα που πρέπει να κάνουμε και δεν κάνουμε.

Να ζητήσω συγνώμη για όσα δεν πρόλαβα να κάνω γιατί δεν τα γνώριζα ή γιατί δεν τα αξιολόγησα σωστά, ή γιατί δεν πρόλαβα.

Πέντε χρόνια προσπάθησα τουλάχιστον για όσα έπεφταν στην αντίληψη μου ή όσα οι συμπολίτες μου μας ενημέρωναν ή ζητούσαν να φτιάχνουμε ειδικά στα κυκλοφοριακά.

Να θυμίσω το τραγικό δυστύχημα στη Μαρίνα που χάσαμε ένα νέο άνθρωπο; Αν  είχαν μπει τα φανάρια, αφού ήταν έτοιμη η μελέτη από πριν, ίσως να κερδίζαμε μια ζωή.

Τρέξαμε μόλις αναλάβαμε και το κάναμε. Είχαμε χάσει ένα άνθρωπο όμως.

Να θυμίσω τις νησίδες και τα φανάρια στα ταξί; Σχεδόν είχαν καταργήσει τον κόμβο και μόλις αναλάβαμε τρέξαμε και τα φτιάξαμε.

Είμαι σίγουρος πως κάποιοι θα πουν ότι κάνω πολιτική και είναι ντροπή που αναφέρομαι σε ένα τραγικό γεγονός.

ΟΧΙ. Απλά την αγωνία μου λέω. Γιατί υπάρχουν απλά πράγματα που είναι ευθύνη του δήμου και δε γίνονται. Πόσες φορές έχω γράψει για τα σβηστά φανάρια, για επικίνδυνα σημεία κλπ;

Όταν διαβάζω τις δημοσιεύσεις για το αν είναι ευθύνη του Δήμου ή της Περιφέρειας το γεφύρι, ειλικρινά αναρωτιέμαι για πόσα άλλα απλά πράγματα δεν δείχνουν την προσοχή και την ευαισθησία τους.

Μιλούν για το γεφύρι όταν ένας απλός καθρέφτης διασταύρωσης, αποκλειστική ευθύνη του δήμου, θέλει ένα χρόνο να μπει. Αν γίνει κανένα ατύχημα όλοι πάλι θα εκφράζουμε τη λύπη μας.

Δείτε λοιπόν.

Στις 31/5/2021, εννέα μήνες πριν, έκανα αίτηση ως δημότης για την τοποθέτηση καθρέφτη σε  διασταύρωση που τυχαίνει να είναι και το σπίτι μου εκεί. Στις 4/6/2021 πρωτοκολλήθηκε στην Κοινότητα. Στις 8/6/2021 έγινε αυτοψία. Στις 9/8/2021 εγκρίθηκε από την ΕΠΖ. Στις 10/8/2021 το στέλνουν στη διεύθυνση Τ.Υ.

Μέχρι σήμερα ο καθρέφτης δεν έχει μπει!!! Όταν αυτά τα απλά δε γίνονται πως έχουμε απορίες για τα μεγάλα;

Πραγματικά δεν είχα σκοπό να γράψω για τον καθρέφτη, όταν όμως διαβάζω για το ποιος είναι υπεύθυνος για το γεφύρι και βλέπω ότι για ένα καθρέφτη  αρμοδιότητας του δήμου περνούν εννέα μήνες και δε γίνεται τίποτα, θυμώνω για την υποκρισία και για όσα απλά δε γίνονται.

Ξέρω ότι θα αρχίσουν να λένε ότι πολιτικολογώ ή το κάνω γιατί ο καθρέφτης αφορά στην περιοχή του σπιτιού μου. Όχι συμπολίτες μου. Την αγωνία μου για να μην ξαναυπάρξουν θύματα τροχαίων εκφράζω.

Εύχομαι και παρακαλώ όλους τους συμπολίτες μου να είμαστε προσεχτικοί στην οδήγηση.

Φτάνουν πια τόσα δάκρυα για αδικοχαμένες  ζωές.

Βασίλης Γ. Χαδούλης

π. Πρόεδρος Κοινότητας Κω

Κοινοτικός Σύμβουλος Κω

ADVERTORIALS