Γ. Νικητιάδης: Μην αδιαφορείτε κ. Κικίλια για τις εταιρείες χαμηλού κόστους

Γ. Νικητιάδης:  Μην αδιαφορείτε κ. Κικίλια για τις εταιρείες χαμηλού κόστους

 ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Μετά την δημοσίευση επιστολής της αεροπορικής εταιρείας Ryanair προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια, με την οποία η εταιρεία ζητάει συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση, ισχυριζόμενη ότι μπορεί να διπλασιάσει την κίνησή της στην Ελλάδα και να διασφαλίσει 2 εκατομμύρια επισκέψεις εκτός της τουριστικής περιόδου, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και Γραμματέας Τουρισμού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, εδήλωσε τα εξής:

« Δυστυχώς, η Ν.Δ και το Υπουργείο Τουρισμού, αποδεικνύουν καθημερινώς ότι ο Τουρισμός μας βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. Κανένας σχεδιασμός, καμμία ανάλυση των αγορών, κανένα ενδιαφέρον για πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να διασφαλίζουν, όχι απλώς την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην χώρα μας, αλλά ταυτοχρόνως και την επέκταση της τουριστικής περιόδου τους μήνες που η τουριστική κίνηση είναι πολύ χαμηλή.

Η επιστολή του CEO της Rynair κ. Wilson προς τον κ. Κικίλια με την οποία πέραν της αύξησης των αφίξεων, υπόσχεται και δημιουργία περισσοτέρων βάσεων στα περιφερειακά μας αεροδρόμια, και χιλιάδες επισκέψεις τους δύσκολους για τον τουρισμό μας μήνες, δυστυχώς, παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη.

Ο κ. Κικίλιας, πολύ καλά πράττει όταν συνδιαλέγεται και κάνει συμφωνίες με την TUI. Αλοίμονο. Με τον μεγαλύτερο παίκτη της αγοράς, οφείλεις και να συνομιλείς και να καταρτίζεις συμφωνίες. Ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν και πολλοί άλλοι Tour Operators. Όλους αυτούς, δεν μπορείς και δεν έχεις δικαίωμα να τους απαξιώνεις. Το ίδιο ισχύει και για τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Δεν μπορείς κ. Κικίλια να μην συνομιλείς μαζί τους.

Η Rynair, είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη. Ζητάει συνεργασία. Οφείλετε κύριοι της Ν.Δ να συζητήσετε μαζί της. Να παζαρέψετε. Όπως πρέπει να κάνετε με όλες τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Να λάβετε πρωτοβουλίες κ. Υπουργέ Τουρισμού. Να βάλετε στο παιχνίδι και την Fraport. Οι υποδομές πλέον υπάρχουν. Για ποιο λόγο να θέλετε τους μήνες της χαμηλής έντασης ( Νοέμβριο – Δεκέμβριο – Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο – Απρίλιο ) τα αεροδρόμια μας στη Περιφέρεια, να μοιάζουν με κρανίου τόπο ; Μήπως δεν έχετε καταλάβει ότι , οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα με εταιρείες χαμηλού κόστους, τελικώς αφήνουν περισσότερα χρήματα στις αγορές ;  Αν όχι, να το ελέγξετε. Σε καμμία περίπτωση όμως κύριοι της Ν.Δ δεν μπορείτε να σιωπάτε. Η Rynair έκανε μια πρόταση. Οφείλετε να απαντήσετε. Να δείτε τι θέλουν και τι μπορείτε να δώσετε. Ο τουρισμός κ. Κικίλια, δεν είναι μόνο φωτογραφίες και δελτία τύπου. Απαιτεί δουλειά. Σκληρή δουλειά. Πολυδιάστατη δουλειά.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, θα καταθέσουμε και σχετική με το θέμα ερώτηση στη Βουλή και θα περιμένουμε τις απαντήσεις σας. Ας ευχηθούμε, ότι θα έχετε κάτι να μας πείτε. Σε κάθε περίπτωση, καταρτίστε επιτέλους ένα στοιχειώδες σχέδιο για τον τουρισμό μας και σταματήστε να αδιαφορείτε για τις εταιρείες χαμηλού κόστους». 

ADVERTORIALS