Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους εργαζόμενους  του ΥΠΠΟ στην ΕΦΑ Δωδεκανήσου  

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ για τους συμβασιούχους εργαζόμενους  του ΥΠΠΟ στην ΕΦΑ Δωδεκανήσου   

 

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ

 

για τους συμβασιούχους εργαζόμενους  του ΥΠΠΟ στην ΕΦΑ Δωδεκανήσου.  

Η κυβέρνηση νομοθετεί νέους αναπτυξιακούς νόμους με σειρά επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών για τους επιχειρηματικούς ομίλους,  ενώ οι εργαζόμενοι παλεύουν με  τους φόρους την ακρίβεια και με τον μισθό τους  να εξανεμίζεται την πρώτη βδομάδα του μήνα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού εκπονεί διάφορα έργα στο νησί της Κω. Είναι το λιγότερο κοροϊδία η τακτική του Υπουργείου   και της ΕΦΑ Δωδ/σου να απασχολεί σε αυτά εργαζόμενους διάφορων ειδικοτήτων,με διαφορετικές   σχέσεις και διάρκειας συμβάσεις εργασίας ,πολύ μικρότερες  από την διάρκεια των έργων.

Και σαν να μην έφτανε το κλίμα και οι συνθήκες ανασφάλειας και ομηρίας που δημιουργούνται με τα παραπάνω υπάρχουν εργαζόμενοι που  είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες.  

Η ΚΟΒ ΚΩ του ΚΚΕ στηρίζει τα αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων  

Η μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό σωματείο τους  ,η οργανωμένη  διεκδίκηση όπως αυτή εκφράστηκε και από τη συμμετοχή τους στην  πρόσφατη σταση εργασίας  είναι η αναγκαία και πιο αποτελεσματική συλλογική απόφαση για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Το ΚΚΕ απαιτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τους υπόλοιπους αρμόδιους να σταματήσουν τις δικαιολογίες και τον εμπαιγμό των εργαζομένων και να καταβληθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα

Να μπει ένα τέλος στην  ομηρία και την ανασφάλεια .Να  μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό καθώς οι ανάγκες της ΕΦΑ Δωδεκανήσου σε έργα και στο νησί της Κω είναι πάγιες και διαρκείς.

Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ

08/02/22

ADVERTORIALS