ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΚΩΣ 2023: Η στήριξη του  ΕΕΕΕΚ ΚΩ είναι υποχρέωση όλων

ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΚΩΣ 2023: Η στήριξη του  ΕΕΕΕΚ ΚΩ είναι υποχρέωση όλων

“Η στήριξη του  ΕΕΕΕΚ ΚΩ είναι υποχρέωση όλων.”

 

Συνάντηση με γονείς μαθητών του ΕΕΕΕΚ ΚΩ είχαν χθες Δευτέρα 7/2/22 ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΚΩΣ 2023 Γιώργος Κυρίτσης και ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Ζερβός.

Οι γονείς παρουσίασαν με αγωνία τα προβλήματα του σχολείου και σημείωσαν την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται από τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Μας είπαν να ψάξουμε εμείς να βρούμε σχολείο και να υποδείξουμε, όσο για τη συντήρηση του υπάρχοντος ούτε λόγος», είπαν οι γονείς, τονίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια και το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Έκδηλη η αγωνία τους για το άμεσο μέλλον αφού όπως όλα δείχνουν από τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα αυξηθούν και οι χώροι δεν εξυπηρετούν τους ήδη υπάρχοντες.

«Πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε το σχολείο βλέποντας την αναγκαιότητα του αλλά και το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση, τόνισε ο Γιώργος Κυρίτσης, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «εμείς όσο και όλη η κοινωνία της Κω είναι δίπλα στου μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου».

«Ξεκινήσαμε με λίγους μαθητές και συστέγαση με το ειδικό δημοτικό, γνωρίζοντας ότι μόλις πιστέψει ο κόσμος στο σχολείο αυτό ο αριθμός θα αυξηθεί, δήλωσε ο Μανόλης Ζερβός. Γι΄αυτό είπαμε τότε και επαναλαμβάνουμε σήμερα ότι ο χώρος αυτός δεν είναι για μόνιμη εγκατάσταση του σχολείου.

Δικαιωθήκαμε για την ίδρυση του αφού σήμερα όλο και περισσότερες οικογένειες εμπιστεύονται το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Στόχος μας ήταν και είναι η εύρεση καλύτερης και μεγαλύτερης στέγης και εν τέλει η κατασκευή ενός σύγχρονου ειδικού σχολείου. Αυτό ήταν και είναι δέσμευση μας.

Ελάχιστη υποχρέωση του δήμου σήμερα είναι η στήριξη του σχολείου με έργα και παρεμβάσεις στη συντήρηση και στη λειτουργία του για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για την παραμονή και εκπαίδευση των μαθητών και την εργασία των εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς από όσα ακούσαμε σήμερα από τους γονείς, αυτό δεν υπάρχει αφού ακόμα και τα στοιχειώδη δεν λύνονται.»

Ο Γιώργος Κυρίτσης και ο Μανόλης Ζερβός διαβεβαίωσαν τους γονείς ότι είναι δίπλα τους σε όλα τα δίκαια αιτήματα τους και κάλεσαν τη σημερινή δημοτική αρχή να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το ΕΕΕΕΚ όπως και με τα άλλα σχολεία.

ADVERTORIALS