Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ για τα πολλαπλά προβλήματα εμβολιασμού και Νοσοκομείου Κω

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ για τα πολλαπλά προβλήματα εμβολιασμού και Νοσοκομείου Κω
Ανακοίνωση της ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ
Για τα πολλαπλά προβλήματα εμβολιασμού και Νοσοκομείου Κω
 
 
Είναι ανεπίτρεπτο δύο χρόνια πανδημίας και ενώ οι μεταλλάξεις παίρνουν και δίνουν το νοσηλευτικό-διοικητικό και ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείο Κω να παλεύει μόνο του απέναντι στο «θηρίο» του κορονοϊού και ο λαός της Κω να αφήνεται αβοήθητος στο έλεος της «ατομικής ευθύνης» .
 
Η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος παιδιών, βρίσκει γονείς με τα παιδιά τους να περιμένουν στην αυλή του νοσοκομείου στην ουρά τις δύο μόνο μέρες της βδομάδας .Το προσωπικό δεν φτάνει, οι χώροι δεν επαρκούν. Χρόνιες ελλείψεις αποτέλεσμα της πολιτικής που διαρκώς μειώνει κονδύλια από την δημόσια υγεία, ακόμα και μέσα στην πανδημία.
 
Έτσι στην λογική κόστους-οφέλους που ασπάζονται όλα τα κόμματα και με το «νέο ΕΣΥ» της ΝΔ να αποτελεί απειλή παρά λύση για την προστασία της υγείας του λαού, το νοσοκομείο της Κω, του 4ου τουριστικού νησιού και του 2ου πληθυσμιακά των Δωδεκανήσων, παραμένει με έναν παθολόγο, ακόμα να προσληφθεί πνευμονολόγος, δεν έχει παιδίατρο, ογκολόγο. Το λιγοστό νοσηλευτικό προσωπικό είναι στα όρια κατάρρευσης και το γερασμένο κτίριο είναι πολύ πίσω από τις δυνατότητες της εποχής. 
 
Τα πολλαπλά προβλήματα τόσο του εμβολιαστικού προγράμματος ακόμα και των παιδιών, όσο και της απουσίας κλιμακίου του ΕΟΔΥ για ιχνηλάτιση και διενέργεια ελέγχων στον πληθυσμό, επιδεινώνουν την κατάσταση που βιώνει ο λαός της Κω. 
 
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Κω να διεκδικήσει μαχητικά και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί:
 
• Εδώ και τώρα διενέργεια δωρεάν και επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
• Η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
• Η επίταξη του Ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση.
• Η ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού με επιστημονική ενημέρωση και με επίκεντρο του χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
• Η εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Κανένα κλείσιμο και καμία συγχώνευση κλινών και κλινικών των νοσοκομείων.
• Η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό του νοσοκομείου της Κω, του Κέντρου Υγείας στην Αντιμάχεια.
• Η αξιοποίηση και στελέχωση, ενταγμένα στο δημόσιο σύστημα Υγείας, των εγκαταστάσεων πολυιατρείων του ΕΦΚΑ στο Πλατάνι.
Η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ,
23/01/22
 
ADVERTORIALS