Νικητιάδης: Ταφόπλακα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον νέο αναπτυξιακό

Νικητιάδης: Ταφόπλακα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον νέο αναπτυξιακό

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

Σε σχέση με τον προς ψήφιση νέο αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από την Ν.Δ., ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού π. Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης, εδήλωσε τα εξής:

«Ο κατατεθείς προς ψήφιση από την Ν.Δ. αναπτυξιακός νόμος αποτελεί ένα κείμενο χωρίς όραμα και αναπτυξιακό σχεδιασμό για τον τουρισμό της χώρας. Ένα κείμενο που βάζει ταφόπλακα στο 75% περίπου των ξενοδοχείων της χώρας, αφού τα αποκλείει από οποιαδήποτε προοπτική επιχορήγησής τους προκειμένου να αναβαθμιστούν, να ανακαινιστούν ή να επεκταθούν.

Δυστυχώς, η Ν.Δ και ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης, προσανατολισμένοι απολύτως στην ενίσχυση, θέτουν φρένο στα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων μικρών και μεσαίων ξενοδόχων της χώρας που αναμένανε μεγάλο διάστημα τον νέο αναπτυξιακό νόμο προκειμένου να προχωρήσουν σε αναβάθμιση των καταλυμάτων τους. Εκτός ενίσχυσης τίθενται, όχι απλώς τα χιλιάδες μικρά και μεσαία ξενοδοχεία 1, 2 και 3 αστέρων, αλλά και το σύνολο των επιπλωμένων διαμερισμάτων μη ξενοδοχειακού τύπου που για άλλη μία φορά, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων υπουργών, μένουν εκτός.

Ο κ. Παπαθανάσης και η Ν.Δ., προφανώς δε γνωρίζουν, ότι οι τιθέμενες εκτός ενίσχυσης επιχειρήσεις, αποτελούν στην ουσία τη ραχοκοκαλιά του τουρισμού μας. Ακόμη περισσότερο, δεν αντιλαμβάνονται ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, απαιτούν την ύπαρξη μονάδων 1, 2 και 3 αστέρων, την ίδια ώρα που διατείνονται ότι με τον νέο αναπτυξιακό νόμο ενισχύουν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι απαιτείται αναβάθμιση της μεγάλης πλειοψηφίας των τουριστικών μας καταλυμάτων, πως αλήθεια βοηθούν ένα μονοάστερο να γίνει διάστερο ή τριάστερο κ.ο.κ.;

Πέραν των παραπάνω, αποτελεί απορίας άξιο το γεγονός ότι για πρώτη φορά, προκειμένου να γίνει τυπικώς δεκτή μία επένδυση απαιτείται προηγουμένως, πιστοποίηση από τραπεζικό ίδρυμα, για το ακριβές ύψος της. Τι είναι αυτό άραγε; Μήπως ένα νέο δωράκι στις Τράπεζες; Δεν καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι, προσθέτουν ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο που δεν θα έχει κανένα όφελος για την εθνική οικονομία, ενώ αντιθέτως θα αυξήσει τον χρόνο και το κόστος της προόδου μίας επένδυσης; Αναρωτιόμαστε ποια είναι η θέση του αρμόδιου Υπουργείου Τουρισμού για όλα τα παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τόσο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όσο και στην ολομέλεια, θα στηρίξει με τις θέσεις του τις χιλιάδες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και θα επιδιώξει να πείσει την κυβέρνηση για τις λαθεμένες κατευθύνσεις της που στερούνται γνώσης κι οράματος για τον ελληνικό τουρισμό.

ADVERTORIALS