ΒΑΣΩ ΠΗ: H ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του Δήμου

ΒΑΣΩ ΠΗ: H ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του Δήμου

‘’ ΒΑΣΩ ΠΗ: H ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του Δήμου.”


Η δημοτική σύμβουλος της παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ –Κως 2023 κ. Βάσω Πη έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Με φόβο για την δημόσια υγεία, αφού τα κρούσματα εδώ και πολλές μέρες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά και άγχος για την οικονομική της επιβίωση, η τοπική κοινωνία βιώνει την πλήρη ανασφάλεια.


Οι συνθήκες απαιτούν σύνεση και προσοχή από όλους, σοβαρότητα και τόλμη από αυτούς που έχουν την ευθύνη διοίκησης.


Ο κάθε ένας από εμάς αναλαμβάνει ως πολίτης την προσωπική του ευθύνη, κάνουν το ίδιο όμως αυτοί που διοικούν τον τόπο;


Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχουμε κανένα σχεδιασμό αντιμετώπισης των προβλημάτων που η πανδημία έφερε, καμιά συγκροτημένη πολιτική για δράση στους τομείς της υγείας και της οικονομίας, ενώ αντίθετα επικρατεί εξοργιστική αδιαφορία στη διεκδίκηση των αυτονόητων για την βελτίωση των παροχών υγείας στο νησί μας και τη διαχείριση της κρίσης.


Η έλλειψη σχεδιασμού στην κοινωνική πολιτική, από πλευράς Δήμου πληγώνει περισσότερο τους συμπολίτες μας που αδυνατούν ακόμη και για τα στοιχειώδη!


Παρά τα τεράστια ποσά που ήρθαν στα ταμεία του Δήμου λόγω πανδημίας, απουσιάζει προκλητικά κάθε δική τους πρωτοβουλία για την στήριξη κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

Είχαν την οικονομική δυνατότητα και όφειλαν με απλές ενέργειες να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την υγεία των δημοτών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας και όχι να παραμένουν αδιάφοροι θεατές σε ότι συμβαίνει στο νησί.


Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, φρόντισαν εγκαίρως να προμηθευτούν με δικές τους δαπάνες self test και να τα διανείμουν δωρεάν στους δημότες όπως και να εκτελούν PCR τεστ.


Εδώ χρειάστηκαν ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο ( παρά τις πιέσεις μας), μέχρι να αποφασίσουν να διαθέσουν το πλήρως εξοπλισμένο δημοτικό ιατρείο που τους παραδώσαμε στο αρμόδιο κλιμάκιο διενέργειας των τεστ.


Αυτοί που χτίζουν στα λόγια ανώγεια και κατώγεια ( καινούργιο νοσοκομείο), μπήκαν στο λαγούμι τους και κρύβονται, δέκα μέρες τώρα που η Κως είναι το μοναδικό μέρος σε όλη τη χώρα που δεν διενεργούνται δωρεάν τεστ.


Τελευταία φτάσαμε στο σημείο και νεφροπαθείς να μεταβαίνουν στην Κάλυμνο για τη διαδικασία αιμοκάθαρσης τους.


Σιωπούν, χωρίς να ντρέπονται, από την ανικανότητα τους να διεκδικήσουν με δυναμισμό τα αυτονόητα για τους κατοίκους του νησιού.


Ένα χρόνο τώρα δεν ενοχλούνται από τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που γίνονται οι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο.


Δυόμιση χρόνια δεν διαμαρτύρονται για τίποτα για να μην διαταράξουν τις σχέσεις τους με τους πολιτικούς τους προστάτες.


Ευτυχώς για το νησί η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση τους, άρχισε. Οι πληγές που προκαλούν στον τόπο αλλά και στην κοινωνία θα επουλωθούν.


Ως τότε απλώς θα συνεχίσουν να φωτογραφίζονται, να αλληλοσυγχαίρονται, και να αυτοθαυμάζονται.”

ADVERTORIALS