Αίτημα του Περιφερειάρχη για την κήρυξη του Δήμου Καλυμνίων σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Πολιτικη Δευτέρα, 10η Ιανουαρίου 2022
28a0dd56fa1b2b6c7e7907515ba8c78b.jpg

Αίτημα του Περιφερειάρχη για την κήρυξη του Δήμου Καλυμνίων σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Με κατεπείγον αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ζητά την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυμνίων, της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, αντιδρώντας άμεσα στο

σχετικό αίτημα του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στο κατεπείγον έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, αναφέρεται ότι, κατά την 8η και 9η Ιανουαρίου 2022, εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, που έπληξαν τον Δήμο Καλυμνίων και από τα οποία προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, υπερχείλιση ρεμάτων και εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων και καταπτώσεων.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, ολισθήσεις γαιών, υποσκαφές τοίχων αντιστήριξης καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της v. Καλύμνου προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην πρόσβαση σε πολλές περιοχές, καταστροφές στο δίκτυο ύδρευσης και καταστροφές σε οικισμούς του Δήμου Καλυμνίων (καταστροφές οικιών) σε διάφορες θέσεις (Αργινώντα, Σκάλεια, Εμπορειό, Παλιόνησος), θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών.

Επειδή, όπως επισημαίνεται στο αίτημα του Περιφερειάρχη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης

απαιτείται ειδικός συντονισμός και κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες, κρίνεται επιβεβλημένο να κηρυχθεί ο Δήμος Καλυμνίων της Π.Ε. Καλύμνου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Το Γραφείο Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
mikroviologiko_ergastirio_16_1.jpg
Kλειστά τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια της Κω, αύριο Παρασκευή 7 Νοεμβρίου

Συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.

astynomia-1.jpg
Τροχαίο με εγκατάλειψη στην Κέφαλο - Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.

20251105_152947_copy_1600x1200.jpg
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του πάρκινγκ στη Ζιά

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου χώρου στάθμευσης που νοίκιασε ο Δήμος Κω στη Ζιά, με στόχο την αποσυμφόρηση της περιοχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
24 °C
Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 6:23ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency