Μ. Κόνσολας: Δρομολογείται η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των μνημείων της Κω 4 και πλέον χρόνια μετά το σεισμό

Μ. Κόνσολας: Δρομολογείται η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των μνημείων της Κω 4 και πλέον χρόνια μετά το σεισμό

Η ανακοίνωση του Μάνου Κόνσολα

«Θετικές ειδήσεις και εξελίξεις για Κω, Ρόδο και Δωδεκάνησα από τη συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη»

Ουσιαστική και εξαιρετικά αποδοτική ήταν η συνεργασία που είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, με την Υπουργό Πολιτισμού,Λίνα Μενδώνη.

Από τη συνάντηση αυτή και από τα θέματα που έθεσε ο κ.Κόνσολας προέκυψαν σημαντικές και θετικές ειδήσεις για τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα:

1ον: Δρομολογείται η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των μνημείων της Κω τέσσερα (4) και πλέον χρόνια μετά το σεισμό.

Εκπονήθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες, ενώ έχουν εξασφαλιστεί πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση των έργων.

Ο κ.Κόνσολας έθεσε και το ζήτημα του καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων, με την Υπουργό Πολιτισμού να δεσμεύεται για την άμεση προώθηση και υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Κω για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου του καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων.

2ον: Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο ήδη ενταγμένο έργο του στο Ταμείο Ανάκαμψης προτίθεται να χρηματοδοτήσει έργα που αφορούν στην Δωδεκάνησο, όπως:

-Η αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου στη Ρόδο.

-Μνημεία εντός τηςΜεσαιωνικής Πόλης.

- Τα μουσεία Χάλκης, Αγαθονησίου, το καμπαναριό της Σύμης και η ανάδειξη και αποκατάσταση των ανεμόμυλων της Καλύμνου.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε,επίσης, στην Υπουργό Πολιτισμού την αναγκαιότητα να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι προσλήψεις για τη φύλαξη και λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων την τουριστική περίοδο.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινωθούν έγκαιρα οι προκηρύξεις για τις προσλήψεις, προκειμένου από την 1ηΑπριλίου να είναι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία έτοιμα ώστε να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο.

Τέλος, ο κ. Κόνσολας έθεσε στην Υπουργό το πρόβλημα της προσβασιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία την επόμενητουριστική περίοδο, με την Υπουργό να τον ενημερώνει ότιπρόθεσή της είναι η συγκρότηση ειδικής επιτροπής στο Υπουργείο, η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση του κοινού της κρουαζιέρας στους αρχαιολογικούς χώρους και ταμουσεία.

ADVERTORIALS