Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ενισχύεται με προσωπικό το Λιμενικό Σώμα στα Δωδεκάνησα

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ενισχύεται με προσωπικό το Λιμενικό Σώμα στα Δωδεκάνησα

«Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Ενισχύεται με προσωπικό το Λιμενικό Σώμα στα Δωδεκάνησα»

Με τον Υπουργό Ναυτιλίαςκαι Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Γιάννη Πλακιωτάκη, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, σε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας.

Ο κ.Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης των Λιμενικών Αρχών στα νησιά της Δωδεκανήσου, με τον Υπουργό να ανακοινώνει ότι επίκειται άμεσα ενίσχυση με προσωπικό των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στα νησιά.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Κόνσολας, έθεσε στον κ. Πλακιωτάκη το ζήτημα της αναβάθμισης της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο.

Ο κ.Κόνσολας είχε καταθέσει πρόταση για μετεξέλιξη της Σχολής Δυτών Καλύμνου σε Εθνική Σχολή Δυτών με πλήρη αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και των πτυχίων.

Ο Μάνος Κόνσολας επανέλαβε την πρότασή του:

- για διεθνή συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Επαγγελματιών Δυτών στη Μασσαλία, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία στο κόσμο από το οποίο μπορεί να αποκτηθεί η αναγκαία τεχνογνωσία,

αλλά και

- την αναβάθμιση του επιπέδου και του προγράμματος σπουδών με φοίτηση 4,5 μηνών και την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων που συνδέονται με τον καταδυτικό τουρισμό, τα καταδυτικά και ενάλια αρχαιολογικά πάρκα και νέα πεδία εργασιακής απασχόλησης, όπως οι πλατφόρμες πετρελαίου και οι εγκαταστάσεις κυματικής ενέργειας.

Ο Υπουργός, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε να προχωρήσει, με απόφασή του, στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστεί την αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Σχολής και γενικότερα τις προϋποθέσεις για τη συνολική αναβάθμιση των σπουδών.

Τέλος, ο κ. Κόνσολας πρότεινε την ενίσχυση της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας του Βόρειου Αιγαίου με τα Δωδεκάνησα και της Κρήτης με τα Δωδεκάνησα, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει την πρόταση.

ADVERTORIALS