Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτή, στην Κω

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτή, στην Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομματικών Οργανώσεων Κω για την περιοδεία του Κ.Παπαδάκη

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλευτή, στην Κω.

Με κλιμάκιο των οργανώσεων του ΚΚΕ στο οποίο συμμετείχε και η  Κική Μακρή δημοτική σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση,επισκέφθηκε το Κ.Υ.Τ στο Πυλί της Κω και συναντήθηκε με πρόσφυγες, εργαζόμενους και τον Διοικητή της δομής. Είναι ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία των προσφύγων προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη, δηλαδή τις χώρες επίκεντρο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μάλιστα παρά αυτό το γεγονός σε πολλούς  από αυτούς η αίτηση ασύλου απορρίπτεται, δείγμα του δραστικού περιορισμού της έννοιας του Ασύλου από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ.

Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους έγινε ιδιαίτερη συζήτηση  για το εργασιακό καθεστώς τους.

Αν και οι εργαζόμενοι απασχολούνται στον ίδιο χώρο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με το πρόσχημα της ρευστότητας των προσφυγικών ροών  την ίδια ώρα οι όμιλοι κι οι μεγάλες εταιρείες που λυμαίνονται εργολαβικά την φύλαξη, την καθαριότητα κ.α έχουν εξασφαλισμένες 4χρονες συμβάσεις με προοπτική ανανέωσης τους συνολικά για 8 χρόνια….

Μάλιστα ενώ αυτή την στιγμή ο αριθμός των μεταναστών-προσφύγων που βρίσκονται στην δομή ξεπερνά τους 500, οι συμβάσεις αρκετών από αυτούς λήγει στο τέλος του χρόνου και άλλων τον Απρίλη. Ουσιαστικά προσωπικό με πανεπιστημιακή μόρφωση και υψηλή εξειδίκευση  και πολύτιμη εμπειρία σε ένα χώρο με ιδιαίτερες συνθήκες προστίθεται στην ουρά της ανεργίας την στιγμή που προγράμματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Κώστας Παπαδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν μέσα από αυτό ,σε συντονισμό και με άλλους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που δουλεύουν σε αυτές τις δομές αλλά και με τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, για μόνιμη σταθερή εργασία ,για αξιοπρεπείς μισθούς και παροχές και δικαιώματα.

Για να μείνουν στα χαρτιά όχι μόνο ο νόμος Χατζηδάκη αλλά και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Τους κάλεσε επίσης σε συμπόρευση με το ΚΚΕ που παλεύει για κλείσιμο των στρατοπέδων στα νησιά και αλλού, την ένταξη του προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα σε κρατικές δομές ανθρώπινης υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας εξηγώντας την θέση του κόμματος για το ζήτημα του Προσφυγικού που αναδεικνύει τις αιτίες της γέννησης του που δεν είναι άλλες από τις διαρκώς οξυμένους ανταγωνισμούς μεταξύ των ισχυρών οικονομικών κρατών, την  επικίνδυνη στάση που κρατούν οι κυβερνήσεις της χώρας μας, σημερινές και χθεσινές, υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τις απάνθρωπες συμφωνίες και συνθήκες ΕΕ-Τουρκίας, Δουβλίνου κλπ και το νέο σύμφωνο για το Προσφυγικό που θα εγκλωβίζει τους ξεριζωμένους , ενταφιάζοντας ακόμα και την συνθήκη της Γενεύης.

Στην συνέχεια  ο Διοικητής ενημέρωσε το κλιμάκιο του κόμματος για τον πληθυσμό της σημερινής δομής, τον τρόπο λειτουργίας της  νέας γιγάντιας ΝΑΤΟΪκών προδιαγραφών υπερδομης-φυλακης στην οποία θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε λίγες μέρες.

Το απόγευμα ο Κώστας Παπαδάκης μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Ηρακλειδών του ΚΚΕ στην Κέφαλο, στο Πνευματικό Κέντρο μεταφέροντας και σε «αυτή την άκρη της χώρας το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ δεν είναι γενικό κι αφηρημένο. Είναι προσωπικό και συγκεκριμένο και αφορά τον καθένα και την καθεμιά που κατανοεί πως ο αγώνας για όλα τα καυτά κι επείγοντα προβλήματα, δεν μπορεί να περιμένει, να αναβάλλεται, να μετατίθεται για το μέλλον.»

Κάλεσε τους παραβρισκόμενους «να σκεφτούν με βάση την εμπειρία τους τις πολλαπλές αντιθέσεις που γεννά η καπιταλιστική ανάπτυξη με παραδείγματα την αντεργατική επίθεση στους εργαζόμενους με τον νόμο Χατζηδάκη που προβλέπει  απλήρωτα 12ωρα,την ακρίβεια που κατατρώει ότι έχει απομείνει από το εργατικό-λαϊκό εισόδημα από την βαριά φορολογία, την γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, τα αυξανόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές-εκπαιδευτικοί -γονείς στον χώρο της Παιδείας,  τα προβλήματα υποδομών που ενώ θα μπορούσαν να είχαν λυθεί με την αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, αυτά  οξύνονται.

Για την άσχημη θέση που βρίσκονται σήμερα τα λαϊκα-εργατικά νοικοκυριά ευθύνες έχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ριζοσπαστικοποίηση και μαχητικοποίηση των εργαζόμενων, ισχυριζόμενοι πως  η καπιταλιστική ανάκαμψη που το κεφάλαιο προωθεί  με το Πράσινο new deal , την ψηφιακή μετάβαση και το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί τάχα να ευνοήσει και τον λαό.

«Ο λαός στα νησιά όπως κι εδώ στην Κω χρειάζεται να επαγρυπνά, ιδιαίτερα με την επικίνδυνη κατάσταση  στα ελληνοτουρκικά, τις επικίνδυνες αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας, την βαθύτερη εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, της ΕΕ του ΝΑΤΟ την συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στο υπογάστριο της Ρωσίας, με την μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη  ΑμερικαΝΑΤΟίκή βάση, με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό  και την δημιουργία στρατοπέδων για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων .

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε πως από τις εξελίξεις προβάλει η βεβαιότητα πως η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ ,στον σοσιαλισμό που αποτελεί σήμερα την μοναδική πραγματική πρόοδο.

30 χρόνια από την αντεπανάσταση στη Σοβιετική Ένωση, η ιστορία διδάσκει πως ο σοσιαλισμός έλυσε μεγάλα, πιεστικά προβλήματα που βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Το μέλλον λοιπόν ανήκει δικαιωματικά σε αυτό το κοινωνικοοικονομικό σύστημα που με όλη την πείρα από τα λάθη και τις καθυστερήσεις θα καταφέρει όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας να αποδοθούν στο λαό και την εξυπηρέτηση όλων των σύγχρονων αναγκών του αρκεί να βγουν από τη μέση το κεφάλαιο, και το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης. Να γίνει η εργατική τάξη με τη δική της εξουσία ο πραγματικός πρωταγωνιστής της νέας ζωής. Σε αυτήν την υπόθεση όλοι μαζί κι ο καθένας με την ξεχωριστή συμβολή του μπορούμε  να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.»

 

ADVERTORIALS