Ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»: Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την καθαρή νίκη που πέτυχε έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

Με το 97,11% της ενσωμάτωσης, ο κ. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 67,88%, ενώ ο κ. Παπανδρέου το 32,12%. Η συμμετοχή στις κάλπες ανήλθε σε 206.196 πολίτες.

Αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού είχε δεχθεί τα συγχαρητήρια από τους συνυποψηφίους του καθώς και από τον πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου τον υποδέχθηκαν με επευφημίες φίλοι και ψηφοφόροι του, που είχαν συγκεντρωθεί ανεμίζοντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την Δημοκρατική Παράταξη», είπε, με το πλήθος να φωνάζει το σύνθημα: «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Νίκο αρχηγό».

«Με τη δική σας ισχυρή εντολή θα προχωρήσουμε ενωμένοι», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η παράταξη είναι πιο δυνατή μετά την μεγάλη συμμετοχή.

Υπογράμμισε την ανάγκη «να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά» και διαβεβαίωσε – με σαφή διάθεση να στείλει μήνυμα ενότητας- ότι «δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μόνος νικητής η Δημοκρατική Παράταξη».

Συνεχάρη τους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας και πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας συνάντησε «χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, που ήρθαν δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία».

«Δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας», είπε και κατέληξε: «Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο, δυνατό. Να’ στε καλά και καλό μας αγώνα».


Παπανδρέου: Μήνυμα ευθύνης

«Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και σήμερα, είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας», τόνισε σε δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη «όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών και των φίλων, των δημοκρατικών πολιτών».

«Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία». Ο ίδιος σημείωσε ότι «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αξίες και τις ιδέες μου για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη, κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα»». «Ήταν ένας ωραίος αγώνας», κατέληξε.


Αντιδράσεις και συγχαρητήρια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την νίκη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζήτησε να έχουν μια συνάντηση συντόμως.

Ο Α. Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήρια του και να του ευχηθεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».

Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Παύλος Γερουλάνος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης. Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους».

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη. Του εύχομαι καλό και δημιουργικό έργο. Πρώτη συνθήκη για την ανάταξη της παράταξης η ενότητά της» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Χάρης Καστανίδης.

«Η Φώφη Γεννηματά μας άφησε μία σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη και μαζί με αυτή μία εντολή. Να ενώσουμε, και με τη δική της προοδευτική ταυτότητα, να κάνουμε την παράταξη ξανά πρωταγωνιστή. Την τίμησαν 270.000 προοδευτικοί πολίτες. Την τιμούμε και θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστουδουλάκης.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Ανδρουλάκη, το Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους που με τον αγώνα τους συνεισέφεραν στην επιτυχία και τη μαζικότητα της διαδικασίας. Θέλω να συγχαρώ το Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεγάλες μάχες για την παράταξη δεν είναι αυτές των τελευταίων εβδομάδων που αφήνουμε πίσω, αλλά οι κρίσιμες που έχουμε μπροστά μας. Για την κοινωνία και τη χώρα. Και αυτές πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους. Η εντολή για αυτό είναι στα χέρια του νέου Προέδρου. Όπως και η ευθύνη. Η πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη. Σε ότι με αφορά, θα είμαι μέρος της ενότητας αυτής. Στην πράξη. Στην πρώτη γραμμή».

ADVERTORIALS