Δύναμη Αλλαγής: Η Κως γύρισε την πλάτη της στα εγκαίνια της επέκτασης του hot spot

Δύναμη Αλλαγής: Η Κως γύρισε την πλάτη της στα εγκαίνια της επέκτασης του hot spot

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

‘’ Η Κως γύρισε την πλάτη της στα εγκαίνια της επέκτασης του hot spot.’’

Από τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Η Κως γύρισε την πλάτη της στα εγκαίνια της επέκτασης του hot spot.

Τα έκαναν μόνοι τους, όπως μόνοι τους και ερήμην μας πήραν και επέβαλαν όλες τις αποφάσεις, πρώην και νυν κυβερνώντες, για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής στην Κω.

Όταν ο Γιώργος Κυρίτσης αντέδρασε και προειδοποιούσε για το πως θα εξελισσόταν αυτή η δομή, κάποιοι τον αντιμετώπιζαν με ύβρεις και κάποιοι άλλοι μας διαβεβαίωναν για απλή καταγραφή των μεταναστών και για 24ωρη ή 48ωρη διαμονή τους στην Κω.

Που είναι αλήθεια κρυμμένοι όλοι αυτοί σήμερα;

Η Κως μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, μόνο με ενότητα.

Γιατί δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε αποθήκη ανθρώπων για να έχουν κάποιοι την ησυχία τους.

Όταν τον Αύγουστο του 2015, ο τότε Επίτροπος κ.Αβραμόπουλος και ο τότε Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ.Τίμερμανς ήρθαν στην Κω, στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο απέκλεισαν τη δημιουργία hot spot στην Κω ( υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο).

Τι μεσολάβησε μετά είναι εύκολο κανείς να το καταλάβει.

Είδαμε όλοι την ταχύτητα με την οποία κινούνται κάποιοι για να χτίσουν μια τέτοια υπερδομή σε χρόνο-ρεκόρ.

Την ίδια ώρα που οι εκκλησίες και τα μνημεία της Κω δεν έχουν ακόμα επισκευαστεί 5 χρόνια μετά το σεισμό. Την ίδια ώρα που στο λιμάνι καθυστέρησαν να αρχίσουν τα έργα.

Την ίδια ώρα, που τα μόνο έργα που έγιναν και ολοκληρώθηκαν, ήταν τα τρία σχολεία . Και αυτό γιατί τα ανέλαβε και τα χρηματοδότησε, στο μέγιστο βαθμό, ο Δήμος Κω.

Μόνο ντροπή μπορεί να νιώθει κανείς για όσους είχαν το θράσος να έρθουν στην Κω, να κάνουν εγκαίνια και να κόψουν κορδέλες ενός τέτοιου ‘’έργου’’.

Επαναλαμβάνουμε: μόνο με την ενότητα όλων των Κώων, την κοινή και αποφασιστική μας στάση θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας ‘’φόρτωσαν’’ με τη δημιουργία του hot spot.

Διαφορετικές προσεγγίσεις μπορεί να υπάρχουν. Ας συμφωνήσουμε όμως, δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις και τοπική κοινωνία σε ένα πράγμα: ότι η Κως δεν θα νομιμοποιήσει και δεν θα αποδεχθεί ποτέ τη δημιουργία και λειτουργία του hot spot , αυτής της αποθήκης ανθρώπων. Και θα κάνει τα πάντα για να κλείσει και να αποδοθεί ο χώρος στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους του Πυλίου.’’

ADVERTORIALS