Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Καταδικάζουμε τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται οι σύμβουλοι μας γιατί έχουν απόψεις και προτάσεις και τις εκφράζουν

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: Καταδικάζουμε τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται οι σύμβουλοι μας γιατί έχουν απόψεις και προτάσεις και τις εκφράζουν

Δελτίο Τύπου Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, τις εξελίξεις και κυρίως τις επιδράσεις, που έχει στην πολιτική αλλά και στην κοινωνική ζωή του τόπου η επίθεση την οποία δέχθηκαν συμπολίτες μας.

Σε μια ιστοσελίδα αναρτήθηκε κείμενο, που συνοδεύονταν από ένα απειλητικό, αποτρόπαιο βίαιο και απαράδεκτο από κάθε άποψη σκίτσο που απεικόνιζε όσους είναι αντίθετοι και ασκούν κριτική ή έχουν ευθύνη ελέγχου, για την αυθαίρετη κατασκευή στη Γλύστρα κρεμασμένους σε μια γκιλοτίνα μπροστά στην πλατεία του δημαρχείου.

Το σκίτσο ξύπνησε μνήμες της ιστορίας όχι ευχάριστες αλλά «φωτογράφισε» τις προθέσεις εκείνων που ήταν πίσω από αυτό και θέλησαν με το συγκεκριμένο τρόπο, να φιμώσουν, εκείνους που ασκούν κριτική και επιδιώκουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Αυτό το θέμα θέλησε να αναδείξει ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της παράταξής μας κ. Νίκος Γερονικόλας με την επιστολή που έστειλε στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην ουσία ζήτησε να υιοθετηθεί το ψήφισμα που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου και να καταδικαστεί η επίθεση που έγινε με ένα ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.Όχι μόνο δεν εισακούστηκε αλλά κατηγορήθηκε, πως θέλει να υπερασπιστεί τους δικούς του ανθρώπους.

Εκτός από τον κ. Γερονικόλα, για άλλη μια φορά στοχοποιήθηκε το μέλος της παρατάξεως περιφερειακός σύμβουλος από την Κω κ. Νίκος Κανταρζής o οποίος έκανε μια εξαιρετική τοποθέτηση, για τις ανεμμογενήτριες.

Στο κάδρο τοποθετήθηκε επίσης για άλλη μια φορά και ο κ. Παναγιώτης Κουνάκης που στην κοινή συνεδρίαση της ΠΕΔ και του Περιφερειακού Συμβουλίου είπε ότι το 2015 ήταν μαζί με τους Δωδεκανήσιους και τον Περιφερειάρχη στη Βουλή τότε που ζητούσαν από την τότε κυβέρνηση να μην καταργηθεί το ειδικό καθεστώς.

Οι σύμβουλοι μας  τοποθετήθηκαν ο καθένας με γνώμονα το καλό του τόπου για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Ο κ. Μανώλης Σαρικάς είναι ο μόνος που διεκόπη ενώ τοποθετείτο. Τυχαίο; Ο δε κύριος Μηνάς Λυριστής ποτέ δεν έλαβε το λόγο ενώ τον ζητούσε.

Στηρίζουμε τους περιφερειακούς μας συμβούλους κυρίους Νίκο Γερονικόλα, Νίκο Κανταρζή και Παναγιώτη Κουνάκη και καταδικάζουμε τις συνεχείς επιθέσεις που δέχονται γιατί έχουν απόψεις και προτάσεις και τις εκφράζουν.

Καταδικάζουμε και τις εκφράσεις περί «επικινδύνων» στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την περιφερειακή αρχή. Χαρακτηρίζουν αυτούς που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ούτε τους θεσμούς που εκπροσωπούν ούτε τη βαρύτητα των θέσεων που κατέχουν, ώστε να μην παρασύρονται από τις εμμονές το μένος και το μίσος και να εκφράζονται στα όρια πολιτικής ευπρέπειας.

ADVERTORIALS