Δήμος Κω: Σημαντικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

Δήμος Κω: Σημαντικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να μη δοθεί καμία αύξηση την επόμενη χρονιά στα δημοτικά τέλη, ώστε να στηριχθούν οι συνδημότες μας και η τοπική οικονομία, και να συνεχίσει η μείωση τελών κατά 50% στις κατοικίες και 20% σε όλες τις επιχειρήσεις, όπως εφαρμόζεται από εφέτος, αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κω.

Παράλληλα ενέκρινε εννέα (9) σχέδια προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ του Δήμου Κω και της ΚΩ.Α.Ν. Α.Ε., που αφορούν κυρίως στην εκπόνηση μελετών, για τη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και υλοποίηση έργων, που δίνουν το στίγμα της αναπτυξιακής κατεύθυνσης του νησιού μας και της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων της κοινωνίας μας.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν τα παρακάτω σχέδια προγραμματικών συμβάσεων, που αφορούν σε μελέτες για:

- "Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης στην Δ.Ε. Κω".

- "Εκπόνηση Κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης οδοσήμανσης στην Δ.Ε. Ηρακλειδών".

- "Εκπόνηση Κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης οδοσήμανσης στην Δ.Ε. Δικαίου".

- "Εκπόνηση στατικής μελέτης ενίσχυσης και αρχιτεκτονικής - Η/Μ μελέτης για το πρώην δημοτικό σχολείο Καρδάμαινας".

- "Εκπόνηση στατικής μελέτης ενίσχυσης και αρχιτεκτονικής - Η/Μ μελέτης για το πρώην δημοτικό σχολείο Κεφάλου".

- "Δημιουργία ψηφιακού μητρώου απόδημων Κώων και μητρώου Κώων επιστημόνων με διακεκριμένη δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

- "Αποτύπωση αγροτικής οδού από το ξενοδοχείο Αίολος έως διαμερίσματα Byron και διερεύνηση της δυνατότητας κατασκευής ποδηλατόδρομου".

- "Μελέτη ελεγχόμενης στάθμευσης".

- "Εκπόνηση μελετών επισκευής, αποκατάστασης, υδροδότησης και ηλεκτροδότησης των κτιρίων των θερμών πηγών, καθώς και όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων έως και την άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων".

Επιπλέον των προαναφερόμενων η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σκοπιμότητα σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης "Βιώσιμο επιχειρηματικό σχήμα για την οικονομική εκμετάλλευση και αξιοποίηση των θερμών πηγών εμπρός Θέρμης".

Γραφείο Τύπου 

ADVERTORIALS