Όραμα + Δράση: ''Στις 2 Απριλίου η παράταξή μας ψήφισε ΝΑΙ στην δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Κανάρη - Γραφικότητες και παροξυσμός του κυρίου Νικηταρά ''

Όραμα + Δράση: ''Στις 2 Απριλίου η παράταξή μας ψήφισε ΝΑΙ στην δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Κανάρη - Γραφικότητες και παροξυσμός του κυρίου Νικηταρά ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όραμα + Δράση

Στις γραφικότητες και τον παροξυσμό του κυρίου Νικητάρα παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Στις 2 Απριλίου η παράταξή μας ψήφισε ΝΑΙ στην δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Κανάρη.

« Ψηφίζουμε την πρόταση είτε αυτή αφορά στη μίσθωση, είτε αφορά στην εξαγορά αρκεί η διαδικασία να γίνει σωστά» αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε η Ιωάννα αυτά αποδεικνύονται και από την απόφαση που επισυνάπτουμε!

Άλλη μια φορά η θετική μας ψήφος καταλήγει δίκην της ανικανότητας αυτή της δημοτικής αρχής στα… σκουπίδια!

Αφού- όπως εκ των υστέρων ανακαλύψαμε – ποιο ήταν το ακίνητο, ψηφίσαμε και τη διαδικασία της δημοπρασίας!

Τι ακολούθησε:

Στις 5 Ιουλίου προκηρύσσεται η δημοπρασία για την μίσθωση ακινήτου.

Στις 4 Αυγούστου η οικονομική επιτροπή του δήμου χωρίς το πρακτικό της επιτροπής που διεξήγαγε την δημοπρασία – όπως σημείωσε η Ιωάννα - κηρύττει , κατά πλειοψηφία, τον διαγωνισμό άγονο.

Στις 9 Νοεμβρίου - τελευταίο δημοτικό συμβούλιο – και μετά από 8 μήνες από την αρχική απόφαση εισάγεται θέμα για απευθείας μίσθωση του ακινήτου που ανήκει στην πολεμική αεροπορία!

Υπερασπιζόμενοι τη θέση μας και πάντα προς όφελος των πολιτών θέσαμε το ζήτημα της εξαγοράς του ακινήτου καθώς το τίμημα της μίσθωσης για 20 χρόνια ανέρχεται στις 320.000 ευρώ ενώ η εξαγορά του δεν ξεπερνούσε τις 300.000 χιλιάδες ευρώ.

Ζητήσαμε την αναβολή της συζήτησης του θέματος προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της εξαγοράς.

Μας δήλωσαν ότι το ταμείο που διαχειρίζεται την περιουσία της πολεμικής αεροπορίας δεν προτίθεται να πουλήσει.

Επειδή πραγματικά δεν εμπιστευόμαστε την λειτουργία της δημοτικής αρχής :

Α)ζητήσαμε ένα έγγραφο που να αποδεικνύει όσα προφορικά και με δοσομετρητή μας αποκάλυψαν.

Β)δεσμευτήκαμε να ψηφίσουμε την απευθείας μίσθωση αν με απτά στοιχεία – έγγραφα βεβαιωνόμασταν ότι η εξαγορά δεν ήταν εφικτή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα τραγελαφικά που δικαίωσαν απόλυτα την δυσπιστία και τη στάση μας.

Μας αποκάλυψαν ότι η δημοπρασία διεξήχθη για το συγκεκριμένο ακίνητο της πολεμικής αεροπορίας αλλά η πολεμική αεροπορία είχε κώλυμα και ΔΕΝ μπορούσε να συμμετέχει!

Άρα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο διαγωνισμός κτλ πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

Πώς να εμπιστευτείς μια δημοτική αρχή που χωρίς καμιάν αναστολή σε διαβεβαιώνει ότι διαπραγματεύτηκε την εξαγορά όταν στην απόφαση που επισυνάπτουμε δεν αναφέρεται παρά μόνον η μίσθωση;;

Πώς να εμπιστευτείς μια δημοτική αρχή που μετά από 8 μήνες που πήρε τη θετική σου ψήφο αποκαλύπτει ,ασθμαίνοντας, για να εκβιάσει τη ψήφο σου ότι την επόμενη μέρα του δημοτικού συμβουλίου λήγει η προθεσμία που έλαβε από την πολεμική αεροπορία και μάλιστα νωρίτερα από την αρχική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

Πώς να εμπιστευτείς ένα δήμαρχο που λέει ψηφίστε σήμερα και αύριο πάρτε τηλέφωνο να μάθετε αν η εξαγορά είναι εφικτή;

Εντούτοις η παράταξή μας δεν καταψήφισε! Δήλωσε με σύνεση παρών για να δώσει την ευκαιρία της εκ νέου εισαγωγής του θέματος με ορθότητα και με τη ρητή δήλωση της θετικής μας ψήφου!

Πώς να εμπιστευτείς έναν δήμαρχο που βγαίνει και σκούζει επιρρίπτοντας ευθύνες στην μειοψηφία για να καλύψει όσα αποκαλύφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο;

Μήπως προτίθεται να παραποιήσει και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;; Είδομεν.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%97%CE%9C0%CE%A9%CE%9B%CE%95-6%CE%99%CE%9B?inline=true

ADVERTORIALS