ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Νοτίου Αιγαίου ανοίγει το δρόμο για έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών»

Πολιτικη Τρίτη, 9η Νοεμβρίου 2021
5532fef5aba121f59e6ac962b87c3ccf.jpg

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Νοτίου Αιγαίου ανοίγει το δρόμο για έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών»

«Η αποσύνδεση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού από τον χερσαίο χωροταξικό σχεδιασμό, που προωθείται με τροποποιητικές διατάξεις από το Υπουργείου Περιβάλλοντος και με βάση συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία,ανοίγει το δρόμο για να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα έργα το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στην απάντησή του προς τον κ.Κόνσολα, αναφέρεται ότι:

«Στη μελέτη αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Νοτίου Αιγαίου που είναι στο στάδιο της έγκρισης δίδονται ειδικότερες κατευθύνσεις για τις ακτές και τον παράκτιο χώρο μεταξύ των οποίων οι:

  • Προστασία από διάβρωση, κατολισθήσεις, ρύπανση, απόληψη αδρανών, αλλοίωση λόγω τεχνικών έργων, τουριστικών και οικιστικών αναπτύξεων
  • Καταγραφή ευάλωτων τμημάτων & συνεχής παρακολούθηση
  • Καθορισμός αιγιαλού και παραλίας, αναθεώρηση παλαιού αιγιαλού/ αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας
  • Έργα αποκατάστασης - προστασίας ακτών από διάβρωση ή άλλες φυσικές καταστροφές»

Ο κ.Κόνσολας επισημαίνει ότι τα Δωδεκάνησα και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζουν στο μέγιστο βαθμό τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με τη διάβρωση των ακτών.

Υπάρχουν,όμως, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν μετά την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, όπως:

-1,5 δισεκατομμύριο ευρώ που αντιστοιχούν στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής για την υλοποίηση έργων και δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

-Το πρόγραμμα InvestEU θα κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 45 δισ. ευρώ σε έργα 'Δίκαιης Μετάβασης' για την περίοδο 2021-2027, δίνοντας προτεραιότητα στη χρηματοδότηση έργων για το κλίμα.

Μπορεί να είναι εικόνα ωκεανός, ουρανός και κείμενο που λέει "#Απάντηση σε Ερώτηση_στη ΒουλΠ" Η αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Νοτίου Αιγαίου ανοίγει τον δρόμο για έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών Ρόδος Μάνος Ν.Κόνσολας Βουλευτής Δωδεκανής Κως"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
revma_091011.jpg
Πολύωρη διακοπή ρεύματος λόγω ζημιάς στο εργοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ στο Μαστιχάρι

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε το black out. Μέχρι τις 12 θα επανέλθει το ρεύμα σε όλο το νησί.

stighmiotipo-othonis-2025-07-06-093245.png
Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται στην Κω

Μεγάλη συναυλία την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Πυλίου

foibosdrone.jpg
kos3x3.gr: Οδηγός για το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός της Κω

Το kos3x3.gr είναι μια πλήρως οργανωμένη και φιλική προς τον χρήστη ιστοσελίδα, ιδανική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν το τουρνουά.

15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
22 °C
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 4:02ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency