Συναντήσεις του Δημάρχου Κω σε Αθήνα και Λάρισα, για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω - Συζητήθηκε η δυνατότητα υιοθεσίας του Νοσοκομείου Κω από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Συναντήσεις του Δημάρχου Κω σε Αθήνα και Λάρισα, για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω - Συζητήθηκε η δυνατότητα υιοθεσίας του Νοσοκομείου Κω από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ


Η ανάδειξη των Ιπποκρατικών Αρχών σε προτεραιότητα για το Δήμο Κω

Νέα δυναμική δίνει στο νησί μας η εξωστρέφεια του Δήμου μας

Με πρόγραμμα, τεκμηρίωση και ανάπτυξη συνεργασιών, συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου μας, για την ανάδειξη της Ιπποκρατικής Κω.

Για την ανάδειξη της αξίας των ηθικών αρχών που πρεσβεύουν στο σύγχρονο κόσμο οι Ιπποκρατικές ιδέες.

Μέσα από πλέγμα συνεργασιών και δράσεων, αναδεικνύεται η επωνυμία της Κω και η δυναμική της στο σύγχρονο κόσμο, ως Πατρίδας του Ιπποκράτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη του ιατρικού κόσμου και της Αυτοδιοίκησης, σε Αθήνα και Λάρισα.

Στην Αθήνα, σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. Γιώργο Πατούλη, με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Αθ. Δημόπουλο και τον Κοσμήτορα Επιστημών Υγείας Α. Πικουλή, συμφωνήθηκε η κατάρτιση συμφώνου συνεργασίας για την διεθνή ανάδειξη της Ιπποκρατικής σκέψης και τη διερεύνηση, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, της δυνατότητας ίδρυσης Μεταπτυχιακού Τμήματος ή SummerSchool στην Κω.

Παράλληλα συζητήθηκε η δυνατότητα υιοθεσίας του Νοσοκομείου Κω από την Ιατρική Σχολή Αθηνών για την ανάπτυξη υποστηρικτικών δράσεων.

Σε συνέχεια των συναντήσεων της Αθήνας, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, επισκέφτηκε τη Λάρισα, η οποία συνδέεται με την Κω ως ο τόπος που απεβίωσε ο Ιπποκράτης, ενώ τον φιλοξένησε στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, τον Πρόεδρο Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθ. Γιαννούκα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» Ριζ. Χαλιαμπάλια και πολιτικά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων, συζητήθηκε η ανάπτυξη σχέσεων των Δήμων Κω και Λάρισας, για την ανάδειξη των Ιπποκρατικών αρχών διεθνώς, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των δύο Δήμων.

Παράλληλα, η συνάντηση εργασίας επικεντρώθηκε στη συνεργασία με την Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε δύο κατευθύνσεις. Στην οργάνωση Μεταπτυχιακού Τμήματος στην Κω και στη δυνατότητα υποστήριξης του Νοσοκομείου Κω, με την υιοθεσία του από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS