Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στη Ζιά για τους κοινόχρηστους χώρους... και όχι μόνο

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στη Ζιά για τους κοινόχρηστους χώρους... και όχι μόνο

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου στη Ζιά, μετά από κάλεσμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού, συζήτηση με θέμα την απόφαση του τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας που αφορά τους «κοινόχρηστους χώρους στη Ζιά»!

Εκτός από το Τοπικό Συμβούλιο της Ζιάς, στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Κω, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω και αρκετοί από τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του χωριού!

Αν και το θέμα ήταν οι κοινόχρηστοι χώροι, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα όπως η αντιπυρική προστασία του χωριού, το οδικό δίκτυο της περιοχής, ο φωτισμός, η στάθμευση, η καθαριότητα κλπ!

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού κ Μ.Γιωργαλλής στην ομιλία του σημείωσε την αναγκαιότητα να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χωριό αφενός για να ομορφύνει και αφετέρου για να υπάρξει ευκολότερη προσβασιμότητα στα οχήματα αλλά και στους πεζούς!

Ο Δήμαρχος Κω μιλώντας στους παρευρισκόμενους σημείωσε τα εξής:

  1. Θα εκπονηθεί κυκλοφοριακή μελέτη από ειδικούς επιστήμονες και για την περιοχή της Ζιάς!
  2. θα υπάρξει σχέδιο εκκένωσης (από ειδικό μελετητή) σε συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω!
  3. Διερευνάται η δυνατότητα για την εύρεση περισσότερων χώρων στάθμευσης στη Ζιά!
  4. Διερευνάται η δυνατότητα να μην επιτρέπεται η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων από τον κεντρικό δρόμο της Ζιάς έτσι ώστε να αποσυμφορηθει η κυκλοφορία, με τη στάθμευσή τους πριν την είσοδο του οικισμού!

Ο Δήμαρχος Κω ξεκαθάρισε ότι την επόμενη τουριστική σεζόν οι δρόμοι της Ζιάς θα είναι ''καθαροί'' ,όπως είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να επιτρέπεται η τοποθέτηση εμπορευμάτων και άλλων αντικειμένων και για αυτό τον λόγο τον χειμώνα η Δημοτική Αρχή αλλά και το τοπικό συμβούλιο θα βρίσκεται δίπλα στους επιχειρηματίες της περιοχής έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις!

Ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω κ Γ Μαυρίδης αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που επικρατεί στην περιοχή και στα προβλήματα που προκύπτουν σε περίπτωση που χρειαστεί επέμβαση της υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς, τονίζοντας μάλιστα πως χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για τη δημιουργία ενός σχεδίου πυροπροστασίας του ορεινού Ασφενδιού!

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν επιχειρηματίες και κάτοικοι του χωριού, ενώ στο τέλος τον λόγο πήρε και ο Αντιδήμαρχος κ Σταμάτης Καμπουράκης ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις για θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης!

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο με τις τοποθετήσεις, εκτός από εκείνες επιχειρηματιών που ζήτησαν να μην βιντεοσκοπηθούν από τα τοπικά ΜΜΕ!

ADVERTORIALS