Διονυσία Κασσιώτη: Τραγικά υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο της Κω!!

Διονυσία Κασσιώτη: Τραγικά υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο της Κω!!

Άρθρο Διονυσίας Κασσιώτη 

kassioti.png

Τραγικά υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο της Κω!!

Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα σε αντίξοες συνθήκες.

Το νοσοκομείο της Κω βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και σε εξοπλισμό και μάλιστα….. οξυγόνου το πιο βασικό εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Τα προβλήματα στο νοσοκομείο μας είναι μεν διαχρονικά αλλά σήμερα το νησί μας, το νησί του Ιπποκράτη βιώνει με τον χειρότερο τρόπο την υποβάθμιση και υποστελέχωση του.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο της Κω λειτουργεί με ένα και μοναδικό παθολόγο στο παθολογικό -covid, μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Παθολογικής του κ. Μαυροειδή, χωρίς ακτινολόγο, χωρίς πνευμονολόγο και οι εξετάσεις γίνονται αναγκαστικά στα ιδιωτικά ακτινολογικά εργαστήρια. Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη οξυγόνου σε μία περίοδο αυξημένων αναγκών που η παραγωγή του θα έπρεπε να είναι διπλάσια και όχι να καταφεύγουμε σε δανεισμό οξυγόνου από τα γύρω νησιά, με φουσκωτά σκάφη και αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κω, ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσουν σε αγορά δεύτερης γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου, αυτό έπρεπε να έχει γίνει ήδη από χθες !!!!

Αν όχι τώρα, πότε; Τι άλλο περιμένουμε ακόμα για να κινητοποιηθούμε όλοι οι Κώοι;

Σε ποια ακριβώς κατάσταση πρέπει ακόμα να φτάσει το νοσοκομείο για να βγούμε στους δρόμους; Έγινε μια Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω, για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μας και που όλους μας βρίσκει σύμφωνους. Στη συγκέντρωση όμως η συμμετοχή ήταν ελάχιστη. Μόνο τόσους αφορά το θέμα του νοσοκομείου;

Ας διεκδικήσουμε όλοι ΜΑΖΙ: Πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, Βουλευτές Δωδεκανήσου, φορείς, οργανώσεις, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών στο Νοσοκομείο και ΚΥ Κω και Αντιμάχειας, να ενισχυθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, πριν φθάσουμε στο σημείο το νοσοκομείο στο νησί του Ιπποκράτη να μετατραπεί σε κέντρο πρώτων βοηθειών.

Κασσιώτη Διονυσία

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου.

ADVERTORIALS