Η. Καματερός: Ιδιωτική “Δ”ΕΗ και νησιωτικότητα - Ενεργειακό ισοδύναμο;

Πολιτικη Δευτέρα, 27η Σεπτεμβρίου 2021
9c959c8907125a58b8a1299631a79122.jpg

ΙΔΙΩΤΙΚΗ “Δ”ΕΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ;

Σε όλες τις μάχες που δίνονται ως τώρα για τη νησιωτική πολιτική ποτέ κανένας δεν χρειάστηκε να βάλει θέμα ενέργειας στα νησιά πέρα από περιστασιακά προβλήματα συντήρησης και υποστήριξης των τοπικών υποσταθμών.

Η δημόσια ΔΕΗ φρόντισε να έχουν ρεύμα και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, έστω κι αν αυτό είχε ένα αυξημένο κόστος.

Τώρα; Τι θα γίνει, όταν την ενέργεια τα ελέγχουν οι ιδιώτες; Ή δεν θα ενδιαφέρονται για τα νησιά, ιδιαίτερα τα μικρά ή θα πρέπει εμείς οι νησιώτες να πληρώνουμε 10 και 15 φορές ακριβότερα το ρεύμα.

Μας βλέπω να ζητάμε ενεργειακό ισοδύναμο, όπως ζητήσαμε, και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μας έδωσε, το μεταφορικό ισοδύναμο.

Και όσο τα βασικά αγαθά γίνονται εμπόρευμα στα χέρια ιδιωτών, όπως το νερό, η ενέργεια, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός κ.ά., τόσο θα αναγκαζόμαστε να ζητάμε ισοδύναμο μεταφορικό, ενεργειακό, εκπαιδευτικό, υγείας κλπ. κλπ.

Οι ανισότητες που υφίστανται οι νησιώτες στην παροχή αγαθών δεν αντιμετωπίζονται με εμπορευματοποίηση (βλέπε ιδιωτικοποίηση) αλλά με δημόσιους φορείς που μπορούν να εφαρμόζουν κοινωνική πολιτική και με μία ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Το ίδιο ισχύει και για την αντιμετώπιση γενικότερα των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
2260104835.webp
ΥΠΑ για FIR Αθηνών: Από τηλεπικοινωνιακές υποδομές ο «θόρυβος» σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις

«Το τεχνικό ζήτημα που παρουσιάστηκε με τη μορφή “θορύβου” προερχόμενου, κατά τις αρχικές ενδείξεις, από τηλεπικοινωνιακές υποδομές, και επηρέασε τις επικοινωνίες εντός του FIR Αθηνών, έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως», αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

screenshot_20260104_183346_-.jpg
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης ύστερα από έμφραγμα

Ο δημοσιογράφος είχε μεταφερθεί στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης.

maketa-el-vel.webp
Ξεκινά η αποκατάσταση του τεχνικού ζητήματος στο FIR Αθηνών

Αρχίζουν να γίνονται κάποιες προσγειώσεις και απογειώσεις

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
16 °C
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 4:39ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency